Att ha varit på modemässan.

 

IMG_6216

byxor/asos, blus/esterelenora, skärp/zara, clutch/malenebirger, ringar/pusmataaha, skor/lundbergs

 

I fredags var vi på modemässan i Köpenhamn för att titta på vackra saker och lyfta galgar och känna oss väldigt fashion! Jag tänkte att om det är nån gång man ska testa något nytt så är det väl på en modemässa så jag var modig och gick all in med ett par galet höga, vida brallor i sjuttiotalsmodell som fick mig att litegrann se ut som en styltgångare – men jag gillade det. Och Rapunzelhår! Herregud vad roligt det är med Rapunzelhår! Jag fick ju clip-on:s av dom när jag gick den där runwaygrejen i Umeå förra året – och nu borstade jag ut det och satte i det i håret igen för första gången sen dess. Jag är hooked.

 

IMG_6206

 

Efter att ha kört ganska mycket vilse hittade vi tillslut mässområdet och kunde konstatera att den personen som lagt ett ton bark framför ingången nog inte riktigt tänkt till (det där med bark och klackar, liksom) men efter lite plöjande var vi inne och kunde börja gå runt med stora ögon och armbåga varann i sidan och säga titta där!

Man blir ju sjuk så mycket fint där var! Några favoriter? Absolut!

 

mm

 

Inne hos Styleicon fastnade jag, Fru Sederblad, Nelly och Tindy med varsitt glas bubbel och pratade med Marie (som har Circle of Trust) och hennes goa kollegor. Där fanns hur mycket fint som helst – som Ldir-skorna med lågt skaft, Lauren Moshi-tröjor, fantastiska ringar från b.loved och roliga väskor från fab. Dessutom fick jag syn på de chinos som kommer vår och blev helt hooked! Säger bara solblekt aprikosrosa, mhm.

 

IMG_6275 mm5

 

Sen tog vi en taxi till Jaymjays showroom inne vid Nytorvet och där frossade vi i galna kreationer från Karl Lagerfeld och Balmain och Missoni. Där fastnade jag för de UGG-liknande skorna från Mou som hade schyssta garndetaljer och såg ut att vara såna man kan gå i en mil om det skulle behövas. Och just det! Mina ringar har jag fått lite frågor om. De är alla (utom den blå som är en syster p) från märket Pushmataaha och jag är helt tokig i dom! De är bara prover som jag fått utav en vän av mig som är agent, men de säljs tyvärr inte i Sverige ännu. Men snart, kanske.

Men iallafall; sen! Sen hittade vi drömrummet!

 

mm3

 

Red Valentino.

Jag. Dör.

Där fanns så mycket vackert att jag nästan fick svindel – vi stod alla och bara skakade på huvudet, det var nästan löjligt. Där fanns verkligen något för alla. Tindy fick med drömsk blick tag i en kappa i puderrosa med rosettknäppning, Nelly föll för en tylldröm i SATC-stil, jag hittade den där jackan och var beredd att argumentera med en helsikes massa vakter för att få ta med den hem – och skorna! Ser ni skorna?!

Åh.

 

IMG_6329

IMG_6331

IMG_6380

 

Efter att ha fått se Red Valentiono gick vi motvilligt därifrån för att äta en gigantisk lunch. Jag lyckades sätta fyr på delar av restaurangen, Tindy lärde sig vad groddar är för något och Nelly fick en sallad i storlek hink att sitta böjd över och försöka skyffla in medan snön börjat falla utanför.

De där tre, alltså. Har det så jäkla roligt i deras sällskap.

 

IMG_6218p

mm4

 

Sen – tillbaka till mässan igen!

(Ungefär här inser Tindy att hon har glömt sin telefon hemma – hysterin som utbryter är fantastisk). Men iallafall. Tillbaka till mässan där jag fastnade för i princip hela sortimentet inne hos Magali Pascal (framförallt en klänning är sådär att man blir lite tokig), ville skaffa butik och köpa in halva Stylesnob och tvärnitade framför de statement necklaces som fanns inne hos Ester Elenora.

Och sen var det dags för ChillNorway!

 

mm6

IMG_6448

 

Där träffade vi Thomas, provade den underbara höstkollektionen och satt länge och bara snackade strunt. Ni kommer ju att få se mer av vad som kommer från CN efter fotograferingen idag – och det finns en himla massa åhjissesvadfin ska ni veta.

Och sen packade vi in oss i bilen och åkte hem igen; fotömma och färdigskrattade och alldeles snurriga av intryck.

 

slut

32 kommentarer till “Att ha varit på modemässan.

  1. Att gå på mässa är bland det roligaste som finns. Snacka om fönstershopping, megadeluxe. Du har fångat fantastiskt mycket vackert på bild och vad gäller Stylesnobs a/w kan jag bara hålla med. Jag kunde knappt slita mig heller. Jag älskade deras scarfs med stjärnor… de klappade jag på länge i flera omgångar, å jag tror det fanns hjärtan också förresten, å skorna. Skorna!!! Suck!

    Vilken härlig dag!!!

    Kramar!

  2. Jag blev helt förvissad på instagram, Oslo, Köpehamn…???? var är det hon är egentligen???
    Men nu ser jag ju att du haft häcken full och varit på BÄGGE ställena.

    Fullt med tjusiga saker är det också.

    Hälsningar
    Yohanna

    1. Hej Eva!

      Vad som hände? Tja, inte så mycket. Jag älskar fortfarande Walla och det kommer jag alltid göra, men tyvärr är många av mina Wallaplagg alldeles för stora för mig nu. Det här, som du ser mig vara klädd i nu, är den stilen som jag hade innan jag blev gravid – jag hade bara av förklarliga skäl inte möjlighet att gå i de här plaggen under och strax efter graviditeten. Då klädde jag min kropp efter hur den förändrades, och Walla var perfekt för mig just då. Men nu är många plagg som sagt för stora för mig att ha idag (jag gick upp 35 kilo under min graviditet som du kanske minns). Så jag har inte ändrat stil, jag har bara möjlighet att ha det jag alltid haft innan och i det här fallet (tyvärr) inte möjlighet att ha samma Wallor. Och sen kan det ju vara roligt att varva mellan olika stilar också 🙂 Det ena utesluter inte det andra.

      Ha en fin kväll.

  3. MEN dra mig baklänges! Vilket gäng snygga tjejer!!!!!!
    OCh vilken dag, helt otroligt vilka äventyr ni får va med om!
    Va härligt det måste vara att få dela roliga upplevelser med sina vänner!

    Ha en fin söndag!
    /A i Östersund

  4. Tusen takk for et fint døgn i Oslo, håper du har hatt det fint hos Chill i dag. Jeg stoppet innom outleten deres på vei hjem og fikk med meg et par kjoler -:)

    Klem Susan

  5. Du är galet cool i de där kläderna och i det långa håret. Vilken dag ni verkar ha haft, du och dina brudar :-). Väntar med spänning på foto från Norge…..

  6. Hej Emma!
    Tänkte höra med dig som är lite av en doftljusexpert, lilla bruket eller voluspa? Och vilken doft rekommenderar du?
    Kram Julia

  7. De där byxorna, och du… tillsammans… alltså! Så tänker man att såna där skulle jag minsann ha och så tar man på ett par och så ser man själv ut som en smurf… Alltså! Snyggt klädd. Riktigt snyggt!

  8. Vilken dag!Du är ju så jäkla snygg!
    Älskar ditt hår!Mitt hänger bara i stripor rakt ner…hua!
    O du?Tack för en grym blogg!kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg