Att ha dunderkallt.

 

 

 

Okej, det kanske inte ser så kallt ut på bilderna (plåthuset från Modesto – hur fint?!) men förstår ni hur kallt det är? På riktigt? Igår var det elva minus och jag kände mig som nån slags turist där jag halkade runt på jobbets parkering och konstaterade att snoret frös i näsan, typ upp i hjärnan på mig.

Det. frös.

Hur ofta händer det liksom? Ja ja nu finns det ju säkert en massa av er som bor på såna där himla kalla ställen, men för mig som södra Skåne-bo är alla former av frusna kroppsvätskor och/eller frost på ögonfransarna extremt exotiskt och inget som händer varje dag om vi säger så. Det tog hela dagen att tina upp.

Bitter? Inte det minsta. Jag älskar att det är snö och elva minus lär ju garantera att den ligger kvar.

Men förstår ni hur kallt det är?

Ps! Missa för allt i världen inte tävlingen här där du har en chans att vinna en dubbelsäng (?!) full med Beach House-produkter! Sleepo har också kampanj på Beach House nu om ni är i julköpartagen.

 

21 kommentarer till “Att ha dunderkallt.

  1. Välkommen hit till skogarna 🙂
    Vi hade 21 minus igår kväll och just nu ”bara” 17 minus 🙂
    Knappt arton inne så både luftvärmepumpen och vedpannan får jobba för fullt 🙂

    Tyvker det är vackert med snön och kylan kan jag klä mig mot.
    Hellre detta är kräkregnet och geggan vi haft sista året 🙂

  2. Vilken läcker bild längst upp 🙂

    Har varit ute och knäppt av en bild till bloggen idag på morgonen. Det gick rasande fort! Skönt att komma in i värmen igen.

    Önskar dig en fin Luciadag. Kram/M

  3. …. Emma… Jag bor mitt i skåne och när mina fötter nuddade det kalla golvet i sovrummet, var det -18!!! grader klockan 7 på morgonen… Men tjenare, inte visste jag att jag befann mig i Sibirien… Haahahahhaa!!
    Förödande vackert och farligt att andas… Typ 20 vicksBlå på en gång 😉

  4. Det är så här vintrar skall vara i Skåne. Förra året då det bara regnade och var brunt, grått och geggigt då tog vi beslutet att nu får det vara nog! Nu flyttar vi! Därför testar vi nu att leva på Mallorca. Än så länge växer känslan av att stanna…
    Men när jag ser dina bilder över ett vintrigt Skåne (även ifall det låter lite jobbigt) så längtar jag lite hem, det måste jag villigt erkänna….
    Gillar din blogg och dina fina bilder!
    Hälsning från Mallorca
    Henrietta

  5. Det bästa med Skåne är ju att de där superkalla dagarna inte är alltför många.
    Huset är ljuvligt fint. Kom på att jag har ett sådant plåthus ute någonstans. Bara att gräva fram under snön och sätta in.
    Kram från France

  6. Hmmm, ja det kanske känns kallt men här i Örebro, som ändå ligger ganska långt söderut i detta avlånga land, vaknade vi upp till -24! Vid den temperaturen får till och med barnen på dagis vara inne på förmiddagen. (De är ganska tuffa annars på dagis och har satt utesovargränsen för de små till -15, först då får de sova inne på vilan)

    Ha det gott och njut av det kalla!!

  7. Åh, jag skulle ge mycket för elva minus. I Örebro har vi 23 minusgrader för tillfället. Mina ben var som isstumpar när jag klev in på jobbet i morse.

  8. Hihi. Jag vet att minusgraderna på något vis känns kallare i skåne än här. Jag tycker kylan är jobbig, då bilarna inte vill starta och hästarna har stora isklumpar i ögonfransarna och isproppar i näsborrarna av att utandningsluften fryser.
    Då man eldar konstant för atyt hålla husen varma. Men så är det några veckor i jan-feb. Nu fick vi mildväder i går och vi passade på att vara ute och jobba och köra släde med hästen.
    Det hade sjunkit från -27 till -11 och kändes som rena vårvädret! 🙂

    I februari kommer det vara -34 igen, som alltid en period.

    Brr.

  9. Men alltså, -11 i skåne är inte som -11 på andra ställen. Det upplevs ju så sjukt mycket kallare, säkert pga närhet till vatten / fuktighet i luften. Nu när jag bor längre upp och ofta har betydligt kallare känns det ändå mindre kallt även fast termometern säger -20.

  10. Ja, jag bor ju uppe vid polcirkeln och måste erkänna att visst ler vi lite i mjugg ibland då vi ser på TV om ert snökaos. 😉 Men jag får ju ärligt erkänna att era -10 grader känns betydligt kallare än våra -30 och det pga blåsten och den fuktiga luften. Själv fryser jag som en hund bara jag drar mig söder om Sundsvall på vintern. Vinterluften här upp är ju torr, så på så sätt är kylan behagligare här hos oss. I och med att vi har så långa vintrar, så är vi ju också rustade för dem på ett helt annat sätt. Skönt att du kan njuta av eländet i alla fall! Tack för en trevlig och inspirarande blogg. Älskar din fantastiska förmåga att uttrycka dig i ord och bild. GOD JUL på dig!

  11. Kändes väldigt skönt när jag och sambon kom hem till ”endast -17” efter att ha varit hos släkten där det var -28.

  12. Jag förstår verkligen! 🙂 Här är det -25! Det är inte klokt. Jag menar det är verkligen helt galet kallt. Om man är ute under någon halvtimme så blir det svårt att kommunicera för ansiktsrörelserna blir mycket långsammare. Riktigt fånigt!

    Kram och ha en fin Lucia!

  13. Förstår att -11° känns fruktansvärt kallt när man inte är van. För kyla handlar mer om vana än om det där med luftfuktighet m.m. Det är klart att det är svinkallt om man står direkt vid havet, men bara en bit inåt land är luften torr vid dessa temperaturer. Jag har bott och rest väldigt mycket mellan Kiruna/Luleå och Skåne så jag har jämfört en del beroende på att så många pratar om temperatur och hur den upplevs. Här i Norrland var det absolut SVINKALLT första gången termometern gick nedanför -10°-strecket. Sedan blev det snabbt ännu kallare och när det återigen blev ”bara” -10° kändes det helt plötsligt ganska skönt i jämförelse. På samma sätt har jag upplevt kylan i söder, efter ett par dagar märker man den inte på samma sätt. I övrigt är det ju oftast som att komma till våren när man åker till Skåne i december. Det är varmt (plusgrader), grönt, lite fuktigt och framför allt SOLIGT, helt underbart! Här uppe ser vi inte solen på två månader när det är som värst. Många av mina vänner undrar varför jag gillar södra Sverige och säger att det är kallare där än här, men det låter inte klokt – vi har 8 månaders vinter liksom! Njut av vintern så länge den varar, för den är ändå så kort! 🙂

  14. Burr, det är verkligen KALLT idag…

    & alla läsare måstemåste verkligen vara med i tävlingen enligt mig som vann förra gången och sover som en prinsessa varje natt numera. SÅ TACKSAM!<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg