Att ha spenderat en fredagskväll i Karlsborg.

 

Fredagskvällen spenderades ju i Karlsborg; med Nanne Grönwall och mat och trevligt sällskap.

Jag, Banditen och Inredningsfrun kastade oss in i stugan efter fotograferingen för att hinna duscha och byta om efter allt krälande i damm innan det var dags för middag.

Vi skulle äta på Idas vid kanalen, på så sätt kunde vi både digga allsång och få i oss föda på samma gång.

 
 

IMG_2337

 

IMG_2332

 

IMG_2350

 
 

Jag tog nån pasta med kyckling som var superfin. Jag skulle över lag inte klara mig utan pasta. Finns det något bättre?! Förutom bröd och sås då, förstås.

 
 

IMG_2351

 

 

Där var mängder med folk.

När Lasse Berghagen var där ryktades det om att 9000 personer trängt ihop sig i hamnen, och även om det kanske inte var 9000 i fredags så var det definitivt fullt med människor. Sittande på båtar, bryggor, gräs och parkeringsplatser åt man medhavd picknick och umgicks och sjöng med i allehanda låtar.

Så stämningen i Karlsborg var minst sagt på topp.

 
 

IMG_2360

 
 

Efter middagen gick vi en liten promenad längs Göta Kanal.

Jag smäller av så vackert där är!

Och överallt slog fiskstjärtar i vattnet och rörde upp ringar på ytan vilket fick mig att nästan bli vimmelkantig av fiskelängtan. Jag växte ju upp till stor del i Småland bland insjöar och skog och grusvägar så jag har spenderat så mycket tid med att sitta i solvarma trä-ekor och meta eller att stå på små broar och kasta efter gädda.

Nu, med bara hav omkring mig, blir det ju inte så samma sak.

Jag kan verkligen sakna det där.

 
 

IMG_2373

 

IMG_2375

 

IMG_2377

 

IMG_2376

 

 

Och sen gick vi tillbaka till hotellet och vår lilla stuga; satt länge i skymningen på den lilla uteplatsen och pratade med sjalar runt axlarna och gäspningar i varannan mening.

En finfin fredagskväll med andra ord; en perfekt avslutning och ett hejdå till Karlsborg för den här gången.

 

slut

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “Att ha spenderat en fredagskväll i Karlsborg.

 1. Det ser himla fint ut! Här spenderades fredagskvällen i lekparken, gårdagskvällen ägnades åt att spela Jakten på den försvunna diamanten. Nu ska vi ut och kasta oss i poolen och lapa sol. Det kan behövas efter en molnig dag:)
  Kram

 2. Karlsborg är vackert! Bodde på Kanalhotellet en gång och åt deras fantastiska Vätternröding. Vi gjorde ett besök på fästningen och fick en rolig show med en teaterspelande guide. Kan ju säga som så att han INTE var Dramatenmaterial direkt. Men kul var det, höll på att kissa ner mig av skratt…. 🙂

 3. Men vad folk! Vad mysigt att ni hamnade i allt detta när plåtningen var klar. Tänk när man inte bor vid havet, så tror man att det ska vara det ultimata stället att bo på, så när du säger att du kan sakna att bo mer in åt landet så blir jag förundrad.. Men visst är det mysigt.
  Kram Helena

 4. När jag ser henne, hon, den vackra enarmade så känns det i magen någonstans.. eller är det kanske hjärtat. Anatomin är inte vad den bör. Hon tilltalar mig på ett sånt där sätt att jag nästan vill plocka upp henne och hålla om ett tag. Konstigt, för jag känner henne inte. Men så är det, vissa människor har bara det där ”det” det där sårbara och empatiska om sig och det tilltalar min modersinstinkt eller nått 🙂 Herregud så flummigt det blev då, får man skylla på att man är hög på alvedon eller nått 😉

  Ha en fortsatt skön semester du fina Emma !

  Varma kramar
  Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *