Att ha haft en riktig Pripps Blå-kväll.

 

IMG_4373

 

I fredags samlades vi här, hemma hos mig, för att grilla och umgås och njuta av att sommaren kommit till Skåne och att man faktiskt kan sitta ute till långt in på kvällen utan att dö av köld.

Det var, är, magiskt.

Vänner, mjuka vindar, nygrillat och det där blåa ljuset man bara har vid kusten.

Det är så man går sönder litegrann av kärlek.

 

IMG_4259 gr

IMG_4287

gr2

IMG_4363

IMG_4349

gr3

IMG_4424

IMG_4341

IMG_4316

IMG_4434

IMG_4426

gr4

 dukar//påslakan från H&M, världens bästa trådlösa högtalare//sony btx300, tallrikar//matteus & potteryjo, happylights//inreda.com, galet trovärdiga elektriska ljus//inreda.com, dagbädd//reunionhome, parasoll//reunionhome, utemöbler//IKEA

 

Fru Sederblad var här, och Enarmade Banditen, och Nelly och Åse från 56kilo (som bara fastnade på en enda bild) och så Mat med Vänner-grabbarna som på något sätt kommit att bli en självklar del av oss och är här för att stanna.

Och flickorna följde med spänning matlagningen och Tant stal parmaskinkan som var utplacerad i salukivänlig höjd och Nelly lagade efterrätter så goda att man smällde av – och vi satt bland happylights och ljus och tallrikar med mat och munhöggs över bordet och hade musikquiz  och skakade lite på huvudet åt hur förbaskat idylliskt allting var, och hur glada vi var över att ha hittat varann. Och så hälsade vi på förbipasserande ryttare, hängde i dagbädden, kläckte briljanta idéer och svepte filtar om oss när kvällen blev sen för att slippa gå in så länge som möjligt.

Men tillslut hamnade vi inne i vardagsrummet ändå, huller om buller, och åt Nellys efterrätter och välkomnade Robbin (mannen från Åre med Louboutinskorna ni vet) och halvliggande i fåtöljer, soffa, golv fördrev vi någon timme till med att bara prata, prata, prata på det där sättet man så sällan tar sig tid till.

En fredag med vänner när sommaren precis kommit och benen svider av myggbett.

Den stannar i hjärtat.

 

slut

27 kommentarer till “Att ha haft en riktig Pripps Blå-kväll.

  1. Åh låter, och ser, heeeelt underbart ut! Och jag tycker det är så roligt för varje gång ni träffas allihop så kan jag inte annat än att tänka att Nelly och han Mauro-Scocco-look-a-liken ser ut att vara som gjorda för varann 😉

  2. Åh vad mysigt! Du lyckas alltid fixa så fint. En fråga: är det ängsö serien ni har från Ikea? Vad tycker ni om den? Letar utemöbler och har varit inne på Ängsö från Ikea 🙂

    1. De lite knubbigare är typ 5 år gamla så de vet jag tyvärr inte vilken serie de tillhör (och de har vi målat). Men de lättare är från förra året.

  3. TACK snälla för gästfriheten och för att jag fick dela en grym kväll med dig och er! Som sagt, det stannar i hjärtat.

  4. Tänk, sâ opretentiöst, fast ändâ trevligt, man kan ha det tillsammans med de beqväma människorna. Precis sâ skall jag ha det när jag kommer hem till Sverige med VM vinnaren i flygskärmshoppning och hans fru, min finaste kusin Stina ! Life is short……

  5. Satan i gatan vilken kväll ni haft! Sådana där somriga kvällar med vänner kan man ALDRIG få för många av. ALDRIG!
    Och den där ljuvliga dagbädden ni har i trädgården – är det din händiga man som varit i farten? Den är ju underbar!

    Kram

  6. Åh!

    (ja.det.är.ungefär.det.enda.jag.kan.säga.för.det.ser.så.himla.härligt.ut.och.jisses.vad.jag.längtar.efter.att.den.där.sommarvärmen.ska.ta.sig.hit.upp.och.efter.att.ha.ett.hus.som.är.tillräckligt.färdigt.för.att.kunna.bjuda.hem.vänner.till.men.jag.är.inte.bitter.jag.inte.)

    /anna

  7. Vilka fantastiska bilder! Det ser nästan ut som reportagebilder från något magasin. Nästan lite för bra för att vara sant, och jag antar att det är så du känner om kvällen! Det verkar ha blivit en sån där kväll som man sparar länge i hjärtat! Sådana kvällar ser jag fram emot att få spara undan i sommar i mitt nya hus! 🙂
    Kram Jennica

  8. Vilken underbar kväll vi fick ihop tillsammans. Sommarens första dagar innebär att vi har många ljumna, härliga kvällar att se fram emot!
    Grymt värdskap, vi bugar och bockar. Ps du frågade om den härliga sommarsalladen? In och skörda receptet hos oss…;)

    Vännerna tre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg