Att säga ”hej fredag!”.

 

IMG_9759
 
IMG_9801

 
 

Ja, det blev fredag.

Bland förkylningar och hostande och burk i örat så gick dagarna trots allt och nu är det fredag och jag är lite vimmelkantig av iver över att snart, snart kunna ligga raklång i soffan med Buse och läsa ”Totte städar” och äta choklad. Det är ju så skönt att man smäller av.

Och Buse fyller snart år dessutom, så det måste planeras en aning. Jag har en idé om vad vi ska göra, men det måste ordnas namnam och lulllull och allt det där andra som hör ett två-års-firande till; och precis som förra året blir det väl mest Buse och en himla massa härliga kvinnor, och så familjen såklart. Det absolut bästa partysällskapet man kan tänka sig alltså. Och så måste jag börja Jakten På Det Tjockaste Duntäcket, för det nya sovrummet har ingen värmepump och det börjar bli mycket tydligt på nätterna där jag ligger i cashmerebrallor och tvångsskedar en benig salukirumpa för att hålla värmen. Och så kan man ju inte ha det.

Men först är det fredag, en småkylig sådan, och sen väntar lutande huset med man och Buse och en skål pasta, och en efterlängtad helg kan ta vid.

 

slut

 

Rekommenderade inlägg

14 kommentarer till “Att säga ”hej fredag!”.

 1. Hihi! Tvångsskedar en benig salukirumpa. Jag dööööööör!! Jag har upptäckt en sak. Kanske ingen rocket-sience,men om du lägger en fleecefilt under lakanet så blir det en jäkla skillnad. Jag tillhör den skaran som vill ha varmt i hela huset men inte i sovrummet. Men en kväll vart lite väl frostigt och jag la mig på en filt en kväll för att vara säker på att jag skulle vakna nästa morgon. ( risken att bli en isbit var nämligen stor) och japp, varmt och gosigt blev det. Men du måste ju såklart ha ett isolering, så du gör rätt som köper ett nytt fluff fluff med prassel. Ha en fin helg!

 2. Härligt härligt :)) Just idag ska jag spela enmansteater på mitt jobb och vara Totte när han går ut. Dundäcke bojkottar jag då det är plågeri att dra dunet av de stackars fåglarna så var glad när hittade ett säsongstäcke i strl 220×240 i syntet 🙂 Väljer själv om jag vill ha två med värmande luftspalt mellan eller enkelt. Funkar super 🙂 Kram o hoppas er helg blir underbar.

 3. Tips om varma täcken: sova sängvaruhus har jätterea till på söndag tror jag det är med massa täcken sängar och allt möjligt annat. Allt ligger uppe på hemsidan 🙂

 4. Såg att ngn tipsat om Sovabutiken… Vi köpte det tjockaste duntäcket av deras eget märke nyligen då maken är sjukt frussen o vi precis köpt ett gammalt hus på landet. Problemet är bara att det är sååå varmt, täcket. Nu väntar vi på vargavintern för att testa det på riktigt! Ha det gott!!

 5. Hej Frusna Emma,
  Jag har norra Europas tjockaste duntäcke som jag insett faktiskt är lite för varmt för mig. Hojta om du vill ha det! :)))

 6. Ja….nu börjar det bli kyligt inomhus. Har varken vovvar eller man att tvångsskeda (underbart uttryck!) däremot små barn som jag ibland hämtar in till mig för att värma mig mot! De är ju alltid så varma och gosiga! 🙂
  Ha en fin fredag,
  kram!

 7. Hittade av en slump ett reportage om dig och familjen i helgens upplaga av Leva & Bo 🙂 Måste bara säga att du tar mycket finare bilder än reportagets fotograf. Var en bild ur ditt kontor där man undrade lite varför dem hade så kraftig blixt.. 😛 Men oavsett, så måste jag bara återigen påpeka vilket underbart hem du har!! Och vilken grym fotograf du är. Ni är så fina, er lilla familj i er fina skånelänga! 😀 Man blir så himla jäkla inspirerad av att läsa dina texter och se dina foton. Du är så himla helgrym. Japp, nu var det sagt. Nu ska jag återgå till min kaffekopp och min tidning ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *