Att kurera sig.

 

 

Jag lyckades inte riktigt lika bra med att sova bort förkylningen inatt.

Vaknar genomtäppt och vimmelkantig på värmedynan och konstaterar att det dessutom regnar ute. Regnar. Inte stora, vita flingor utan grått industriregn som kommer i sidled och gör samma ljud på rutan som vattenkokare gör strax innan tévattnet är färdigt.

Bhä.

 

 

 

 

Så jag gör det bästa av det. Tänder husets samtliga ljus, fyller koppen jag fått av Svåra Lena med mintchokladsté och slår läger vid matsalsbordet med min Mac och med busen i knäet. Äter polkagrisar och mumlar surt medan mannen är världens finaste och tänder brasa och ger alvedon i en kupad handflata och stryker mig över pannan.

 

 

Vackraste ljusstaken från Nordal som varit slut i hundra år kom äntligen restad från Modesto igår och den i kombination med alvedon, buse och mintchokladsté hjälper till att lägga ett stearinljusmjukt skimmer över den här dagens muttrande och nysande. Och polkagrisar är ju förbaskat gott! Särskilt när man äter så många att man blir sträv om tungan och doftar rengöring.

Den här dagen går åt att kurera mig. Och att fundera på nyår. Vart bör man fira nyår? Kom gärna med tips på mysiga ställen, inte för långt bort från Skåne.

 

20 kommentarer till “Att kurera sig.

  1. Hej! Jag måste bara säga att jag älskar din blogg o dina bilder!! Tyvärr har jag inga tips så långt ner eftersom jag bor i dalarna men om du kommer upp hit nångång hade det varit så roligt att träffa dig. Du verkar super härlig.

  2. Usch då, tråkigt med förkylning. Plutten har varit sjuk till och från i 2 veckor nu. Börjar bli frisk nu, äntligen. Verkar dock vara min tur nu….

    Vilken underbar ljusstake:-)Bor ganska nära Karlsborg där Modesto butiken ligger och tänkte ta mig en tur dit nästa v. Verkar ha så himla mycket fint, i min smak:-)
    Krya på dig.
    Kram Kristina

  3. Krya! Och hur sjutton lyckas du ha både buse och dator i knäet på samma gång?! Im impressed!

    Och nyår: ett tips för mysig get-away i Skåne: Karlaby kro. Vet inte om de har öppet vid nyår, men hursomhelst: tokigt mysigt! Googla det eller kolla min blogg, var där förra helgen :-).

    Krya! /P

  4. Hei fine du:)

    Har fulgt din blogg lenge og blir så godt humør her hos deg:) du må være en herlig venninne!
    Om du liker polkagriser så burde du teste ut sjokolade på pinne med mint…mmmmm..
    Oppskriften finner du hos meg;)

    Når det gjelder nytt års tips, har jeg nettopp oppdaget Treehotel i Harads i Sverige. Drømmer om å dra dit i vinter:)

    Håper du blir frisk og pigg snart! Fin helg til deg!

    Therese

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg