Att vara rustad för vinter i stenhus.

 

IMG_7670

 
 

På sommaren är det väldigt, väldigt skönt med ett stenhus från 1800-talet. På vintern?

Not so much.

Första vintern vi bodde här så var det löjligt kallt. Löjligt. Vi låg påklädda under duntäcken med hundarna tätt trycka mot oss och täckena uppdragna till näsan och det kom rök ur munnen på oss när vi pratade. Jag skojar inte. Rök. Inomhus.

Det gick bara att skratta åt eländet.

 
 

IMG_7667

 

IMG_7703

 
 

Så varje år har vi uppgraderat lite.

När Buse kom installerade vi en värmepump på ovanvåningen också för att verkligen ha det behagligt och babyanpassat, utan rök ur någon mun. I vintras blev det nya duntäcken. Och i år?

De här.

Alpacka-fluffisarna.

 
 

IMG_7708

 

IMG_7715

 
 

Jamen, hur söta?!

Och perfekta mot alla kalla golv när graderna börjar krypa neråt och snön inte isolerar alls lika bra som man kunde önska. Såg dom i Beach House’s nyhetsbrev och var tvungen att kasta mig på Google för att se var de fanns, hittade dom efter lite sökande (här inne, som nu dessutom har 20% på lite annat Beach House:igt om man är på jakt efter det) och såg till att förse både mig och Busen med varsitt par.

Mannen, som är en polar bear och typ vinterbadar och har sig, avböjde vänligt ett eget par men jag är förtjust i mina och Busen är mer än förtjust. Han sover med dom. Jag skojar inte. Och så tågar han runt här hemma och ser ut som en rysk alpstugeägare och får mig att skratta så jag dör litegrann.

Men, nu är vi redo för ännu en vinter i lutande huset.

Bring it on, bara.

 

slut

20 kommentarer till “Att vara rustad för vinter i stenhus.

  1. MEN så gutt!! Ska försöka hitta något liknande under skördefesten som snart går av stapeln här på ön (Öland). Bor inte i stenhus – men kallt på golvet är det lik förbaskat…
    Kramis!

  2. Amen guud så gulligt! Känner igen det där med kylan trots att vårt hus bara är 100. Och det har redan börjat, min assistent satt under en pläd och jobbade i fredags : ) Tänk om vi alla sex, plus Linn gick runt i sådan där, gullighetshöjden liksom! Skulle tänka på Vildingars land nästan jämt.
    Hoppas allt är fint med dig, kram!

  3. Vilka underbara tofflor :). Förstår känslan av att ligga med kläder på under täcket. Hade det likadant när vi bodde i hyresrätt, en 4:a, högst upp med fönster åt tre håll. Fantastiskt på sommaren men hua så kallt på vintern. Hyresvärden ville inte höja värmen för då kokade hyresgästen på bottenvåningen….

  4. Haha åh nej så söta!! 🙂
    Nästan så att jag önskar att vi hade ett lutande kallt hus… bara för att ha anledning att köpa dem 🙂

  5. Jag minns en kall vinter i Frankrike dâ jag skrev inbjudningar till ett vernissage pâ en gammal reseskrivmaskin i ett urgammalt slottsbibliotek iklädd päls och fingervantar som täckte halva fingret…trots brasa i den stora öppna spisen ! haha, helt otroligt egentligen, men datamaskinen hade inte ännu blivit modern. Idag har alla tillgâng till nätet och man lever i isolerade hus, vilket gör 50%s skillnad…..icke att förglömma !

  6. De Ser super mysiga ut.
    Men jag gillade dina shorts, var har du köpt dem?
    Hälsningar från en som älskar hösten 🙂

    1. Luftvärmepumpen gjorde susen 🙂 Det är bara golven nu som är svinkalla, och ingen av oss är sugna på att riva upp det vackra gamla golvet och peta ner värme där.

  7. Guuud så ljuvliga bilder! Den första är gudomlig på Busen, han lär bli en stor charmör när han växer upp. Han har det i blicken :). Tofflorna ser också härligt sköna och varma ut. Jag som är frusen av mig skulle gilla dem.
    Hälsningar från Finland,
    Patricia

  8. Dom där ”marsvinen” ser ju bara helt härliga ut!
    Jag är väldigt spänd på hur våra golv kommer vara i vinter, kanske vi labbar runt i jätte marsvin på fötterna vi också till slut *haha*

    Måste ju säga att busen verkligen var som en söt liten pralin i sina <3 & så kaninen som hänger med, som att se min son som liten med sin kanin. Den sitter i mitt VIC & ibland så måste jag knåda in ansiktet & leta efter Amadeus baby lukten i den, men den är 23 år nu så lukten är nog långt borta 🙁

    Puss på dig från mig i Norge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg