Att ha lördag en onsdag.

 

IMG_4699

IMG_4700

 

Det är 13,5 minus ute idag.

Trettonkommafem minus! Förstår ni hur kallt det är? Det är så kallt att Tooka tvärvägrar gå ut, att kupévärmaren inte biter vilket gör bilen till en ut-och-invänd iglooo och att man inte kan låta bli att tänka på de där dramatiska raderna man läste i skolan för längesen – de om att det var så kallt att fåglar föll döda från himlen. (Ja ja, tänk på att jag bor i Skåne).

På väg till jobbet vaggar folk som pingviner i sina ytterkläder med tumvantarna som vingspetsar och jag sitter på tåget och skriver på facebook att jag nog hellre vill åka till Tel Aviv och äta bröd, iallafall ett litet tag, tills det bara är en 6-7 minus igen och mina näshår växt ut efter att ha pulveriserats av morgonkylan och sådär.

Fast egentligen är det ju helt okej. För det innebär att vi kan göra den här onsdagen till en lördag, precis som igår, och duka upp allt det där jag köpte i fredags när jag handlade på tom mage (handla aldrig på tom mage) och jag införskaffade chips och godis lagom för att kunna förse en mellanstadieklass i tre veckor under lock down –

och sitta i soffan under varsin filt och försöka indoktrinera mannen i Big Love och vara tvugna att höja ljudet på tv:n eftersom att det krasar så mycket i huvudet när man tuggar.

Ja. Lördag på en onsdag. Vi gör så istället.

 

slut

33 kommentarer till “Att ha lördag en onsdag.

  1. Jag har också en sådan dag tillsammans med världens bästa Molly. Hon har fått sänka tiden på förskolan es jag är between jobs. Något jag inte har något emot alls
    Ha en skön dag

  2. Visst är det lite komiskt att man måste höja ljudet på tv´n när man sitter och smaskar 😉 Och nu vill jag inte vara den som är den, men här har vi 18-19 minusgrader var och varannan dag nu. Men så bor jag ju i Norrland också så jag ska väl vara van. Ha en fin ledig dag!

  3. Åh, har precis avslutat säsong två av Big Love! Fantastisk serie. Så fantastisk att jag överväger att ge min kille både en och två fruar i framtiden – som jag kan ha som mina bästisar såklart.

  4. Ni är så roliga!!! -26 är kallt, när det fryser i näsan….. Salukiskruttar, likadant här, vid ett par minus är soffan bättre än en promenad tycker de!! Vad kul att ni tittar på Big Love, vet ingen annan här hemma som tittar på den så jag började nästan känna mig lite knepig som gick runt och sade – men har ni inte sett den däringa jättebra serien…..

    Ha det gott i kylan!!

    / Johanna

  5. Låter som en underbar onsdag… Haha Tooka, vår vän vägrade verkligen gå ut igårkväll, fick inte ner honom från verandan för det var tydligen för kallt i snön;)
    Big Love måste jag kolla in..
    Har du något bra tips på snygga byxor man kan ha när bebis magen har börjat komma igen, du har ju alltid så snyggt på dig så tänkte att du har säkert några godbitar att tipsa om.
    Kram

  6. Ja, det är verkligen isbjörnsanus kallt även i Halland. Det låter sin den perfekta onsdagen!! Fin fina skålar till allt gott har du också!! Ha en bra och mysig dag!!

  7. Jag hör till dem som tittade på Big Love redan när den gick som TV-serie och älskar den. Har dock knappt hört någon som sett den.

    Tror dock inte att jag sett riktigt alla avsnitt så det kanske är dags att införskaffa boxen men inte förrän jag sett Downtown Abbey som jag lovat mig själv att se först av allt. Den har jag inte sett ett enda avsnitt av men alla säger att den är bra.

    Låter som ni har en riktigt härlig kväll framför er!
    Själv håller jag på att packa för att åka till Mexico och det känns inte heller fel just nu när snön yr utanför fönstret och jag är på väg ut för att skotta tredje gången på 14 timmar.

  8. ja jag säger brrrrr! och då bor jag liiite längre upp! =) mysigt det låter…förutom det där med pulveriserade näshår då!…=) själv jobbar jag för fullt och missar maken varje dag och fått reda på att mitt jobb kommer att tappa 13(!) underbara medarbetare(nedskärningar suger!), såna som gör att jag får ont i magen av skratt och som jag kommer att sakna så jag dör lite grann…så jag känner mig väldigt frusen jag också! =( men du ska veta att, när jag tittar in här så blir jag genast lite varmare…=) kram

  9. Hahaha pulveriserat näshår!! Här är det ’bara’ -8 men det räcker 😉 Solen skiner i alla fall, det är en riktig ’Winterwonderland’ tycker jag 🙂
    Ha det så bra på din mysonsdag!
    Kram, Marèse

  10. Haha.. Pulveriserats?! Var får du allt ifrån! Men jag kände verkligen igen mig i det tänket efter den lilla promenaden till dagis imorse!! Ja du är klockren helt enkelt!
    Kram från Hörby i Skåne där vi faktiskt hade -15 imorse 😉

  11. Haha 13,5 är ganska skön temperatur här hos oss ett par mil norr om Oslo 😉 Men min lilla Toy´is Felixär som er Toka & tvärvägrar vara ute då också. Han gör pi & po på typ en & samma fläck & så hoppar han för att lyftas upp.

    Puss på dig söta

  12. Först reagerade jag med Norrbottenshjärnan och tänkte att herrejistanses, det där är ju inte alls kallt, nästan vårväder ju. Och sedan tittade jag ut på Kaliforniensolen och kände att det nog ändå var lite kallt. Jag fryser ju här, liksom. Tänk, hur snabbt vi vänjer oss, hur snabbt perspektiven växlar.

  13. Hahaha!!! Älskar att höja ljudet pga snacksknaster!! När det gäller mig själv då!! Men mannen min får inte knastra för högt. Irriterande… ;)))

  14. Älskar Big Love men har missat en del avsnitt då den mot slutet gick rätt sent en vardag, finns den som dvd-box? Har alldeles nyligen upptäckt det fantastiska med dvd-boxar då jag fick Downton Abbey- boxen i julklapp, åh himmel vad jag har njutit men nu är den tyvärr slut. Kanske dags för en Big Love period (som kanske är närmare än vad man tror om Stureplans falangen inom Centern får bestämma;)

  15. Heeej!

    Har ganska nyligen hittat till dig och fastnat för dina fina inlägg. Jag tycker det är sååå himla härligt att du kör lördag på en onsdag! Jag försöker själv att inte bara spara det gottiga och mysiga till helgen men ibland hamnar jag i sådana hjulspår. Då försöker jag att rubba på saker och ting…sätter mig på en ny plats vid matbordet(sitter ofta på en bestämd plats 😉 ), äter godis på en tisdag, kanske till och med tar ett glas champagne på en torsdag. Känner mig lite mer oförutsägbar då :). Ha det gott! Hälsningar Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg