Att ha vab-dag.

 

AT2B1106

 
 

Idag skulle jag egentligen haft en produktfotografering och försökt komma ikapp med lite mail och styrt upp lite allmän planering. Men idag är Buse krasslig och har spenderat natten på min kudde, feberhet, så idag blir det inte en stanna-hemma-och-arbeta-dag utan en stanna-hemma-och-vab:a-dag. Vilket går precis lika bra.

Stackars skrutt. Dessa baciller.

 
 

AT2B1118

tshirt härifrån

 
 

Och sen måste jag ju berätta för er om mitt senaste möte med BM:a (oh ja, samma som sist, klart jag väljer henne igen) och hur diskussionen den här gången litegrann har skiftat från kvinnofällan! till nån form av antydan att jag möjligtvis kan syssla med illegala droger. Det är med andra ord lika hysteriskt som sist.

Men idag? Hemmatid med feber-Buse.

Inget annat.

Och ps – alla ni som undrar över att handla från de där billiga utländska webshoparna; jag ska försöka svara på era vanligaste frågor nu. Personligen älskar jag att handla därifrån eftersom man kan få tag i riktigt schyssta basgrejer för nästan inga pengar alls (som t-shirten på bilden jag hittade här och som är i lite silkigare bomullskänsla och smashing till kavaj och gick lös på runt 60 kr). Kvalitén är vad man betalar för – förvänta er inte att kunna ha en jacka tre säsonger, men jag tycker att de allra flesta plaggen håller H&M-kvalité ungefär. Räkna med tull, frakten är oftast gratis eller väldigt billig, dock tar det 2-3 veckor innan plaggen kommer. Det viktigaste är att vara noga med att läsa storleksanvisningarna – anta inte att du har samma storlek som vanligt (själv brukar jag få gå upp en storlek i det mesta) och mitt bästa råd är att hålla sig till t-shirts, kavajer, jackor, tröjor – inte byxor som oftast är korta och smala som tusan i benen. 

Tjahapp. Det var nog det mesta.

 

slut

22 kommentarer till “Att ha vab-dag.

  1. Men snutten då. Hoppas att han kryar på sig. Och skönt att du VAB:ar och inte jobbar också. Lite mindre splittrat. Hi hi och jag undrar om den där illegala drogerna möjligtvis kan vara langning och eget bruk av Limhamnsbomber…..guuud jag måste verkligen testa dessa någon dag.

  2. Åh liten buse. Synd om dem när de mår dåligt. :/ krya på honom..
    En liten fråga om tullen…hur mkt brukar det gå på?
    Kram tess

  3. Fantastiskt att det blir samma BM! Hon måste varit i chock när hon såg att du gått ner alla kilon du gick upp sist…

  4. Hahaha! Men du, det där med illegala droger, inte helt galet ändå. Jag sa ju att du är lik Laura Prepon i Orange med glasögonen och luggen, hon kanske också har sett likheten och misstar dig för Alex Vause…

  5. En t-shirt under 100-lappen får mig att dra öronen åt mig. Jag har svårt med kläder som produceras för en billig peng i Asien.
    Därför handlar jag sällan eller aldrig på HM. Anledningen är att de anlitar väverier i Asien och Afrika där kvinnor inte får en skälig lön.
    Det bör man tänka på, så att man inte blir ledsen på sig själv när det uppdagas. Det blev nämligen jag… Trodde i min enfald att svenska företag som HM mfl såg till att göra rätt för sig, men så är det inte alltid…
    Mama mu 🙂

  6. Hoppas han blir pigg snart! Eftersom jag känner ett stort engagemang för produktion och billiga (”fynd”) basplagg vill jag bara hojta till och säga att om vi betalar ett lågt pris så är det någon annan som tar den faktiska kostnaden, typ kvinnor i länder med låga produktionskostnader, planeten i form av okontrollerade utsläpp eller kanske barnen som inte kan gå i skolan. Det är lätt att säga att något är billigt om man väljer bort produktionen. Men visst, det är en söt t-shirt.

  7. Ååååå – krya på sig till Busen…

    Skall bli underbart roligt att läsa om din barnmorska igen 🙂 Undra om hon har läst din blogg och ändrat strategi ;-)… Min barnmorska koncentrerade hela graviditeten till upplysningar om att man skulle dricka ”så lite alkohol som möjligt” med motiveringen att ”Stockholmsmammor” är mer alkoholliberala än i resten av landet (hey – jag är ju från Småland…) samt förundrades över att jag gick i högklackat under hela graviditeten. Ja, ja…

  8. Krya på kram till buse!!
    Jag har en liten som ligger på mig som fått sin första vaccination idag, hoppas febern håller sig borta..
    Du har säkert hört det förr men Gud vad du är lik Meredith Grey, plöjer igenom alla avsnitt när jag ammar;)
    Kram

  9. Hej!
    För mig är det inga problem att köpa billiga kläder fr Asien osv, vet att de unga flickor/barn som jobbar för skit löner, men jag ser hellre att de jobbar i fabrik, än måste sälja sig själva på gatan ,med en hallik som tar de mesta pengarna. Hm förhandlar hela tiden om att höja lönerna för fabriksarbetarna, visst de kunde göra mer, men tyvärr ligger det inte bara i deras händer utan även länderna de har sina fabriker ex, Bangladesh, som inte är de bästa att förhandla med.
    Det här är bara min åsikt på det hela. Tyvärr ser världen inte ut som man önskar.
    Kram Malin

  10. nu gick jag in och la en beställning på fem plagg och två smycken, inklusive frakt blev det 650 kr. Jag är nog lite frälst, även fast det var lite påfrestande och sitta med måttbandet och komma fram till att en S i en blus nog blir lite stort, medan L i en kjol blir till att suga in magen. Vi får se, 650 spänn kan det vara värt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg