Att moffa saftig banankaka.

 

IMG_4658

 

IMG_4661

 

Härom dagen fick jag för mig att freestyla ihop en kaka på det jag hade hemma – och det blev inget mindre än en banankaka med polkachoklad! Låter det… märkligt? Kanske det. Men om man som mig gillar banan (check) kaka (check) och polkachoklad (check) så är det faktiskt en strålande kombination!

Hur gör man då?

2 st stora bananer
60 gram smör
2 st ägg
2 dl vit sirap
3 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 liten förpackning Marabou Polkachoklad

swirl

Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen med sirapen och blanda ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker samt kanel.

Slå utav bara helvete på chokladen så den krossas (inuti förpackningen, så slipper du spill i hela köket).

Blanda ner smöret i äggsmeten och stoppa i mosade bananer och mjölken. Ner med den krossade chokladen också. Smörj en form och häll upp.

Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter i 175 grader.

Klart!

Räcker väl en och en halv kväll ungefär på två mycket sötsugna personer. (Dessutom är den som godast dagen efter ska ni veta).

 

slut

7 kommentarer till “Att moffa saftig banankaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg