Att vara lite mer i balans.

 

IMG_7733

 
 

Jag mår bättre nu.

Eller bättre och bättre – jag har fortfarande spenderat dagen i en stickad tröja, ullsjal och tjocka brallor trots att termometern visade på +25 grader och jag tyckte inte ens att det var särskilt varmt. Men krypningarna har lagt sig, rastlösheten. De där ilningarna i tänderna som kan driva mig till vansinne och som får mig att tugga på sugrör och muttra svordomar åt Banditen som sitter på andra sidan och skrattar med kärlek.

 
 

IMG_7734

 
 

Och så vill jag säga tack.

För alla härliga, varma, bubblande kommentarer när jag är lite nere, för alla mail och hälsningar och för de gånger på stan som ni kommer fram och lägger en hand på min arm och säger jag ville bara säga att jag läser din blogg och får mig att flina som ett fån eftersom jag fortfarande inte kan vänja mig vid det där, aldrig, att folk faktiskt läser. Och känner igen.

Tack för alla tips och månar och menstruationer och stress och väder och gud vet vad, för att ni bara kastar ur er saker ur hjärtat och känner att ni kan göra det utan att det blir konstigt. Tack för att ni alltid, alltid är snälla och tålmodiga – även de gånger jag är ointressant eller oinspirerande, när jag inte har orden som ni helst vill ha dom eller när jag syns för mycket eller för lite eller när jag planerat dåligt och fått in för många sponsrade inlägg på en gång.

Det är aldrig min mening. Jag är bara människa.

Ibland har jag mycket ord, ibland lite, ibland tycker jag att det är fantastiskt roligt att blogga, ibland sitter jag med tom blick och stirrar på skärmen och vet inte vad jag ska få ur mig eftersom jag är i obalans eller jag bara är opepp eller helt enkelt inte är på humör. Tack för att ni ser det också, men väljer att inte lägga så stor vikt vid det. Och tack för att ni, när jag planerat dåligt, bara bläddrar förbi ”i samarbete med” som en annons i en tidning och läser det ni vill istället för att kasta sten.

För jag driver ett företag, och de inläggen är en stor intäkt för mig. Och ni ska veta att jag alltid, alltid ser till att försöka planera så att det ska kännas okej med mängden och så att jag varje gång jag har ett sånt inlägg ser till att ge er minst ett ”vanligt” också – så att de inte ersätter ett vanligt inlägg, utan bara är en bisats. Och det är en balansgång det där, såklart, men nånstans har jag gjort valet att den intäkten ger möjlighet till så mycket spännande vidareutveckling här inne att den är värd det. Och det är ett val som jag fortfarande står fast vid, just av den anledningen. Att det lägger grunden till något större i långa loppet. Att den gör att jag kan utveckla med mitt egna företags pengar; ingen annans. Och det är det jag nånstans tror att även ni förstår, och just att ni gör det får mig att vilja krama er allihop. Från vettet.

Men ibland blir det fel och det blir två, som den här veckan, och ibland är det månader emellan.

Jag ber om ursäkt för det, för när det blir för tätt.

Det ska ni veta. Det är aldrig min mening.

 
 

IMG_7742

 
 

Men iallafall.

Jag är i lite bättre balans nu. Oavsett om det beror på månar eller menstruationer eller väderlag, eller på det faktum att Banditen druckit chai med mig i stan i någon timme och att jag fått indisk lunch och att jag numera är innehavare av rött hår igen, modell pyttelite kortare. För visst var det dags att bli lite mörkare igen nu när september är så nära? Jag tyckte det.

Bilder får ni såklart se, men det får bli imorgon (om ni inte har Instagram, då finns jag på @attvaranagonsfru där man kan se min nya mycket franska och mycket vuxna frisyr) för nu måste jag ta ett bad med mängder av tångsalt för att på riktigt slappna av, och sen väntar en kväll av ännu mer ljus och ännu mer choklad – för att på riktigt vara på den säkra sidan.

(Och just det! Vinnaren av cykeln? Det blev A-C Frödén. Grattis! Du har mail).

Och återigen; tack för peppen.

Ni är närmare mig än ni tror.

 

slut

32 kommentarer till “Att vara lite mer i balans.

  1. Ibland går det upp och ibland går det ner. Det kan gå snabbt och det kan kännas segt som sirap. Ibland känns det som att set går sidledes också. Och en annan dag att man och balanserar mitt emellan. Men vet du, det betyder ju bara att man är på väg någonstans. Det kanske inte går så fort som man vill eller kanske tar en annan riktning än man trott. Men alla vägar har uppförsbackar och nedförsbackar och slingrar sig en bit innan det blir raksträcka. Tänk vad tråkigt om det var en spikrak väg utan något nytt. Kram kram

  2. Så har det varit för mig också, tunga steg, många tankar, klumpen i halsen,
    tårögd, kroppen tyngd av ledsamma tankar och rastlöshet i samma väva.
    Tur att man har dom som älskar en, i väder o vind. Dom som ger en kram,
    tröstande ord, sporrar, kramar, lyssnar och försvinner ingenstans fast man
    själv skulle gärna göra det. Allt blir bra, lugnet kommer tillbaka, sorgen rinner
    av en i tårarna o så står man där igen, som sig o har sig själv tillbaka.
    Kram

  3. Jag har inte noterat varken för mkt eller för lite sponsat. underbar blogg, fantastiska bilder och det är bara mest fantastiskt när lite mänsklighet visar sitt vackra tryne. Hoppas ni får en riktigt mysig kväll! Btw införskaffade bruna gympadojor från nordljus tack vare dig, snacka om nöjdhet och komplimanger. Kom hösten! Heja dig =)

    1. Jomen som igår var det ett tips om en tävling och imorgon kommer ett. Det ÄR för tight. Jag tycker dock att det är viktigt att det STÅR när det är ett inlägg ngn betalat för, så att man vet. Och visst är skorna ljuvliga?! Jag kan gå i mina en hel dag utan att få ont i fötterna 😀

  4. Hur som helst älskar jag din blogg. Bilderna, tipsen och texterna. Sötaste Busen som pussar ballerina fick mig verkligen att le just precis nu. Härligt att du är lite mer i balans.

  5. Beundrar verkligen din förmåga att sätta ord på saker och ting… När jag läser om din kärlekshistoria m socker sitter jag och småler..och känner igen….(som försöker vara duktig på vardagar o dra ner gottigheterna nu efter semestern.. Men sitter o suktar efter choklad 😉
    Det märks så tydligt att dina inlägg och upplägg är genomtänkta och att du förklarar hur du tänker dessutom…
    Vill såklart även önska snar bättring som de andra också gjort.
    Kram Pillan

  6. Jag tror på att lyssna på sin kropp, den säger ofta mer än man tror. Sen är det svårt att ibland själv fatta vad som sker i den. Det bästa är nog att skapa lite fri tid för att kroppen ska komma i balans igen. Inte alltid lätt när man driver eget företag kanske men kläm in en halvdag när du inte gör något. Bara är hemma och softar, tar en ansiktsbehandling, massage eller dylikt. Eller bara ligger kvar i sängen och läser. Jag hoppas att krypningarna och sömnproblemen snart är borta.

    Och jag tror att de flesta som läser här ofta förstår att du inte kan vara topp jämnt och att detta delvis är ditt levebröd och att du måste ha samarbeten för att få in pengar.

    Sköt om dig!

    kram

  7. Nämen nu var jag tvungen att gå tbk o kolla. Hade inte ens reflekterat över sponsrade inläggen o kan bara hitta ett, o så ser jag i kommentarerna att du ber om ursäkt Innan du ens lagt upp det andra!!! Men söta, fina knasboll… Det är ju din blogg, såklart alla dina läsare respekterar ditt upplägg. Det är ju därför vi läser, du gör det ju så bra o genomtänkt allting!!

    Sen (som plåster på såren el nått..) kan jag säga att jag tackade solgudarna idag att jag kunde ha solisar på mig, när jag väl gick utanför dörren, så att ingen såg tårarna som fyllde mina ögon till bredden. Bara en sådan tid nu. Kan inte ens skylla på pms, är gravid o iofs sängliggande sen snart 2 månader… Kan eventuellt (!?!!) ha lite med obalansen att göra. Men månen, den var bra! Jag tar den orsaken rakt av! 😉

    Du verkar vara så fin o genuin inifrån o ut. Hade vi bott i samma landsände hade jag nog fått hålla mig i skinnet för att inte försöka bli ”bästis” med dig!! Haha 🙂 Nu låter jag ju hyfsat instabil o galen. Ingen fara, fullkomligt onormalt normal som alla andra.
    Stora kramar o hoppas resten av veckan går i rätt riktning!

  8. Ibland går det upp och ibland känns det som att allt står stilla, eller går ner. Tur det, för då kan vi uppskatta vägen upp mkt mer. Jag älskar din blogg. Det är morgonens höjdpunkt vid frukostbordet. Du är så himla duktig på allt du gör, ALLTID och det menar jag. DIna foton och din text. Så himla bra. Krya på dig Emma

  9. 🙂
    Det där med sponsrade inlägg och grejer rör mig inte. Jag tittar in hos dig för att jag mår bra hos dig. För att ditt språk fascinerar, dina texter inspirerar och dina bilder alltid (nästan i alla fall) får mig att tänka efter både en och två gånger när jag själv plockar fram kameran.
    Och jag drömde om dig häromnatten, att jag såg dig men inte vågade gå fram och säga precis så ”Jag ville bara säga att jag läser din blogg” Hoppas jag tar modet till mig om jag snubblar på dig någon dag 🙂

    Krya på dig!

  10. Sommarförkylningar alltså. Har dragits med min i en halv evighet nu och är så less. Glad att du börjar komma på banan igen. Soffhörn, tekopp och finurliga funderingar kan kanske få vänta en liten liten stund till, i alla fall om man jämför med ljummen sensommaraugusti och kvällspromenad. Krya lite till!

  11. Krya på dig! Gillar din blogg oavsett ett sponsrar inlägg lite då och då. Jag ser verkligen fram emot att läsa din blogg på t-banan på väg till jobbet, att bara få drömma sig bort en stund eller reflektera över det du skrivit. Så oerhört välskrivna inlägg! Kram.

  12. Ååh Emma så skönt att det känns lite bättre! Kan va en obehagskänsla det där. Jag vill bara skicka en styrkekram och säga att det är skönt om man försöker tänka när det där kommer att det inte är farligt eller så att känna lite sådär på hösten eller när man har mycket omkring sig..Jag känner ju inte dig, men jag känner MED dig i dina texter ofta och du verkar vara en människa som har en öppen och väldigt fin själ som känner in saker..och nu känner du nog bara in hösten lite i kombination med att du är en rysligt driftig kvinna så kroppen reagerar lite sådär när det varit mycket♡ Kanske så? Iallafall här kommer en KRAM till dig fina inspirerande människa från en annan filosof 🙂

  13. Men strunta i det och ha inte dåligt samvete någonstans. Jag tror att många bloggare, för att inte säga de flesta, söker ett sätt att växa och göra sig pengar. Ditt sätt är på inga vis dåligt för din blogg. Möjligen leder det till att jag blir nyfiken på hur du gör för att lyckas så bra som du gör. Vill du hade jag blivit jätteglad om du skrev ett inlägg om din ”bloggresa”. Från start till… ja, till nu ungefär.

  14. Tänk det där märker inte jag. Tycker inte att det märks alls att du är låg och har krypningar. Om du inte skriver om det. Dina inlägg är alltid briljanta och välskrivna och jag tycker det är kul att få lite tips och morotskakelust! 🙂

    Kraam
    Petronella

  15. Errare humanum est- det är mänskligt att fela. Läser intresserat dina inlägg, just för att du är så duktig på att formulera dig. Inte lätt att vara företagare och hålla många bollar i luften samtidigt, det vet jag också. Alla har vi våra ups and downs och det är väldigt befriande att läsa om andras downs också, för när livet är en glansbild blir det bara tufft för alla att upprätthålla en fasad. Jag tror nog dina läsare uppskattar att du är så ärlig och inte låtsas vara nåt annat än du är. Djupa svackor är en del av livet och utan dem kan man inte njuta av farten när man väl kommer upp ur dem och susar mot toppen.m

    Sen tror jag också att konstnärliga människor är lite mer känsliga och lyhörda och kanske har lite djupare dalar och högre berg, det gäller att lära sig hantera det, men det är svårt, jag vet. Men bara att få ut det i ord är ju redan befriande.
    Hoppas resten av veckan känns bättre.

    I väntan på det är det inte alls dumt att tända ljus och mumsa choklad.

    Kamomilla

  16. Vi ärver alla i obalans ibland. Livet är uppochner,nerochupp. Iblan hänger man med i svängarna o ibland inte. Oavsett det vänder. Hoppas du får en fin onsdag! Såg håret på instagram, wow! Nu blev jag sugen på. Rött.
    Sponsrar inlägg är faktiskt inget jag tänkt på. Atmosfären här på bloggen är för mig å mycket energi så värmande och mänsklig att jag surfar in här om en stalkers om o om igen. För att le. Tack Emma för detta!

  17. Du behöver absolut inte be om ursäkt Emma! Känn inte så! Strunt samma om det så skulle vara tio sponsrade inlägg efter varandra. Som du skriver; är det inte av intresse är det fritt fram att scrolla vidare och läsa det man allra helst vill läsa om. Din tankar och värmande ord.
    Ha en härlig dag och hoppas att det känns ännu lite bättre i dag!
    Stora kramar Emma

  18. Som de flesta säger här ovan, ha inte dåligt samvete, kör ditt race! Vem skulle inte vilja ha sponsrade inlägg liksom? Håller med Villa Freja, gör gärna ett inlägg om din bloggresa, hade varit rolig läsning.
    Hoppas du känner dig piggare i dag! Nu ska jag jobba en stund i min fotvårdsklinik medans barnen är på skola och dagis, gäller att passa på.
    Kram

  19. Fina du <3

    Din blogg är det första jag läser på morgonen och den enda blogg som jag besöker varje dag! Dina bilder och din text ger mig en bra start på dagen 🙂 Jag uppskattar verkligen att du är tydlig när det är ett sponsrat inlägg – man blir inte förd bakom ljuset!

    Skönt att du känner dig mer i balans och hoppas att den eventuella förkylningen försvinner istället för att bryta ut!

    Kramar

  20. Men kära Emma, jag är säker på att alla älskar det du skriver, jag gör det i alla fall! Du vet kanske inte hur inspirerande dina inlägg/dina åsikter är; jag läser din blogg varje dag och ser fram emot dina inlägg och bilder. Det är bara normalt att inte ha inspiration eller vara lite deppad, osv; du är bara människa och kan inte tillfredsställa alla! Jag tycker att du får vara stolt över det du har åstadkommit och kommer att göra!
    Stor kram från Belgien,
    Marèse

  21. Hej! Här är jag, en annan Emma 🙂
    Jag är nog en av dina läsare som är absolut sämst på att kommentera – förlåt! Jag måste bara säga att din blogg är otroligt härlig! Högt eller lågt – mig ger du inspiration! Och att du delar med dig av dina sämre dagar – jag tror att ungefär alla känner igen sig 🙂
    Njut av den härliga sensommardagen vi har här i Skåne idag!

  22. Bästa Emma, jag tycker att du har hittat en bra balans i det här med de sponsrade inläggen.
    Att man har dåliga dagar ibland är ju inte alls några konstigheter och du har ju också en förkylning i kroppen som också gör att livet inte kan vara på topp hela tiden.

    Krya på dig och keep up the good work!

    Kram Victoria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg