Att laga saffransräkor med Fond du Chef.

 

IMG_8202

 

Igår testade jag Fond du Chef för första gången när jag lagade saffransräkor med chili. Om det var gott? Det kan ni tro att det var! Jag är så jäkla svag för skaldjur ihop med saffran och det här receptet var både busenkelt och gott:

Du behöver

1 kg räkor med skal (jag kan ha fuskat och kört med färdiga i burk med lake ni vet)
1 charlottenlök
1 äpple1 msk Milda
1 msk currypasta (eller efter smak)
1 påse saffran
Knorr Fond du Chef Vegetable
1 paket Milda mat & visp
Färsk chili
Zucchini om du vill (skippade jag)
1 riven vitlöksklyfta
salt & svartpeppar
ev Maizena

(hela riktiga receptet hittar ni här)

 

IMG_8209

IMG_8206

 


Hur gör man?

Skala räkorna och ställ in dem i kylen. Skala och tärna (0,5*0,5cm) äpplet och finhacka löken. Värm en stekpanna och tillsätt flytande margarin och fräs som hastigast äpplet och löken utan att få färg, avsluta med att tillsätta currypastan. Tillsätt saffran, tomatpuré, Knorr fond och rör ner milda mat. Tillsätt vitlök, spansk peppar och zucchini och låt sjuda i 3-4 minuter.

 

IMG_8217

 

IMG_8230

 

Om tjockare konsistens önskas red med maizena. Vänd sedan runt de skalade räkorna i såsen och smaka av med salt och peppar. Servera omgående (annars blir räkorna sega). Servera gärna med ris och chutney.

Svårare än så var det alltså inte! Tyvärr valde jag väl den mest svårfotograferade rätten, men what the heck. Jag lovar att den var godare än vad den ser ut. Och just nu kan man dessutom skicka en buljong till någon man tycker om här inne (snacka om otippad present) och tävla om en middag på en stjärnkrog. Heja det!

Men saffransräkor, alltså. Två tummar upp får den.

Detta inlägg var i samarbete med Knorr.

 

stjarna

Rekommenderade inlägg

19 kommentarer till “Att laga saffransräkor med Fond du Chef.

 1. Åh saffran. Vet du, när jag väntade lillan ( typ 12 år sedan snart) så försvann saffranssmaken från mitt smaksinne. Och det har aldrig kommit tillbaka. Jag som älskar saffran. Det kvittar hur mycket saffran det är i kakor/mat/glass..jag smakar det inte.Skittråkigt. Kunde väl varit lök eller något annat som jag inte gillar som försvann ;-(((
  Kram Spanien-Jess

  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Filmklipp på bloggen; När min ostronoskuld rök

 2. Vilket SAMMANTRÄFFANDE att det just nu liggen en påse frysta räkor UTAN skal i mitt kök och tinar, som jag INTE visste vad jag skulle göra med. Nu får jag kila ut och kolla om jag har nån saffran kvar sedan julas också.
  Fast Knorr Fond….ja si det har vi inte här. Det får nog gå lika bra med tärning 😉

  Hälsningar
  Yohanna

 3. Hej du rara!

  Anitha Shulman har en spaning i sin blogg -där hon tar upp att bland annat namnet på din blogg.
  Hon undrar varför man vill förminska sig som person genom intakonton bloggnamn som Kalles pappa….Att var någons fru.
  Skulle vara spännande att se vad du tänker om detta.
  Jag tänker att ”att vara någons fru” -titeln inte alls handlar om att du förminskar dig som människa. Utan mer av en slump som funkar å så är du ju någons fru 😀

  1. Som att vara någons pappa menar du? 😉 Ha ha nej men skämt å sido är namnet ingen slump. Det kom sig från när jag skulle starta bloggen så visste jag att jag ville ha ett namn som började på A så att jag skulle hamna högt i alla länklistor, samt att jag skulle ha ett namn som jag visste att folk skulle reagera på (och klicka sig vidare till mig för att se vad det var för person som ”förminskar sig själv”). Så det var ett strategiskt beslut. Och så var jag nygift, såklart, så det passade fint. Jag antar att de som läser mig vet att jag är en helt egen person, varken förminskad eller förstorad. Mer avancerat än så är det inte 🙂

   Och sjukt roligt att hon skrev om mig!

 4. Låter gott förutom Knorr Fond. Tycker att fonder och tärningar är jätteäckliga. Det finns ju redan vitlök, chili, salt, peppar, lök, saffran och massa annat som ger en god smak. Man kan helt enkelt skippa äckelfonden.

  Är det bara jag som gillar renare smaker, utan massa industriella tillsatser? Man kan trolla massor av gott i köket med vitlök, chili, lime, färska kryddor, ingefära, salt och peppar. Det tar ju inte längre tid heller och smakar mycket godare.

  1. Visst kan man det! Men detta inlägget var ju i samarbete med Fond du Chef så det är väl lite svårt att utelämna just den delen då 🙂 Första gången jag själv provade den buljongen men det smakade bra tycker jag. Men det går såklart att byta ut mot vad man vill (chili, jag älskar chili).

 5. Tack Emma för detta tips! Ser helt fantastiskt ut! Sänt en fond till min bror …med länk till dina saffransräkor! Ha det bra!

  /Marianne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.