Att ha sommarsmaken kvar i munnen.

 

IMG_7576
 
IMG_7573

 
 

Kan ni också känna det?

Dofterna, smakerna av sommar som sitter kvar överallt på kroppen lika envist som den där solbrännan som dröjer sig kvar med sina bikiniränder som avslöjar att alldeles nyss

för inte så länge sen

så var sommaren här. Nära.

Jag säger inte att den är borta nu, att det har blivit vinter, men den där riktiga sommaren är nog slut nu. Tror ni inte? Den där man svettades i nacken på väg ner till stranden för att bada, eller då skinnet sved av sol.

 
 

IMG_7570

 

IMG_7568 copy

 

IMG_7595

 
 

Och det finns ju något ont-skönt i det.

Vemod över att det är över; att det dröjer så länge tills nästa gång. Men också iver och upprymdhet över allt det som blåser in med hösten och som är här för att värma oss i månader;

doftljus, spagetti med köttfärssås, stickade tröjor. Höstmodet med murriga färger och lösa byxor och lockande snitt. Färgglada löv och tid för arbetsro.

Allt det där.

Men ändå; sommaren sitter kvar ännu och har inte riktigt lämnat kroppen. Det är därför jag är så glad över bilder som de här; där en glad Buse äter smultron på strå och är så stolt över att ha klappat sin första krabba i livet på en stenig strand strax utanför Hunnebo.

Allt (sommar, höst, vinter, vår) har verkligen sin charm

 

slut

19 kommentarer till “Att ha sommarsmaken kvar i munnen.

  1. Även om allt har sin charm tycker jag nog att sommaren står lite högre än de övriga årstiderna. Utan sommar skulle jag förgås. De andra årstiderna skulle jag sakna. Men inte dö en smula utan. Sommar och sommarminnen i hjärtat är som syre.

    Trevlig torsdag!

  2. Ser faktiskt fram emot denna tiden också. Funderar dock om man borde boka en resa lite längre fram för att ha lite mer värme och ljus att se fram emot mitt i den mörkaste tiden när det kan börja kännas som att det räcker…

    kram /iris

  3. Håller helt med Nana här ovan. Utan sommar skulle jag dö lite grann, men de andra årstiderna skulle jag klara mig utan även om det skulle kännas lite tomt. För nu är nog sommaren slut. T.o.m. bikiniränderna börjar försvinna och den bleka huden titta fram igen. Får nog bli bus-kräm snart, för jag är inte redo att släppa sommaren än.

    Kram Helén

  4. Visst är det så att sommaren är förbi men jag njuter av sensommaren och hoppas in i det sista att hösten bara uppslukas av jordens inre så vi får lov att ha det såhär ett bra tag till.
    Kram

  5. Nog håller sommaren på vara över alltid. Här har definitivt hösten slagit till med färgade blad och ynka fem grader på morgonen. Snart har vi frostnätter i Norrland!

  6. Lika vackert skrivet som alltid!! Stranden här nere är alltid lika underbar, oavsett årstid!! Tom lite skönare nu när här inte är så mkt folk. Var nere m min söta labbe o hans bästis igår o badade!!! U N D E R B À R T!!! Kram Lisa S i H viken

  7. Jag tycker att vi är privilegierade som har våra fyra årstider, för alla fyra har sin charm (och förstås icke charm). Efter denna fantastiska sommar så är man lite bättre rustad inför det som komma ska och hösten kan ju verkligen vara underbar med sitt färgsprakande skådespel ute i naturen och de mysiga mörka kvällarna när man får kura ihop sig i TV-soffan med tända ljus.

  8. Jag håller med, alla årstider har absolut sin charm och jag lever upp vid varje övergång. Det är bara när hösten och vintern blir lite väl långrandig som jag börjar deppa, när det känns som om det aaaaaldrig kommer att bli vår, varmt, ljust igen! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg