Att ha oro i benen.

 

IMG_7760

 
 

Jag har varit rastlös de senaste dagarna.

Svårt att förklara precis hur; men som när man slutat röka eller försöker lägga av med Coca-Cola; som när man berövar kroppen något den vill ha och den protesterar med rastlöshet och myrkrypningar.

Jag tror det är förkylningen, den och kanske hösten som kommer på nätterna och får mörkläggningsgardinen att göra väsande ljud mot fönsterkarmen och kylan att lägga sig utanpå duntäcket med kalla fingrar.

Oavsett.

Jag tycker inte om det.

 

 

IMG_7764

 

 

Jag försöker döva den med doftljus och tjocka böcker; provar en ny doft från Voluspa som påminner mig om mormor – den doftar frodiga rosblad och lite, lite tant. På det bra sättet. Läser sida efter sida och äter choklad – socker har jag aldrig berövat min kropp, de har en kärlekshistoria sockret och kroppen som går långt tillbaka och är intensiv och uppriktig.  Där går inte jag emellan om jag inte tvunget måste.

Är det månen kanske? Någon som vet?

För på nätterna drömmer jag vansinnesdrömmar – detaljerade, snabbspolade drömmar där jag arbetar på vårdboende med den skäggige danske uppdragsgivaren från jobbet; han som alltid har uppkavlade ärmar på sina rutiga skjortor och som jag aldrig förstår men ändå tycker mycket om. Han och jag har diskussioner med kommunutsända om hur vi ordinerat medicin till de boende; här och där har vi gjort fel men han står orubblig vid bevisen med sitt danska lugn och förklarar att vi ska göra om, göra bättre. Sen sover vi på madrasser i ett rum med en öppen spis i ena hörnet och när han sover klickar han i parketten med stortån –

tapp tapp tapp

nästan i valstakt.

 
 

IMG_7757

 
 

Ja. Ni hör ju. Inte klokt nånstans.

Men på riktigt sover jag inte, vaknar vid 03 med rastlösheten och läser mail och suckar uttråkat mot mannens nacke och funderar på om det visas nåt bra på TV vid den tiden på natten, eller om jag ska öppna datorn och se The Killing tills det är dags att gå upp.

Kanske är det månen eller hösten eller förkylningen, men oavsett så är kroppen och jag i olag och det är bara tur att det är tisdag så att jag kan få skaka av mig rastlösheten med Banditen över en lunch inne i stan, klippa håret hos Böddi och få känna mig som normalt folk –

sånt som inte drömmer vårdboendedrömmar om danska uppdragsgivare och har myror i benen.

 

slut

31 kommentarer till “Att ha oro i benen.

  1. Du! det går inte att gå in på din blogg via datorn, bara via fb?! Vet du vad jag kan göra? vad är fel? det gick inte igår heller…

  2. Månen är det nog inte. Det var fullmåne förra veckan och då hade jag vansinnesdrömmar och var allmänt uppochner. Sömnlös och tokig. Det blir jag alltid när det är fullmåne.

    Jag tror det bästa är om förkylningen, om det nu är den som spökar, bryter ut och sedan går över efter några dagar. Istället för att man ska gå omkring och vara halvtaskig i flera veckor, eller nåt.

  3. Om jag får säga det själv, är jag också åt det känsliga och kreativa hållet, känner igen mig lite i dig. Jag är en riktig analytiker som också har behov av att få dra mig tillbaka ibland, och lixom gå in i mig själv…

    Vad jag vill säga, är nog att det du går igenom är lite bara av hur man kan vara som person. Växlingen av årstid kan säkert spela in. Olika människor är olika känsliga för det. Man får nog bara kapitulera för såna där stunder, choklad, värmeljus o tjocka böcker är absolut bra då. Har du läst någon av Keplers böcker ännu, hua! Men vad bra de är, får garanterat in dina tankar på andra spår!

    Kram på dig, från en likasinnad…

  4. Hej, vet inte om det hjälper dig ett dugg, men du är inte ensam om den känslan. Mig hjälpte det lite i alla fall, att jag inte var ensam om den 🙂 . Knäppdrömmarna och krypet i kroppen, rastlösheten. Hmm, kommer du på någon universallösning så får du gärna berätta om den… Allt gott!!
    /Carina

  5. Jag känner samma sak! Så rastlös att det spritter i benen med konstiga drömmar och konstigt humör. Vad skönt att höra att vi är fler med myror i kroppen 🙂 Men jag har svårt att avgöra om det är på grund av oro eller förväntan.. Så jag bestämmer mig för att det är förväntan, det känns trevligast så 🙂

    Rider du fortfarande Emma? Jag har just börjat igen efter ett långt uppehåll och det är ju såååå roligt!!! Det gör också att det spritter i benen av bara tanken 🙂

    Kram!

  6. Men massor av choklad och doftljus ska vara väldans bra mot sådant där… Det har jag absolut för mig att ha hört. Känns kanon också, då det rättfärdigar mitt eget chokladmissbruk så här i slutet av augusti… 🙂

    Kraam
    Petronella

  7. Rastlösheten känner jag igen. Alltför väl. För mig är det ett kontant tillstånd och jag har lärt mig att leva med det. Eller rättare sagt är det så det är bara. Det går visserligen upp och ner och jag antar att du är inne i en period där det händer mycket. Så är det för mig när den där rastlösheten blir som intensivast. Det ger nog med sig. Choklad är ju ett bra trick. Ha en fin dag med din Bandit. Kram

  8. Månen har vart grym med mig fram till lördagen, då gick den in i en mindre variant. Jag tokdrömmer om jag får sova då.

    Men din myrkryp kur tycker jag ser perfekt ut, lite är ju som att ha en gott doftljus vid sin sida, något mysigt att läsa & god choklad, när man bara vill vara ifred & kurra in sig.

    Hoppas dagen blir fin iaf hjärtat
    Stor Kram

  9. Du har kanske fått en sådan jobbig förkylning som satt sig i benen. Voluspa är helt fantastiska att ha i hemmet. Doftar gott och inte för mycket =) Hoppas du mår bättre snart.

  10. Åh, kram till dig och jag önskar kryp i ben och dansken försvinner! Jag har också drömt som en galning senaste dagarna… Det äär troligt att det är månen.

    Hoppas du får en fin dag idag!

    Kram/lillafrun

  11. De där perioderna går vi nog igenom allihop, mer eller mindre. Själv gör jag det när det är en stor omställning framför mig ex. flytt, nytt jobb eller annat som ruckar balansen och harmonin. Jag har inte heller sovit på flera dagar fast det beror inte drömmarna utan på alla små barn som väcker mig.
    Kram

  12. Hoppas du faller ur den fasen snart och snabbt. Känns inte helt bekvämt ….Här vaknar jag endast av AC:n kalla småpustar och hundarnas päls mot ryggslutet 😉
    kram jess
    blogg: Here we go again

  13. Vi kan nog alla känna oss lite ”tokiga” idag, vi har nämligen två månar den 27/8, eller rättare sagt Mars är lika stor som månen idag, tänk om det är förklaringen till allt:)
    Kram

    1. Det är skrämmande hur mycket dumheter folk går på. Mars är och förblir en liten prick på himlen. Vi kommer inte att ha två ”månar”. Idioti!

  14. Hej Emma! Jag bor i Vällingby och har samma symtom som du. Kanske är det något med planeterna, att hösten snart är här, att de vi har nu är de sista dagarna av sommar. eller så är det tempot som kommer med höstterminen. Snabba, galna, vansinnesdrömmar och krypet, oron i kroppen. Ska försöka bota det med en kräftskiva och ny hårfärg. Hoppas ditt ger sig!

  15. Svar till er som inte kom in på bloggen, är det så att ni har Emmas blogg som ”bokmärke” eller som favorit och har den ”gamla” adressen dvs innan den blev elsasentourage? Jag hade nämligen samma problem så jag ändrade adressen och då funkade det!!

    Kram Anna K

  16. Hej. Jag undrar var ni köpt er fina tapet som finns vid trappan där du brukar fota? Jag e helt såld på den. Jätte vacker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg