Att gå ner för helgräkning.

 

IMG_9203

IMG_9429Busens brandbil/inreda.com, karaff/evasolo, skål/apotekarns 

 

Jag är trött idag.

Jodå. Jag blir det, jag också. Särskilt efter perioder som den här när de senaste två veckorna varit späckade med jobb och saker som ska besökas/träffas/ses/mötas, då blir det tillslut en tvärnit där jag sitter tung i lederna i soffan och försöker lyssna på kroppen. För jag vet att när jag börjar glömma bort saker, som min pinkod eller mötestider på jobbet eller var jag la hårborsten som jag fortfarande håller i handen, så är det dags att ta det lugnt. Vila. Njuta av god mat och ett glas rött vin och en godisskål i storleken vulgär, och se till att de följande veckorna är lugnare.

Jag har lärt mig.

Ja Så kalendern är lättare de närmaste veckorna, jag ska hålla mina arbetstider, jobbmailen och bloggmailen får vila när det är helg – allt måste inte svaras på inom 30 sekunder. Det är okej. På så sätt blir också pulsen lägre och själen inte lika rastlös.

Det. är. så. skönt. att. det. är helg.

Och att den är obokad, bara min, att göra med vad jag vill.

Och jag väljer att fylla den med vila och de där peacemärkena med jordgubb/kola jag aldrig nånsin verkar få nog av, hur många jag än äter.

 

slut

16 kommentarer till “Att gå ner för helgräkning.

  1. Så skönt att höra att du är mänsklig 🙂
    Hade precis tänkt ställa en fråga hur du klarar det hårda tempot.
    Snälla vila ordentligt nu så vi andra får ta del av dina härliga ord och bilder. Stor kram

  2. Det låter gudomligt med godisskål à la grande! Bra att du väljer att lyssna och göra nåt åt det… Kramar!

  3. Låter som en bra idé att ta det lugnt. Jag är själv lite ”obstinat” vad gäller min fritid, försök inte få mig att jobba mer än 8h per dag, hehe.
    Ha det så mysigt, kolla Netflix och ät godis 🙂

  4. Sunt att lyssna till kroppen, för även om det är kul med allt så kan det snurra på så fort. Tur att man lärt sig mer och mer om att det där med vila inte är så dumt inimellanåt i alla fall. Ha en skön helg!

  5. Viktig å høre på kroppen ja!
    Så nyt helgen til det fulle! Sånne peace godis er godt ja! Vil oxå ha en skål med godis i kveld, mn får bli en annan dag. 🙂

    Klemmer
    A

  6. Känner igen mig! När jag glömmer saker (kan påbörjar meningar som jag inte kan slutföra för att jag glömt vad jag skulle säga…) – då är det dags att ta det lite lugnare!

    Ha en riktigt avkopplande helg!
    Kram

  7. Har precis ätit ”din” skaldjurspasta. Gudomligt god efter en slappelördag tillsammans med familjen.

  8. Ibland kan det bli för mycket av det goda. Att hitta balans mellan aktivitet och vila kan vara svårt ibland. Varm kram Ester

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg