Att ha tid för tvagning.

 

badaIMG_4825

 

Idag gick det inte att dra ut på det längre. Flickorna behövde badas, och det med besked.

Inte för att det är särskilt omständigt, absolut inte. Mannen får stå för lyftandet och släpandet och nerstoppandet i badkaret så den biten är helt okej. Och när de väl står där så står dom där resignerat och suckar tungt med betongtassar. Men jag drar mig ändå för det eftersom jag vet att det inte är särskilt populärt.

Om vi säger så.

 

IMG_4820

 

Tant hon tycker väl att det är okej. Uthärdligt, liksom. Sånt man får ta ibland och helt enkelt bara acceptera när man är hund och luktar skokartong.

Men Tooka?

 

IMG_4748

 

Ja ni ser ju.

Inte okej.

Inte ens lite på toppen okej, inte ens i närheten av acceptans eller förståelse. Tooka tycker att det är förnedring på högsta nivå, en skymf! något av det absolut äckligaste som finns och hon håller exakt samma min under hela proceduren, naglar fast mig med denna blick och viker inte en tum.

Hur. kan. du. göra. såhär?

Mot m-i-g?!

 

IMG_4749

 

IMG_4754

 

Jo.

Offerkoftan och Tooka går hand i hand.

 

IMG_4843

 

Men nu är det iallafall gjort och flickorna luktar inte längre skokartong utan doftar lime och mynta (första gången jag prova La Brukets hundschampoo – det var fantastiskt bra! så det är ett hett tips om ni har hund, finns bland annat här) och ordningen är återställd i lutande huset.

För den här gången, alltså.

 

slut

41 kommentarer till “Att ha tid för tvagning.

  1. Men guuuud vilka undrbara bilder på tjuriga flickor. Å vilken härlig avslutande bild där de ligger invirade i vars sin handduk.

    Jag brukar få samma blick från min hund Tosca. Hon älskar att bada i havet och diverse dypölar men att bli insläpad i duschen det gillar hon inte. Hi hi….och ja det är dags även för vår flicka att få sig en omgång.

  2. Haha! Precis lika här hemma. Den ena genomlider det. Tassa, ja hon låtsas att hon inte är hemma. Backar in i något rum diskret så vi inte ska märka något när hon förstår att det vankas bad. Eller helt enkelt rullar i hop sig till en kringla,lägger tassen över örat och spelar både döv och död.

  3. Men Tooka, din söta underbara lilla varelse!!förstår dig!!

    Här hemma har vi oxå en dogge som avskyr.. Verkligen avskyr att bli badad och står mest och gruffar och håller på, försöker öppna badrumsdörren och jag vet inte allt!! Så det äg en kamp var gång!!

    Men men, det måste ju liksom göras!

    Ha en underbar lördag!

    Kraam Emma

  4. Ha, ha ja den där blicken säger verkligen allt. Har samma problem här hemma med min vovve, hon tycker inte heller är det är okej någonstans. Men däremot efteråt springer hon ärovarv här i huset och är fullständigt utomsig.

    Ja dessa vovvar, de är underbara hela högen med sina högst personliga egenskaper.

  5. Haha underbart! Men det ser väldigt gosigt ut efteråt. Min mellanflicka har fått eksem och ska bada med specialschampoo 2-3 gånger i veckan, gissa om man är impopulär då? Bra tips om schampoo, ska kollas på! Kramar Marthina

  6. De är för roliga, de där två damerna! Vilka blickar! Vi tvättade Bally häromveckan, han for omkring som ett jehu efteråt i hela huset, grävde i kuddar och torrsimmade i sidled på vardagsrumsmattan. Han är en riktig dramaqueen.

  7. Nä, nu måste du skriva en bok, eller har du gjort det redan kanske? Du skriver ju bara så jävla bra, och underhållande!
    Gosiga vovsingar, men kan tänka mig att det är lite jobb med dem, mucho pälsvård lixom. Min staffe är oförskämt lätt på den fronten, korthårig och slät, det är jag glad för nu när man har två småttingar att tvaga med ;D

    Skön lördag på dig pangbrutta!
    Kram Catta

  8. Nä, nu måste du skriva en bok, eller har du gjort det redan kanske? Du skriver ju bara så jävla bra, och underhållande!
    Gosiga vovsingar, men kan tänka mig att det är lite jobb med dem, mucho pälsvård lixom. Min staffe är oförskämt lätt på den fronten, korthårig och slät, det är jag glad för nu när man har två småttingar att tvaga med ;D

    Skön lördag på dig pangbrutta!
    Kram Catta

  9. Vi ska oxå bada vovve ikväll, men Bosse hoppar själv i badkaret, han har faktiskt ett helt eget i källaren, skönt att slippa hundhår eftersom vi har bubbelbadkar:-) Vi har även lärt in skaka på kommando vilket är jättebra i bad och regnsituationer.

  10. Den blicken är så bekant… Hmmm, var har jag sett den tidigare? Joo, just det! Min lilla flatte ser ju ut så när hon duschar. Fast hon är fullständigt tokig i att bada i sjöar och hav och annat så blir hon fullständigt förnedrad av duschen eller trädgårdsslangen. Fastän trädgårdsslangen bara nuddar leriga tassar och inget annat. Förnedring, TOTAL förnedring. Suck…

    Men ibland måste det göras. Och då är det ju härligt att kunna mysa efteråt. Schampot måste spanas in!

  11. Haha – underbara bilder! 🙂 Nej, mina föräldrars hund gillar inte hellar att bli badad. Det är nog få hundar som gillar det…

  12. Den blicken säger allt! Vi har katt och ngn gång varit tvungen att bada honom. Ingen hit! För någon… Klösmärken på armarna och en mycket olycklig katt. uttrycket att se ut som en ”dränkt katt” stämmer så väl.

    Kram

  13. Hahaha, dom flickorna skulle träffa Frasse~världens snyggaste kille;-)
    Hund, lägenhet, stockholms city, slask väder, grus, humlegården, Djurgården~schampot skall genast kollas upp❤

  14. God morgon! Jag har ingen lång fyndig kommentar… Vill bara säga att det är så himla roligt att läsa din blogg! Ha en härlig söndag! 🙂

  15. Hahahahahaha jag döööör hahahaha det var det roligaste jag har sett på länge! Ja faktiskt sen vi badade vår schäfer som inte tyckte det var passande att en stor och stark vakthund skulle l y f t a s ner i badkaret för att sedan l y f t a s ur badkaret igen. Usch vad han var besviken på oss. Haha

    Kram

  16. Haha känner igen Tookas min, när vi ska bad vår lille Santos så går han in i duschen med sänkt huvud och blänger på mig så nästan bara ögonvitan syns. Fast efteråt så älskar han det, då springer han runt som en liten tok och hoppar och gör rivstarter så alla mattor ligger i en hög.

  17. Kära nån så goa dom är!! Ska genast klicka hem det schampot!!
    Själv har jag en leonberger som tur är hoppar i badkaret på kommando:) Ja med lite lyft hjälp med baken!!

  18. En bild säger mer än tusen ord – vilket dina underbara bilder visar att det är helt sant!
    Bilden när de äntligen får pusta ut i soffan inbäddade och rena, den är helt oslagbar. Man riktigt ser vad de tänker.

    Underbar blogg, som alltid väldigt underhållande.
    //Karina

  19. Haha, hundarna då. Själv är jag mer van med två småvarianter i papillionformat med lång päls som drar med sig en hel åker och en halv gödselstack varje gång de varit ute så de åker in i duschen två gånger per dag. Tur att de inte har riktigt samma blickar, då hade livet blivit lite jobbigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg