Att försöka göra en Rapunzel-tutorial.

 

IMG_6994

 

Ja, som ni alla vet har jag ju torskat på det där med clip ons från Rapunzel.

Jag fick ju ett set isatt när jag gick modevisningen i höstas och nu när jag testade det på skoj häromveckan så blev jag alldeles lyrisk och vill ha det så typ hela tiden. (Bilden här ovan är från när vi håller på med plåtningen för ChillNorway, för övrigt). Och eftersom jag fått en massa frågor på om det är svårt och så vidare och det faktiskt inte alls är svårt så tänkte jag här ge en liten tutorial:

(fotad av Nelly)

 

IMG_6491

 

Börja med att sätta typ hela håret i en tofs, förutom det absolut understa. Tupera utav bara helvete.

 

IMG_6494

 

Ta. clipen med fyra klämmor och fäst i det tuperade. Det är tok-enkelt; öppna clipen, peta ner i tuperingen så nära hårbotten som möjligt, stäng igen. Klart!

 

IMG_6495

 

Såhär ser det ut då. Ganska skabbigt kan man tycka – men det blir bättre!

 

IMG_6498

 

Släpp ner nästa sektion av hår och tupera. I med en treklämma och en tvåklämma nu. Jo jo, bara i me’at.

 

IMG_6499

 

Ja ja lite snett och fortfarande skabbigt – men ha förtröstan! Nu börjar det likna nåt vet ni. Se till att ha sparat ganska mycket på toppen så att det täcker fästena.

 

IMG_6502

 

I med en trea till, vetja!

Och sen har du två stycken tvåor kvar. De sätter du på varsin sida om huvudet, ovanför öronen typ. Samma sak här; tupera, fäst, lägg över ditt riktiga hår.

Och de två ettorna? De petar du in där du tycker att det passar.

Och sen – voila!

IMG_6509

 

Så har du böljande sjöjungfruhår på tio minuter!

Easy peacy som man säger.

 

slut

29 kommentarer till “Att försöka göra en Rapunzel-tutorial.

  1. Snyggt!
    Ja, man kan ju inte bli annat än supersugen på ett sådant set när man ser det här. Jag har funderat länge och nu kanske jag ska ta och slå till.

    Ha en bra dag!
    Kram Linda

  2. Oj, det ser ju onekligen lätt ut! Men krävs kanske lite övning… Tupera? För att det inte ska kasa ner? Kan man kamma hela håret efter man satt i clipsen? Är det krångligt/svårt att ta ut dem sedan?

    Urtjusigt!!!!!!!

    Kram

    1. Ja tupera för att det ska sitta som berget och inte glida i håret. Du KAN kamma hela håret men jag hade nog hållt med handen över clipsen då så att man inte drog hej vilt i dom. Inte ett dugg krångligt att ta ut, de är ju som vanliga hårklämmor liksom. Man bara öppnar klämman och lyfter ur dom.

      Kram

  3. Superfint! Det får bli min valentinespresent till mig själv! Ha en fin torsdag! Lyx att ha din blogg som morgonläsning. Som en solstråle som tittar fram liksom!

  4. Lätt som en plätt, mitt beroende av clip ons från R började för kanske 5-6 år sedan, galet… Men jag kan verkligen inte vara utan det, nått fattas liksom 😉 Nu har jag provat nailhair, provat? Dock saknar jag clip on och tycker inte alls om dessa, livrädd för tovor och att det ska förstöra håret, dock är det ju skönt att det sitter där de sitter…

  5. Blir helt matt när jag ser det där. Köpte clips on för några år sedan och galet snyggt när någon annan sätter i det men själv? Njae, svettas som en gris, får ont i armarna, kanterna syns, misslyckas med tuperingen för mina hårsstrån är så förbaskat tunna & det såg bara */%ZW”KIhhh&?`°* ut så jag la ner…
    Men snyggt på dig – m y c k e t snyggt 🙂

  6. Du är ju för rolig! Ett inlägg om hur man sätter fast löshår blir roligt och inspirerade. Kan bara hända hos dig Emma.

  7. Instämmer i att det verkligen är läckert på dig! SJälv kan jag endast drömma om ett sånt hår då jag har tappat allt mitt hår och nu har peruk =(

    Men du…den tröjan du har på dig med pussmunnarna var ju bara galet läcker!! Var har du köpt den?

  8. Och jag vill NATURLIGTVIS också ha.
    Men det funkar bara om man har typ långt hår va 😉
    Inte som jag som är nästan snaggad.
    Men det kanske skulle bli en kul ”stilförändring” 😉

    Hälsningar
    Yohanna

    1. Snaggad kanske blir svårt, men kort hår funkar. Det handlar nog mest om hur långt man vill ha det och hur det ”klipps in” i det egna håret i så fall 🙂

  9. Vilken fin tutoiral och vilken härlig hårfärg du har! =)
    Gör stor skillnad det där, såg att de har en deal på Groupon just idag då man kan köpa ett sett för 299kr, ska vara äkta hår också.

  10. Ursnyggt! Men det är klart….att man behöver ju ha rätt mycket och långt hår från början. På mig skulle det antagligen stanna vid skabbigt…. 🙂

  11. Hahaha … Gillar den beskrivande texten jag 🙂

    Men tillbaka till håret. Man behöver väl ganska tjockt eget hår om det ska se bra ut, eller?

    Snyggt blev det i alla fall.

    Ha de
    Mille

    1. Du jag tror att man får ett riktigt bra resultat med tunt hår också. Däremot tror jag att man måste ta med sig håret och ”klippa in det” i sitt egna mer noggrant än om man har tjockt att dölja det i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg