Att kunna stjäla sig en lunchdejt mitt i veckan.

 

IMG_0666

IMG_0680

kavaj//l’ecole national, topp//zara, jeans//reign creative lounge, skor//blundstone, halsband//valerie, solglasögon//karen walker

 

Igår var vi i stan samtidigt, mannen och jag, och kunde alltså stjäla oss en lunchdejt mitt på blanka dan. Det är en så himla märklig känsla det där efter man har fått barn; att kunna strosa hand i hand och kika i butiker och sitta på en uteservering och äta vuxet och prata om sånt som jag fortfarande inte kan fatta att vi är gamla nog att prata om (huset, semesterplanering, föräldraträffar).

Vi har ju date-night en gång i veckan men att vara på tu man hand mitt på dan kändes mycket lyxigt och aningen förvirrande. Som om man glömt något nånstans, ni vet den där känslan när man tror att handväskan är borta eller när man inte hittar mobilen. Så van är man vid en pladdrande, småspringande Buse nu för tiden att det känns underligt och konstigt när han inte är på armlängds avstånd.

 

IMG_0683

IMG_0686

 

Så vi njöt av en mitt-i-veckan-vuxen-lunch. Var? Där vi alltid äter; på Indian Side på Lilla Torg. Bästa indiska restaurangen i stan enligt mig – särskilt nu när solen kommit fram och man kan sitta utan jacka på uteserveringen med halvslutna ögon och doppa naan i grytor så heta att tungan domnar bort litegrann. Igår hade dock den som satt igång värmelamporna fått lite storhetsvansinne och brassat på utav bara helvete – värmelampan i kombination med lunchsol skapade en hetta så intensiv att mina extensions närapå smälte i skallen. Men vad gör det när man får äta stans bästa indiska och hålla sin man i handen mitt på blanka dan? Nä. Inget.

En lunchdejt mitt i veckan, alltså. Ger energi så jag kan gå på currygryta, vårsol och kärlek ända till fredag.

stjarna

Pssst! Missa inte att Creative har mid-season sale här med 50 – 80% rea!

 

slut

19 kommentarer till “Att kunna stjäla sig en lunchdejt mitt i veckan.

 1. Åh du skriver så härligt och uppmålande att man verkligen både kan se och känna framför sig, sen att det också låter fantastiskt är ju toppen! Trevlig torsdag!

 2. Så rätt att passa på att ta en date! Viktigt att fånga dessa tillfällen. Samt att se dem, se möjligheten.

  Å tack för tipset om ännu en Malmö restaurang att testa.

 3. Hur gör ni med busen vid datenight? Är det ngn som passar eller efter läggdags hemma?
  Känner attvi här hemma behöver ngt sådant med…

  1. Ofta kör vi ju det hemma eftersom han går och lägger sig klockan 7, men annars är det farmor & farfar som passar medan vi är ute och äter.

 4. Gud va härligt! Känner igen den konstiga känslan när den lille inte är i närheten, lite som att glömma något;) Tyvärr blir det alldeles för lite egentid för oss utan honom då närmaste barnvakt är 10 mil ifrån:(
  Snygg som alltid är du med!
  Kram

 5. Vad mysigt det låter. Sol, indiskt och en man att hålla i handen på uteservering. Jag vill också! Men får väl acceptera att det dröjer ett tag eftersom det fortfarande är svinkallt här uppe och Prinsen fortfarande är kvar i Indien. Tids nog blir det väl min tur också…

  /anna

 6. Jag är alldelese tagen! Tagen av din text om din hemstad. Den träffade mig mitt i prick. Den var helt rätt medicin för mig idag.

  Jag försöker maktlöst att stoppa undan sorgen. Sorgen av att jag drabbats av cancer. Men nu vill den ut, spränga lådan. Din text gjorde mig lite mer vänligt sinnad till att släppa ut den.

  Tack fina Emma!
  L

 7. Låter jättehärligt! Man uppskattar verkligen tiden tillsammans – bara vi (mannen och jag) mer, efter att man blivit föräldrar.

  Kram

 8. Det där min vän är hur man håller ett förhållande till liv – tillsammanstid!

  Tyvärr är min sambo aldrig i stan så vi kan inte luncha ihop ja förutom den där gången när jag inte började förrän vid 13-tiden så vi hann äta en tidig lunch tillsammans i hålan här hemma, på statoilgrillen. Fint som snus. hahaha

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg