Att känna sig hemma.

 

IMG_8150

IMG_8169

IMG_8167

 

Jag vet inte riktigt vad det är med kuddar, men jag kan få tilt i hjärnan av mindre. Särskilt lite skrynkliga, matta, liksom inbodda kuddar som mest kan ligga i soffan och skräpa och vara vackra samtidigt. Som de här från Tine K/inreda.com som jag direkt fixerade på när jag först såg dom bland nyheterna. De är perfekt nonchalanta. Ljuvliga.

Och där ser ni Marrakechkaklet framför spisen lite närmare också, ja! En av de bästa sakerna vi gjort här hemma om jag får säga det själv (och det får jag ju). Och snart, snart är hallen klar och sen är vi minsann klara med renoveringarna och kan klappa oss själva på axeln och säga bra jobbat! över att vi metodiskt under två års tid gått igenom huset rum för rum utan att stressa. Och mycket har vi gjort själva, som badrumsdörren och kommoden och sängen och terrassmöblerna och målningen av köksskåpen (ja ja de är på riktigt hemmamanér inte målade på insidan, men vem tittar där liksom).

Bit för bit blir huset mer och mer vi. Det är så skönt att känna sig hemma.

 

slut

24 kommentarer till “Att känna sig hemma.

  1. Åh, just den känslan ser jag fram emot att få när Torpet äntligen blir färdigt. Fast det är långt kvar och jag har inte på något sätt bråttom. Vill ju hinna leva under tiden också, som nu när jag faktiskt slipper vara där och frysa och kan njuta av solen i Indien istället. Men oj så fint kaklet ser ut där framför spisen! Förstår att du är nöjd.

  2. Dom är så fina kuddarna..man behöver liksom inte vara rädd för att man skrynklar till dom om man lutar sig mot dem.-perfekt för det ska ju va så!!Jag har själv en utrensning av kuddar..kan ju inte byta alla på en gång (blir för dyrt)heehee.
    Ha det gott kram Alexandra

  3. Å! Snabbt jobbat..:) Hela huset på bara två år!
    Tycker du det är lång tid?

    Vi har bott i radhuset i cirkus 14 år, och har typ gjort badrum, hall och kök (vardagsrum/sovrum vi gjorde 1999 när vi flyttade in, räknas liksom inte eftersom det fortfarande saknas golvlister….Inte blev det smakfullt heller, och inte är vi (läs jag, för sambon som är inredningsanalfabet tycker allt är såååå bra..(för vi har ju tak över huvudet typ) nöjda heller…..).
    Men skam den som ger sig! Jag har full tro på att vi ska göra om yngste sonens rum i år!
    Eller nått år…Vilket som helst….Hoppas jag…I alla fall innan han flyttar hemifrån…*hmpf*

    Och!
    Jag dog lite grann nu när jag såg ditt fina klinker!
    Vill ha den typen på vår lilla WC/Dusch på nedervåningen (mooouhahaha..som om DEN renoveringen skulle bli av någon gång….)…
    Men hur som helst. I Love it:)

    Kram Susanne

  4. Grattis till snart-klar-med-renoveringen! Måste kännas skönt! Men har ni inte altanen/terassen kvar, eller blev ni klara med den i somras?
    Vi har mååååånga år kvar innan vi är klara, men vi flyttade ju in i höstas…:-)

    Ja, vem kollar på insidan av dörrar? Jo, MIN MAMMA! Men jag kom att tänká på att man kan ju måla med skoltavlefärg på insidan av en eller två dörrar, så kan man ha matlista osv där, istället för synligt!

  5. Grattis till snart-klar-med-renoveringen! Måste kännas skönt! Men har ni inte altanen/terassen kvar, eller blev ni klara med den i somras?
    Vi har mååååånga år kvar innan vi är klara, men vi flyttade ju in i höstas…:-)

    Ja, vem kollar på insidan av dörrar? Jo, MIN MAMMA! Men jag kom att tänká på att man kan ju måla med skoltavlefärg på insidan av en eller två dörrar, så kan man ha matlista osv där, istället för synligt!

  6. i mitt förra hus målade jag insidan av skåpen i köket i illrött. För att man skulle bli glad när man öppnade dem. Folk blev mest förvånade. Väldigt förvånade. I det annars vita och grå köket:)
    så en regnig dag rekommenderas det som sysselsättning!

  7. Åh det där kaklet alltså! Jag vill ha det… någonstans.. vet dock inte alls var jag skulle ha det..

    om några år när köket får sig en riktig helomvändning ska jag ha ljust marockanskt kakel på golvet i alla fall. Det har jag tänkt på i flera år.. håller nog fast vid den tanken i några år till 🙂

    kram /iris

  8. Så! Nu har jag uppdaterat mig på de senaste dagarnas händelser. I ditt liv. Det är onekligen en fröjd att få lägga ögonen på din blogg ett tag! Fantastiska människa – fortsätt skatta järnet, renovera, gosa med småtroll och hundar, jobba, fota, älska o lev! Du är lätt värd det och du sprider bara energi omkring dig! Du är en sann inspiration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg