Att ha skrämt en bonde.

 

AT2B00822

 

 

Som ni vet fotograferade jag ju för Sleepo igår.

Från början hade jag tänkt använda mig utav ett industriområde men det var igenbommat vid den tiden på morgonen, så jag tänkte om och åkte ner till en av mina favoritplatser istället. Där stod jag sen en timme med stol och lampa och örngott och kamera i morgonvinden med pyjamasbyxor och håret i tofs.

Jag förväntade mig att träffa på någon, direkt.

Men.

Halvvägs in kom bonden som äger marken glidande med sin bil och kikade nyfiket genom rutan. Jag vinkade, han vinkade tillbaka. Jag tänkte att nu var det väl ändå färdighälsat och sådär men han satt kvar. Tittade lite till. La huvudet på sned.

Tillslut var jag tvungen att svepa koftan om mig så gott det gick för att dölja pyjamasbyxorna och trampa fram till hans bil för att se om han ville något. Rutan gled ner med ett svagt surrande.

Hej? sa jag. Står jag i vägen?

Nej nej svarade bonden. Kisade förbi mig, mot arrangemanget. Jag ville bara se så att det inte var stöldgods.

Stöldgods?! sa jag. Nä, alltså, jag har inte stulit något. Jag fotograferar. Och i mitt stilla sinne undrade jag hur kriminell jag egentligen såg ut i min outfit. Förmodligen ganska.

Joooo svarade han avvaktande. Jag förstod det.

Det blev tyst ett tag, jag stod och knep i koftan och försökte se ut som om det var inga konstigheter att ha pallrat upp en stol mitt på en landsväg, halvklädd en lördagsmorgon, när regnet hängde i luften. Han kisade omväxlande mot det jag ställt upp, omväxlande mot mig.

Det enda jag inte förstår, sa han, är hur du ska få ström till den där lampan.

Tjahapp.

Så följde någon minut där jag återigen försökte verka som om det var inga konstigheter att ha en lampa stående utan ström ”för syns skull” samtidigt som jag innerligt önskade att jag hade haft en riktigt bräkig skånedialekt istället för min mer släta rikssvenska – eller vad som helst som skulle få mig att känna mig mindre som flaky Stockholmare som står på en åker och fotograferar strömlösa lampor i motljus.

Men iallafall.

Bilderna blev klara, flaky eller inte, och de samt min text om bakåtsträvande trender hittar ni HÄR.

Jag hoppas att ni ska tycka om dom.

 

slut

28 kommentarer till “Att ha skrämt en bonde.

  1. Hahahaha jag hade så velat se minen på bonden! 🙂

    Jag läste dina inlägg hos sleepo – väldigt vackert skrivit. Och fina bilder förstås.

    Kram

  2. Haha, praktiska problem är i bland bönders grej. Min egen bonde brukar när jag vill fota arr på ett fält sucka och säga ”fältet är en arbetsplats” försöker då svamla något till svar oftast så ler han då lite och skakar på huvudet och säger stadstjejer.
    Nåja texten fångade mig, liksom bilderna!

  3. Hahaha, jag dör! Vilken syn de måste ha varit för den lilla bonden. Tänk vad han hade att berätta vid fikabordet senare!? 🙂 Bra jobbat Emma, riktigt snyggt! 🙂

  4. Haha, kan lova dig att ”bräkig skånska” inte hjälper, vi har bott ute på vår lilla gård i ett år nu och bonden tittar fortfarande konstigt på oss. Inga djur i ladan? Har de fotbollsplan i paddocken?? Varför ställer de utemöbler… i hagen??!! Man är inte så lantlig skånsk dialekt till trots…

  5. Haha, men det är väl fullständigt naturligt att ha en stol och en lampa med sig ut på en landsväg. Det konstiga hade väl varit om du haft ström med dig också 😉

    Fantastiskt inlägg på Sleepo, för övrigt!

    Kram Lena

  6. Hahaha! Skönt att det enda han tyckte var konstigt med de hela det var strömmen till lampan! Helt fantastiska bilder och text du gjort!!

    kram fredrika

  7. Ha, ha så kul!
    Helt underbar historia o så rolig 🙂 🙂
    Du skriver så klokt o fint…….dina inlägg är mkt mer intressanta att läsa än den där House of Philia!
    Eftersom dina texter o bilder känns så genuint äkta och har en historia på nåt sätt som jag som läsare o betraktare kan beröras av. Hennes är mer bara rent rakt upp o ner…..och så materiella på nåt vis o bara perfektion! Dina är intressantast och bäst ! 🙂
    Med vänlig hälsning,
    Marina här ute på bystan 🙂

  8. Läste, såklart, Sleepo inlägget, vilka underbara bilder o lika fin text!! Tror Tt det stämmer, det du skriver! Kram Lisa S i H-viken

  9. Hahaha, vad roligt, tänkte på det många gånger igår. Bilderna (på bloggen och Sleepo) är jättefina, ha en fin tisdag!
    Kram, Marèse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg