Att ha ätit tills man dog litegrann.

 

IMG_8518

 
 

I fredags var det date night med mannen!

Jag älskar date night.

Det är en chans att sitta ner och prata om veckan och få vara bara sig själv ett tag; inte mamma och pappa eller anställd eller egenföretagare eller nåt annat. Bara sig själv och varandra. Jag har tjatat om det innan, men det är så viktigt. Iallafall för oss.

Så jag fick dra på mig en av mina absoluta favoriter till klänning (härifrån) och putsa till mig lite och sen bar det iväg till Malmös absolut bästa restaurang.

 
 

IMG_8561

 

IMG_8575

 
 

Occo!

Jag är tokig i det stället.

Vi var ju där ett gäng dagen efter de hade öppnat i juli förra året (det inlägget finns här) och sedan dess försöker jag gå dit så ofta det bara går. Jag har haft affärsmiddagar där, tjejmiddagar där, date nights där – oavsett så passar det perfekt.

Det är maten, förstår ni. Man blir tokig.

 
 

IMG_8604

 

IMG_8608

 

occo

 
 

Så där satt vi, mittemot varann, och åt från tjugo tallrikar meze och bara mumlade av njutning. Det var hoummos, warak inab, baba ghanouj, tarator de jez, rkakat och mycket mycket mer, och man äter på det bästa sättet som finns – genom att skicka tallrikar mellan varann, doppa, röra, mumsa, peta, dela och skära.

Himmelriket.

 
 

IMG_8616

 

IMG_8578

 

IMG_8610

 
 

Och så var vår date night!

Fylld av meze, mjuka samtal och egentid.

En riktigt bra start på helgen.

 

star

 

Vinnaren i tävlingen med MarketPlace? Det blev Nellebo! Grattis!

 

slut

 

25 kommentarer till “Att ha ätit tills man dog litegrann.

 1. Så gott med kronärtskocka! Det är något av det godaste jag vet. Tyvärr har jag inte lyckats hitta marinerade sådana här nere i Spanien. Sen är de ju inte bara goda heller, de är grymt snygga som dekoration.
  Kram
  Rebecca

 2. Alltid vacker o inspirerande!
  Vilken fantastisk ide! Datenight 🙂 den ska införas. efter 20 år tillsammans och 2 tonåringar som man knappt träffar så har vi tiden!! klänningen klickade jag hem (men lite annat gott) hoppas paketet hinner innan helgens tur till Barcelona m maken ❤
  Ha det gott!

 3. Åh! Dit ska jag med tjejerna på fredag, can’t wait!! Så pepp på att doppa bröd i röror jag inte kan uttala. Rekommenderar den restaurangen till alla jag känner, tycker helt klart att det är en av Malmös allra bästa ställen just nu.

  Kram /Iris

 4. Å härliga egentid!!! För hur mycket man än älskar sina barn så behövs den där egentiden då och då. Tid att få bara vara, tid att få bara tänka på sig själv, att få ha lite paus i föräldrarskapet. Vi försöker också göra utrymme för dom stunderna så mycket som det går. Tack för restaurang tips! Såg väldigt mumsigt ut allting! Får kanske ta nästa date där 🙂 Kram från Svedala

 5. Alltså – den där klänningen! Så mycket ha-begär. Frågan är dock, skulle den sitta lika fint på dig som på mig…. Värt ett försök iaf 🙂

 6. Emma, måste säga Bastard. Har ni varit där på datenight? To die for!!!! Vem behöver åka till Meatpacking District när Bastard finns i Malmö. Hurra säger jag.

 7. DU är MAKALÖST snygg i den klänningen!! Japp, du fick mig att klicka hem en sådan. Hoppas den ska sitta lika snyggt som på dig 🙂
  Mysigt och gott verkar ni ha haft det på Datenight 🙂
  KRAM!!

 8. God mat! Klänningen är bara kanon, är sugen också på en men undrar o storleken. Jag är 163cm, 86/70/94 ; vad tror du vilken storlek borde beställa? Kram, Magdalena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg