Att ladda tisdag.

 

IMG_7544

 

IMG_7210

 

 

Alltså. För det första;

hur vackra hundar har jag inte?!

Flickorna; de är en så stor del av mitt liv och de får mig fortfarande att skratta varje dag med sina personlighetsdrag och sin vinthundsenvishet. Och stackars Tant har de fortfarande ingen diagnos på; ANA-provet var negativt vilket i sig inte innebär att hon inte har något autoimmunt (vi tippar på reumatism) utan bara innebär att det här testet inte visade på något. Så nu ska hon få kortison, loppan. Så ser vi om det hjälper.

Och just det; idag är det tisdag! Måndagen gick över, som den alltid gör, och jag är pepp för en tisdag och en vecka full med roligheter. Imorgon åker jag med Banditen på spa för en bloggdag kallad ”24 h i Varberg” och sen ska jag hem och fixa det sista inför Busens två-års-firande. Det blir en perfekt avslutning på veckan; att samla mina närmaste och njuta av glädjen hos Busen när han återigen får vara i centrum för all uppmärksamhet.

Flickor, Buse, vänner som kommer på kalas.

Att man kan ha så mycket tur, egentligen.

 

slut

17 kommentarer till “Att ladda tisdag.

  1. Det går inte att beskriva vad ens hundar betyder. Jag har haft en fyrbent lillebror som jag saknar nå enormt! Vilken vecka du har!! Bara en massa skoj:)

    Kram Fredrika

  2. Börja ge dina vovvar ren linfröolja…..om det är leder och reumatiskt så hjälper det ….sedan är det ju bra för hjärta och kärl också …..droppa en tsk över torrfodret varje dag…OMEGA 3 <3
    Snälla läs om Nils Simonsson årets talare 2006(han är riktigt underhållande dessutom) så ser du vad jag menar och själv har erfarenhet av…Lycka till !!

  3. Flickorna er kjempe søte, alltid så mysiga bilder av de! 🙂
    Vi har Bosse på 6mnd som er liten herlig pojk, er så herlig med et djur hemma. Barna elsker honnom og det er så herlig å se dom leka og kose. 🙂

    Hørs ut som en herlig vecka! Her er vi presis ferdig med kalas for barnen, många dagar som går åt når det er barnkalas, venner/familie, så fira dagen og så barnkalas igjen (igår, på bio med dotter o hennes venner, veldig bra) 🙂 men nu er jeg glad det er ferdig oxå, hur trevligt som helst, men blir exhausted oxå 🙂

    Kram kram til deg på tirsdag!

  4. Hej,
    Toppen blogg i mångt och mycket.
    Din Saloukitjejer, vad gör ni för att mental och fysisk träning?
    Jag har funderingar på att köpa en men hakar upp mig på att de inte inte går att ha lösspringande samt att lydnad inte är deras gebit.
    Har du något kort i rockärmen kanske som får dina att vara extra alerta och samarbetsvilliga?
    Jag är väldigt aktiv med min hund i dag, men hon börjar bli till åren så hon vill helst ligga på sofflocket… ja som dina 🙂

    1. Hej Carro!

      En saluki går absolut, och framförallt SKA, få lov att vara lösspringade. De måste få springa lösa tills de stupar MINST 3 ggr per vecka. Därför kräver det att man arbetar väldigt mycket med hunden som valp, extra mycket då lydnad inte kommer naturligt för rasen.

      Du kan inte koppelpromenera en saluki trött. Den behöver springa. Däremot är det ingen brukshund så den behöver inte samma mentala utmaning, sålänge motionsbehovet (lösspringandet) är löst.

      Det är en superstor skillnad på en vinthund och en brukshund, så är man van vid (och tycker om) bruks ska man nog tänka ett varv till. Det är ljuvliga, ljuvliga, ljuvliga hundar – men förutsatt att man älskar vinthundsmentaliteten och är beredd på att det inte är en enkel ras. Samarbetsvilliga är liksom inte ett ord som ska förknippas med en saluki ha ha 🙂

  5. Tips! Pröva kosttillskott till Tants leder om du inte redan har gjort det 🙂 Grönläppad mussla har jag hört av andra hundägare ska vara suuuperbra mot dåliga leder. Annars MSM eller Glukosamin. Kram!

  6. Det är inte så dumt att stanna upp ibland och ta in allt omkring sig, känna att man har det riktigt bra och känna sig tacksam för det. Dagarna snurrar på så snabbt.
    Kram Jennica

  7. Å jag skulle vilja göra allt av det du ska…;)
    Träffa banditen IRL, åka på SPA och vara med på busens kalas;)

    Toppendag till dig & kram
    Adela

  8. Visst blir man förundrad över vad man har ibland! Mina barn frågade mig igår om vi var rika. Vilket vi defenitivt inte är, pengamässigt, men vi är rika som har varandra!

  9. Stackars Tant! 🙁
    Jag älskar också den där vinthundspersonligheten, jag har aldrig haft eller känt en hund med mer personlighet är vår Whippet. Något speciellt! Ofta träffar man folk när man är ute med honom som berättar att dem hade en vinthund tidigare och det är verkligen något speciellt med dem <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg