Att ha bröllopsdag.

 

44258_442496701580_7290797_nFoto: Mikael Stiller

 

 

Vi firar bröllopsdag idag, den skäggige och jag.

I tre år har vi varit gifta.

Låter kanske inte så mycket för de som varit gifta i tio, femton, tjugofem – men det är mycket för oss. På ett bra sätt. För det är tre år som jag har fått leva med mitt ankare; med den där stubbige mannen som för lite över fyra år sen höll min hand bredvid ett glas Sangria efter att först ha frågat om lov.

I tre år har han tagit hand om mig på all de där sätten jag försöker vara mån om att berätta för honom hur mycket jag älskar. De där små men livsviktiga sätten; som det där med att alltid ha mynt till kundvagnen och att han varje morgon, utan undantag, lägger fram datorn åt mig på huvudkudden bredvid min innan han går till jobbet så att jag kan vakna till liv genom att läsa mail medan jag fortfarande ser i kors av trötthet.

Det är sånt som är så viktigt.

Doften av rostat bröd han lämnat efter sig i köket när han åkt till jobbet, kupévärmaren han ställt in på timer i bilen när frosten kommer så att jag ska slippa skrapa rutan, grinden han byggt ut mot grusvägen för att flickorna inte ska jaga harar över bondens åker. Hans tummar som hittar alla knutor jag har mellan skulderbladen, hans hår som lockar sig i min handflata när jag sover och instinktivt grabbat tag i en tuss som nån slags snuttefilt.

Hans aldrig sinande tålamod, hans genuina kärlek till Busen och hans förmåga att låta min otålighet rinna av honom som regnet på ett paraply.

Och det vackraste av allt;

hur hans bekymmersrynka mellan ögonen, den som var avgrundsdjup då vi träffades,

blir mindre för varje år.

 

slut

31 kommentarer till “Att ha bröllopsdag.

  1. Men åh vad vackert beskrivet! Sitter här tårögd på jobbet. Sällsynt att hitta sådan kärlek som ni har till varandra. Vårda den väl.
    kram!

  2. Stort varmt grattis till er båda idag!!

    Jag blev varm inombords när jag såg att du var på bättringsvägen <3

    Du får väldigt gärna visa bild på ditt hår sen du var till Böddi 🙂

    Ha nu en fin bröllopsdag med din man!

  3. Grattis på er kärleksdag!

    Ditt sätt att förklara er kärlek är så vackert! Visst är det de små sakerna som gör det. Som en latte i en termosmugg på köksbordet.

    Kram och länge leve kärleken

  4. Oh, Emma vilken vacker kärlekshyllning till din make. Så vacker och målande beskrivning. Det är kärlek med stort K.

  5. Så vackert! Här sitter jag och kommer på mig själv med att bli alldeles tårögd. Fina känslor, fina ord. Stort grattis på er dag! Kramar

  6. Åhhh Emma! Stort grattis på er kärleksdag! Och jag vill också hitta mitt ankare….ensam mamma gånger två och ingen direkt tid utan barn gör det nästan omöjligt att hitta någon som är ett sådant..Men oj vad jag längtar när jag läser din kärleksförklaring till han med stort H <3

  7. Vackert så man nästan tappar andan 😉
    Grattis till er och hoppas ni får fortsätta känna så här!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg