Att leva på god mat & havsluft.

 

Vet ni?

Min pappa kan vara typ bäst i världen på att laga mat. På riktigt.

Det är den bilden av honom jag alltid har på näthinnan; hur han står böjd över spisen och vispar i grytor och smakar av. Och allra bäst är han på såser. Jisses. Jag skulle kunna leva på hans såser och bondbröd; inget annat, och sitta till frukost, lunch och middag och doppa bondbröd i gräddiga såser – den ena mer fantasifull än den andra.

 

 

IMG_0989

 

IMG_0996

 

IMG_1001

 

IMG_0997

 

IMG_1017

 

IMG_0990

 

IMG_1033

 

 

Så på kvällarna här blir vi bortskämda.

Då sitter vi i varsin fåtölj med ett glas iskallt vin och bara tar det lugnt medan pappa står böjd över sina grytor och då och då kommer bort med en sked rykande sås som han varsamt håller ena handen under för att det inte ska droppa och ber mig smaka. Och jag smakar och säger herregud pappa – detta var din bästa! och han ler lite stolt i smyg och rycker knappt märkbart på axlarna.

Igår fick vi kattfisk och marulk med mangosås, sötpotatis och räkor.

Bara en sån sak!

Man kan bli lycklig för mindre.

 

slut

15 kommentarer till “Att leva på god mat & havsluft.

  1. Men, vad gott! Det ska jag nog försöka att ge mig på;). Har bara gjort kall mangosås tidigare med lime, chili, honung och yoghurt, men den här såsen verkar varm? Ser mycket smarrigt ut i alla fall.

    1. Han improviserar varenda gång men hälsar att det är 2-3 dl grädde, 250-300 gram mango, en grönsaksbuljongstärning, torr sherry, vitt vin, honung, vitpeppar, citronpeppar och hummerfond samt fiskfond 🙂

  2. Blir så otroligt avundsjuk på den fina fåtöljen du sitter i. Var kan man köpa en sådan? Den är fantastiskt vacker.

  3. Å det låter sådär vansinnigt gott!
    Finns inte mycket härligare än att sitta med ett glas vin och få bli bjuden på god mat:)
    Så snyggt deras hem är med, ser så inbjudande ut som att vem som helst får komma:)

    Kram
    Adela

  4. For et herlig innlegg!! Du skriver så nydelig og beskriver så fint kjærleken med å komme hjem. Tror man uansett hvor stor man blir, ikke blir stor i sin passas øyne.

    Kos dere videre på ferien!
    Hilsen
    Emma

  5. Så där jag min far också, kommer med en sked med sås så jag får provsmaka. Min far är ingen mästare på att laga mat men han lär sig och han lär sig bra. När jag var liten lagade min far aldrig mat, sen när jag blev tonårig och far inte var bonde längre då började han göra söndagsmiddagen och på den vägen är det.
    Ser ut som ni har haft det härligt!
    Kram

  6. Vilket fantastiskt ställe det ser ut att vara, både utvändigt och invändigt. Förstår verkligen av det som visas upp i bloggen att det är ditt smultronställe. Njuter med er bara av att titta på bilderna!

  7. Underbara sommarbilder fina Emma. Fågellampan i strl XL sålde jag till Zlatan 😉 då jag jobbade på NK Inredning, den skulle hänga i deras hall i Malmö, haha
    Kram Sussi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg