Att älska kontrasterna.

 

IMG_6055

IMG_6054

 

Igår vaknade jag upp såhär.

I Umeå på hotell med fint sällskap, med fötterna ömmande efter timmar i glitterklackar och med fnisset fortfarande i halsen.

Idag vaknade jag upp med en salukirumpa i famnen, mjuksnö utanför och med en lockig, puderdoftande buse i rummet intill – redo att morgonkramas. Och det är dagislämning av både hundar och barn på schemat, morgonkörning till jobbet och med en termomugg té på behändigt avstånd i bilen medan veckan startar upp och en ny sida har öppnats i kalendern.

Livets kontraster, både vardag och bortadag, är nog det finaste med att leva ändå.

 

slut

28 kommentarer till “Att älska kontrasterna.

 1. Jag är ju en sådan hemmavarg att jag alltid föredrar att vakna upp bland husdjur, make och barn – men samtidigt ser jag fram emot Parisresan till våren, då jag & maken ska vakna upp själva lite grand. 🙂

 2. Jag älskar kontraster! Det gör livet mer intressant och man hinner inte bli uttråkad 😉
  Roligt att du hade det fint här i Umeå!
  Önskar dig en fin vecka.
  Kram

 3. På min 18 års dag tyckte jag att jag va tvungen att tatuera mig och gjorde då en katt på mitt ben, mest för att man skulle göra nått. Är det en katt jag ser på ditt ben också?

 4. Borta bra men hemma bäst?!..

  Man vill inte vara utan nåt, vardag och fest.. och det känns verkligen som du lever livet och tar tillvara på tillfällen, möjligheter och njuter av de som erbjuds.
  För att sedan vara tacksam för det lilla.
  Kanske borde vi alla bli lite bättre på det.
  Hur som helst. Underbart att följa dig Emma!

  Kram A i Östersund

 5. Bäst blir det när det är en bra jämnvikt mellan det där, lite av varje, av de mängder som man vill ha det.
  Det är när det blir övervikt av det ena som det gnager i själen.

  Hälsningar
  Yohanna

 6. För mig är kontrasterna på gång. Ska snart börja jobba efter en årslång föräldrarledighet. Svårt att veta hur det kommer att bli och hur vi ska få ihop allt. Mannen ska vara hemma också men sen blir det hämtning och lämning även för mig. Hur gör alla? Hur gör du? Jobba deltid? Jobba heltid? Jag pendlar också och det tar mycket tid. Byta jobb?

  Svårt att veta.

  Ulrika

  1. Jag arbetar ju bara deltid som anställd, men sen har jag firman deltid – vilket egentligen blir mer än en heltid. Men fredagar är jag exempelvis ”hemma” och kommer ha busen minimalt på dagis – det är mest om jag har möten etc. Sen har mannen gått ner i tid så att han slutar tidigare på dagarna, så på så sätt kan jag lämna mån-tors och han hämta så det blir lite kortare dagar för buse.

   1. Vilka tider har du som anställd? Hinner man göra det man vill göra efter jobbet? Krama bebis? Krama man? Allt praktiskt?

    Hur gör ni andra?

    1. Nä det är ju så, när man börjar jobba. Man har ju inte hela dagarna med sin bebis, och det finns en stor sorg i det. Samtidigt är det väl få dom faktiskt KAN vara hemma 100% rent ekonomiskt. Jag är så glad att jag har företaget och kan sköta mycket från hemma och att jag har en grym arbetsgivare som förstår det där med dagislämning och att mannen gått ner i tid – och då har vi några timmar med busen på kvällen innan han ska somna vid sju och sen har vi egentid därefter. Finns ju inga rätt eller fel i det där – bara olika sätt att lösa det på efter bästa fårmöga och förutsättningar.

     Man kommer ju in i det där också, tillslut. Ekorrhjulet. Det är väl så det är.

  1. Ha ha snubbe?! Det är ju Evelina! Ha ha ha det kommer hon inte bli glad för att höra 🙂 Jag är inte sådär blond och har inte sådär långa tjusiga ben 🙂

   1. Ha ha ha, jag tänkte precis samma sak men sen kom jag på att många kvinnor i sverige inte rakar benen :-).

    1. Ha ha hon är len som en barnrumpa på benen kan jag intyga. Men hur många män är det som målar tånaglarna?

    2. Hihi! Måste vara skuggor eller nåt, för dessa spiror ser lite orakade o lätt manliga ut!! Men se, där hade jag ju fel (som tur va, puh!). Jag får allt be om ursäkt där! 😉

 7. Ja, jag tror också det är kontraster som får en att må bra.

  Åh, så dina hundar går med på hunddagis? Det gör min Sigge med, han stormtrivs. Och jag mår bra av att veta att han får leka med andra vovvar, gå promenader på landet och ha det gött. Win-win. 🙂

 8. Kontraster är det fantastiska i livet, det som ger energi.
  Du, du hade ett seminarium som jag så gärna ville gå på. I helsingborg om jag inte minns fel. Men den yngsta var typ nyfödd och jag kände att det funkade inte. Ångrar mig fortfarande. Kommer det ngt nytt? Typ snart? Eller kan du ha ett för mig? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg