Att fortfarande ha en fisk i familjen.

 

IMG_4505

IMG_4458

IMG_4416

 

Alltså.

Den här åldern han är i nu är oslagbar.

Jag är nog ingen babymamma ändå, jag njuter så förbaskat mycket av den här tiden när han är lite äldre, när han hämtar de böcker vi ska läsa, när han spontanpussas, när han säger banan. när jag kan vända upp- och ner på honom och få honom att kikna av skratt. Och sånthär;

som att åka till badhuset och bli knäsvag av glädjen i hans kropp, den som känns från hans revben in i mina händer och tillbaks igen.

Ja.

Oslagbar.

 

slut

Rekommenderade inlägg

43 thoughts on “Att fortfarande ha en fisk i familjen.

 1. Jag är en sån där tråkig mamma som säger att varje ålder har sin charm. Men det é faktiskt så. Jag älskade bebistiden men när barnen började utforska världen och försökte sätta ihop ord ja då föll jag för den åldern. Just nu är min favoritsyssla att bara sitta och lyssna på min store när han berättar om sin dag, en tanke han har eller när han leker. Vilken fantastisk värld han lever i! Underbart.
  Min lille är i jagkanalltingsjälvochförsökintehjälpamig-fasen och den är fantastisk för han kan ju faktiskt själv.

  Men en bebis är ändå en bebis. ❤
  Kram

 2. Och vet du vad det sjuka är… Det blir bara bättre och bättre! När min dotter var i den där åldern tänkte jag att nu är det oslagbart. Nu när hon är 3,5 är allt om möjligt ännu häftigare.

  1. Jag håller med, tänk när alla ”klokheter” och stora funderingar kommer.
   Eller när dom kommer på att ”-Nu kan jag läsa och det finns ett bibliotek FULLT med böcker!”.
   Eller när någon av dom ska hälsa på ”en kompis” och det lyser kärlek ur ögonen.
   Shit vad det är häftigt att få vara med 🙂

 3. Håller med. Det blir bara bättre för varje dag. Min 5-åring är helt oslagbar! Dom första 3 månaderna samt värsta 2½-års trotsen byter jag dock gärna bort… Kramar

 4. Shit va stor han har blivit, nyss var han ju en liten silkesapa? 🙂 Jag kan tänka mig att det är häftigt att få vara med i sitt barns uppväxt och utveckling.

 5. Håller med om det någon skrev ovan, det blir bara bättre och bättre! Min äldsta tjej är drygt 4 år och helt underbar i sina funderingar och säger så roliga/kloka/smarta saker hela tiden. Jag har också en liten på knappa 2 år som är sådär pussig och skrattig och lycklig-i-hela-kroppen-glad som du beskriver, men samtidigt har hon kommit in i trotsåldern också och milda makter, vilket humör. Men man får tänka på att det går över 🙂

  Måste också berätta om min dröm i natt. Jag och min man var hos dig och din man på middag!?! Oklart varför men det var väldigt trevligt, dock började vi efter ett tag fundera på var alla barn var? Jag minns att vi började leta men sen var maten klart och tja, barnen såg jag inte till i drömmen 🙂 Men tack för middagen i alla fall, jag tror vi var hemma hos er, även om det var i en lägenhet högt upp.

  Och just ja, efter middagen åkte din och min man ut och cyklade… Hahaha. Jag tror jag måste sluta läsa din blogg precis innan jag går och lägger mig 🙂

  Ha en fin dag!
  kram Maria

 6. Jag får hålla med de flesta av föregående talarna. Man tycker hela tiden att varje ålder är den bästa, men när man får en bebis igen(om man nu vill ha syskon) så minns man hur fantastiskt det ändå är med den där minimänniskan som luktar godare än alla doftpinnar och ljus tillsammans, och som inte vill annat än att ligga i din värme konstant (hmm ja det kan eventuellt vara så att jag är sugen på en tredje bebis)

 7. …och den ångesten man känner (läs igår) när han plötsligt får för sig att åka till Australien på obestämd tid och man får sitta här med god min och fylla i VISA-ansäkan (och betala den också, så klart..) och veta att den största ensamheten – ever – kommer att ta över livet när han åkt. Den tiden kommer om ungefär arton år… Önskar att man kunde börja om där i badhuset… Hur kunde det gå så fort?

 8. Håller med Lena, hur gick tiden så fort? Mina 2 tjejer är 11 och 15 år och jag kallar den lilla fortfarande för min bebis……det gillas inte längre…..Njut, jag njuter lika mycket nu som förr, bara det att nu får man oftast locka dem till sig för lite mys ;-)) Kram Jess

  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Att äta vaginalt ..å så…

 9. Jag håller med dig, är ingen bebis-mamma jag heller, alls. Höll på att dö av sömnbrist de första 3 månader med båda Sessorna och sen vände det. När de började tala och gå då plötsligt insåg jag storheten med att vara mamma, allt man får återuppleva, glädjen i de små sakerna som man glömt bort, tagit för givet. Vänta bara tills din prins blir 4-5 år, en helt makalös ålder, så små men ändå så kloka. Min 9-åring är inne i en tonårsfas men är stundtal sådär bräcklig och känslig att man bara vill omfamna henne och hålla henne kvar och skydda henne från allt ont i världen. Jag kan tänka mig att varje ålder har sin charm men just bebis och tonårs-fasen hade jag gärna hoppat över….fasar för tonåren redan….den kommer bli tuff 🙂
  KRAM!!!

 10. Helt enig! Det er så herlig når de klarer å gjøre litt mer selv og hvordan de lærer nye ting hver dag! Min yngste er jo 3 år og det er oxå en helt fantastisk tid med alt det nye og morsomme de lærer og sier. 🙂 <3 (må bare nyte det mens man kan!!) Slik gjelder det jo for min datter på 7 oxå, de lærer nye ting og man kommuniserer på en annen måte og kan gjøre ting sammen, som er veldig herlig!

  Ha en flott flott dag!

 11. Passa på nu, för snart kommer två-års-trotsen och DEN är inte att leka med.
  Här känns det som att vi kommit i tonåren och jag sliter mitt hår.
  Men den åldern har säkert sin charm den också. När den har gått över 😉

  Hälsningar
  Yohanna

 12. Så roligt, jag har för mig att du skrivit förut vid ett par tillfällen att perioden ni är i just nu är den bästa 🙂 Fantastiskt bra att få uppleva varje period som bäst =)

  1. Jamen det ÄR ju så. Det blir bara bättre och bättre. (Och det är ju svårt att veta vad som kommer när man aldrig varit med om det förr, ha ha).

 13. Ja och det blir bara bättre och bättre. Min bror säger att om det var möjligt så skulle han alltid ha en treåring hemma. Och jag tycker att Spiggen blir mysigare och mysigare för var dag.

 14. Vi har en underbar tid nu med en massa av nya ord varje dag, gillar oxå denna tid när man kan hänga med sin lilla, göra mer saker ihop. Vår liten är nu 2,5 år och det är en härlig tid även om en hel del trots oxå kommer;)
  Kram

 15. Ja, visst är de fantastiskt. Min dotter är i för sig 2 1/2 men de är så härligt!
  Väntar en bebis om några veckor och Gruvar mig lite för att få en liten igen..
  Men de blir säkert mysigt, och lite svårt är de ju att helt hoppa över bebis stadiet.
  Ska bli kul att se hur Nelly är mot bebisen.
  Nu pratar, sjunger och berättelse hon saker varje dag för bebisen!
  Antar att hon blir superskoj när den kommer!

  Önskar dig en fortsatt fin dag Emma!
  Och tack för daglig inspiration och feel good!!

  Med vänlig hälsning,/ Alex

 16. Håller med! Är ingen babymamma, faktum är att jag tyckt den tiden varit rätt trist ( man får faktiskt tycka så 😉 ) med kolikbarn, bröst som ömmar och sånt. Nu är äldsta 5 och yngsta 2,5 och de är underbara. Asjobbiga ibland men underbara. Min yngsta har hett temperament men snackar omkull de flesta, den äldsta har så många funderingar och är en tänkare. Det blir bättre och bättre.

  Kram

 17. Håller bara med…det blir bara bättre och bättre=) mina är vuxna nu,23 och 27, och nu får jag verkligen så av det man kämpat med i hela uppfostringstiden=)….Det blev bra tillslut och jag njuter av varje sekund..fy fan va det är häftigt med barn hur stora de än blir..för mina barn det kommer de ju alltid att vara.

 18. Tack för att du får mig att tänka mer positivt! Igår när jag skulle somna tänkte jag på morgondagen med tidig uppstigning, lång arbetsdag och så snö på det. Det gjorde mig inte så glad. Så tänkte jag på hur du brukar beskriva dina dagar – de som har varit och de som komma skall. Alltid men otrolig positiv känsla, även om det är vardagliga saker så lyckas du se det fina i dem, utan att det blir ytligt och glättigt. Det är ju vi själva som väljer hur vi ser på livet – en gammal sanning som man ibland behöver bli påmind om.

  /Linda

 19. Vilket badhus är ni på? Har bara varit i Vellinge med min son som är 1:10 år men där var det jättekallt…brrrrr….sedan har vi varit på UMAS Rund och Sund…fin blogg du har, en riktig feelgoodoas!

 20. Halloj! Det där med barn är bara så fantastiskt och man fattar det inte innan man själv står där med ett litet knyte som växer sig större och större. Underbart!
  Undrar om du, eller någon annan här inne, har något tips på en bra dopspresent? Prisklass 600-700 kr. Slänger ut frågan helt öppet 🙂

  1. Vi fick en väldigt oväntad doppresent till vår lilla tjej. En flaska vin som såklart ska lagras i 25-30 år. Har ingen aning om vad den kostade men kolla på systemet. Vi tyckte det var otippad, kreativt och jäkligt roligt. (Om man inte är mot alkohol då alltså… 🙂

 21. Så söta ni är båda två!

  Jag håller med, trivs bättre och bättre i mammarollen desto mer tiden går, desto äldre barnen blir. Det sjuka är att jag tänker nästan så jämt, att det blir bättre och bättre. Hur länge kan det egentlige bli bättre och bättre?? Det är ju fantastiskt om det kommer vara så för alltid 😉
  Jo när de säger banan och ger kramar, blir man överlycklig. Eller när han sen kommer med en kärleksförklaring till dig, då blir man ocskå toklycklig. Inte för att det ena är bättre än det andra, men för att man ser sina barn utvecklas. Jag höll på att totalt smälta och storgråta första gången Lilly sa ”Lilly älska mamma”. Men man vill ju inte gråta framför dom i precis den stunden kanske. Fast de små förstår mer än man tror. Häromdagen hade jag en tuff förmiddag och tårarna kom, på eftermiddagen kom tårarna av glädje. Då sa Lilly ”mamma jätteglad nu”. Jo det är nog bra att de får hela känsloregistret trots allt.

  Du är så himla smal och fin Emma, man kan inte tro att du äter lördagsgodis en onsdag 🙂

  Kram Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *