Att ha provat något nytt.

 

IMG_8938

 
 

Jag har aldrig hoppat på en matkasse.

Idén tilltalar mig helt enkelt inte; jag gillar inte att nån annan ska bestämma vad jag ska äta och sen ska jag själv laga maten. Och när man har en blogg får man en hel del förfrågningar från matkasseleverantörer och jag har kategoriskt tackat nej, mycket för det där med att nån annan ska bestämma men också för att den typen av mat som oftast är i matkassarna inte är sånt jag tycker om och skulle laga i vanliga fall. Ja, jag vet. Jag är kinkig med sånt där.

(Bäst var han som mailade när Busen var ca 2 månader gammal och ville skicka en ”barnfamiljskasse – med rätter lämpade för även de små”. Hysteriskt. Jag tackade vänligt men bestämt nej och berättade att min son främst föredrog flytande föda, som bröstmjölk. Ibland undrar man).

 
 

IMG_8941

 
 

Men iallafall.

I förra veckan fick jag ett mail som jag faktiskt nappade på.

Det var Johan P (ni som bor i eller runt Malmö vet säkert vilken restaurang det är) som berättade att de lanserat ett nytt koncept som de gärna ville att jag skulle testa. Konceptet var som en matkasse – fast bara tre rätter i veckan och, det bästa, maten var färdig. Förstår ni hur lyxigt?! Färdiglagade rätter hemlevererade och förpackade att hålla fem dagar i kylskåp – det enda man behövde tillsätta själv var eventuella tillbehör som pasta eller ris. Och maten värmde man upp i sin förpackning i vanliga ugnen och sen var det klart.

Hur kunde man tacka nej till det liksom? Att få Hollywood-treatment för tre av veckans sju dagar med färdiglagad (och ärligt talat) fantastisk god mat.

Så i veckan har vi ätit köttbullar med sås (min favorit), barbequekyckling (mannens favorit) och lax. Och jag tror bannemig att vi ska fortsätta! Kanske inte varje vecka, men ändå.

Så bor ni i närheten och är nyfikna på konceptet, som de kallar ”vardagslyx”, kan ni kika mer här.

Jag rekommenderar det verkligen.

 

slut

11 kommentarer till “Att ha provat något nytt.

  1. Nej, jag är inte heller mycket för de där middagskassarna men det här låter ju sannerligen intressant. Du får be dem öppna filial här i Spanien:)
    Kram

  2. Jag ratar också de färdiga matkassarna pga att det sällan innehåller mat som jag och min familj gillar men det här lät ju onekligen intressant:) Dessutom verkar jag bo ”rätt” till:)
    Kram

  3. Jag gillar förvisso vår matkasse och är dte sånt som inte faller mig fullt i smaken brukar jag freestyla lite med råvarorna. Men det här lär grymt lyxigt och vi åt på Johan P när vi var i Malmö sist och det var ju galet gott så kan bara tänka mig. Synd man inte bor i närheten bara

  4. Njaaa… Jag vill ha kontroll över hela innehållet. Eko och kryddor utan tillsatser och annat sånt… Det går nog bort för mig.

  5. Ehm. Eftersom jag faktiskt jobbar för en matkasse (Middagsfrid) och är den som menyplanerar och skriver recepten så är jag å andra sidan oerhört partisk och tycker vår är bäst 😉 men det är toksmidigt att bara värma på mat, det håller jag med om. Det som våra kunder brukar skriva i våra enkäter är att de tycker det är roligt att prova ny mat, att de får lära sig laga nya rätter och får inspiration som de sen implementerar i vardagen. Jag brukar ibland ta vår Mellanstora (3 rätter) bara för att slippa handla. Om jag vet att jag har mycket i veckan så händer det att jag lagar alla 3 så att de är klara till veckans middagar. Förra veckan lyckades vi pricka in Amerikanska veckan samtidigt som Obama var här. 😀 (Den var för övrigt skitrolig att planera, hade aldrig smakat creamed corn innan).

    Ahum så ja, matkassar är bra. (Inte alla 😉 )

    /Partiska Lena

  6. Vi är inne på vår tredje variant. Tänker lite som du, jag vill själv bestämma. Men det finns ju faktiskt inget som hindrar det, även om man har en matkasse. Man behöver ju inte laga enligt recepten! Om det är nåt som tilltalar mig så kör jag enligt receptet som medföljer. Gillar jag inte receptet, så hittar jag på nåt annat. Av ingredienserna. Och så har jag liksom fått hjälp på traven. Jag slipper köra till affären, jag får en massa fräscha varor och jag får en lagom utmaning i att hitta på nåt spännande av råvarorna istället för det rekommenderade receptet. Sån är jag. Och det är vardagslyx för mig.

  7. Åh vilken spännande ide! Trevligt att man kan bestämma sig vecka för vecka. Har provat matkassar och gillat det när jag jobbat och kommit hem sent. fantasin tryter och man vill inte käka köttbullar varje dag. Men sen behövde jag en paus från att vara styrd och från all potatis som blev över

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg