Att fortsätta på boa-in-sig-temat.

 

AT2B0034

 
 

Ja. Jag fortsätter på boa-in-sig-temat.

Det är ju en sån årstid nu, inte sant? Ialllafall för mig.

Jag vill vara hemma och vara varm och omge mig med mjuka tyger och fluffiga kuddar; jag vill äta sånt som är gräddigt och lent i smaken och mest tända ljus som doftar vanilj och värme.

Helst av allt vill jag hitta Sveriges tjockaste duntäcke och sen snurra in mig i det som en nöjd kåldolme och spendera precis varenda kväll just så. Inlindad. Nöjd.

Är inte det en plan, så säg?

 
 

AT2B0055

 
 

Så ja;

jag har snöat in på det där med boande. Ni får ursäkta. Men jag upptas verkligen just nu av det där aldrig sinande behovet av mysighet och bekvämlighet. Jag vill inte ha några skarpa kanter eller strama linjer; jag vill ha ett moln av cashmerebyxor (jag pratar om de här, jösses) och dun och bomull och fårfällar att värmas ännu mer på bland kuddarna. Jag vill ha choklad, lugna samtal, innerliga skratt med vänner och lagom långa promenader de dagar himlen är hög och vinden stilla nog för att bara nypa rouge högst upp på kinderna.

Jag vill låsa in mig, ha en oas, till april kommer med fågelsång och nyfikna blomsterstjälkar och väcker lusten för annat hos mig igen.

Tills dess?

Just det här, inget annat.

 

slut

34 kommentarer till “Att fortsätta på boa-in-sig-temat.

  1. Härligt det är väl nu man boar in sig för att gå i ide och låta dvalan ta över så att man kan vakna till liv full med energi.

  2. Hørs helt perfekt ut!
    Jeg har bytt ut mitt tæcke med en dubbel dyntæcke, er såååå skønt! Fryser ikke mer nå i alla fall. 🙂 Løv it!

    Ha en mys pys torsdag, snart helg!

    klem

  3. Visst lockar hösten till mys och värme. Helst när termometern har visat på -6 grader på morgonen och temperaturen inne har sjunkit också. Elementen hinner inte riktigt med. Men med mycket ljus och plädar gör det inte så mycket.
    Kram Helén

  4. Ja, jag älskar också höstmys; vi har 18 värmegrader här men på morgonen och kvällen är det jättekallt och då behöver man filtar, levande ljus, god mat, mjuka tröjor och bra sällskap 🙂
    Ha det så bra, Emma!
    Kram, Marèse

  5. Efter den mest fantastiska sommaren är ju hösten så välkommen! Löven som faller prasslande till marken, luften, frosten i spindelnäten om morgonen…så vackert!:-) och lyckan över att ha ett varmt hem att boa in sig i! Kram

  6. Hittar du Sveriges tjockaste duntäcke så måste du tala om var man kan få tag på det.
    Du jagar inte ensam 🙂

  7. Åh jag är precis likadan. Har börjat ändra om i detaljerna hemma, fyllt soffan med nya kuddat och plädar, fyllt hemmet med massor av ljus och längtar en smula till jag får komma hem och bara krypa ner i soffan varje dag.
    Hösten är så mysig!
    Kram Rebecca

  8. Såg att man genom rabble kan få 100 spänn rabatt om man handlar KyssJohanna för över 500 kr via hemsidan.
    Inte fy skam.
    Delar med mig då jag kan tänka mig att det är en och annan som fallig för smyckena! 😉

  9. Ja, visst vill man mest vara inne o mysa just nu (fast att vara ute med pållen är mysigt det med, i alla väder). Mycket cashmerekläder i bloggar nu, jag undrar hur du känner inför hur getterna behandlas, för att vi ska få bära dessa kläder, du kanske minns nyheterna om detta för ett par år sedan??

    1. Hej Stina!

      Jag bär ju cashmere så det finns ingenting jag kan svara på din fråga som du vill höra. Jag har även fårskinn hemma som du vet och det finns det självklart också ställningstagande kring, precis som jag äter kött och ibland är dålig på att källsortera. Jag ÄR inte ideologiskt perfekt, vilket man kanske kunde önska, men jag har heller aldrig utgett mig för att vara det. Alla gör vi våra val, och det här är mina. Rätt eller fel.

  10. Älskar din blogg och beundrar ditt sätt att besvara alla frågor. Du lyckas med konststycket att ge ett sympatiskt svar på frågor eller påståenden som är kritiska. Du svarar dessutom på alla frågor/kommentarer, inte endast de negativa. Ditt höstinlägg här är supermysigt och min ytliga fråga känns lite malplacerad, men ändå: när du hade hårförlängning; hur trivdes du? Kommer du att sätta i igen? Jag är lite (mycket) sugen, men vågar inte riktigt…

    1. Men tack! <3

      Jag tyckte det var superkul med hårförlängning! Det var ju en snabb och rolig förändring. Dock kommer jag nog inte att sätta i riktiga extensions igen utan bara använda mig av clip ons – för jag är inte så duktig på saker med håret som tar tid. Jag äger knappt en hårtork hemma liksom, och när jag har en färg eller en frisyr som kräver att jag åker in och fixar till det ganska ofta så blir det aldrig riktigt bra. Jag bor ju en bit från stan du vet och Böddi själv petar ju inte i extensions så då hade jag behövt åka till Göteborg var annan/tredje månad för att få det fixat (för att ha ngn jag litar på) och det orkar jag bara inte. Så nej; jag skulle inte stoppa i igen just på grund av det praktiska runtomkring med resa mm, men clips skulle jag gärna använda.

        1. Böddi såklart! Och vill du sätta i extensions du köpt hos typ Rapunzel kan Omar på samma salong göra det vet jag.

  11. Jag är en riktig höstlover! Älskar färgerna, luften och myyyyset som man kan ha inne. Alla ljus och filtar och filmer man kan mysa ner sig till!!
    Ha en skööön kväll i myset hos dig! Boa på!

  12. Hej måste få fråga om cashmerebrallorna! De ser helt ljuvliga ut men en tråkig praktisk fråga; tvättar du dina i maskin? Funkar det? Vill gärna uppgradera min mysgarderob men är hemma med bebis så mkt fläckar blir det och handtvätt går bort… Rekommenderar du att välja sin vanliga storlek? Tack för bra blogg med många inspirerande tips!

    1. Jag kör ullprogrammet på maskinen och färgen döljer små fläckar ganska bra. Jag skulle rekommendera att gu upp en storlek för att få dom lite lösare, jag har M och de är låååånga men så sköna att man smäller av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg