Att låta Buse auka onnie.

 

AT2B1475

 
 

Lördagen var ju Busens dag.

Den dagen där han skulle få göra allting han tycker är roligt och som mormor och Göran planerat redan innan vi kom. En av de sakerna var att auka onnie (åka ponny) eftersom det är det enda han pratar om, och eftersom här i Malmö finns det ingenstans där en Buse i storlek 2 år kan ta sig för att rida. Allting här är minst 2,5 år, oftast 3-4.

Men i Småland; där kan man auka onnie på ridlekis precis hur mycket man vill, och just det hade ordnats för en älskad liten tott av en mormor och en Göran som varit så måna om att han skulle ha det bra.

 
 

br

 
 

Så vi körde ut i skogen, återigen på dessa vingliga grusvägar jag bara älskar eftersom de påminner mig så mycket om barndomssomrar då jag cyklade såna fram med två dalmantiners vid min sida för att ta mig till sjön för att bada, tills vi kom till Tranhults Ridlekis där världens härligaste kvinna väntade med världens fluffigaste ponny.

Molly.

Man kan säga att det, efter en viss skepticism, blev kärlek.

 
 

AT2B1535

 

AT2B1569

 

AT2B1589

väst       halsduk      jeans     uggs (country-dreams)    kofta

 
 

Går det ens att förklara?

Glädjen i hans lilla kropp när han fick ledas omkring, skrattet när Molly fick trava några steg och han skumpade som en gummiboll i sadeln, stoltheten i mig som växt upp på en hästrygg och såklart önskar min son samma kärlek till dessa djur som jag själv hade under de åren; tryggheten och trösten och det där terapeutiska som det är att stoppa fingrarna i en yvig man och glömma precis allting annat en liten stund.

Nej.

Det går inte.

 
 

AT2B1620

 

AT2B1609

 
 

Och dessutom fanns där kaniner;

Bamse och Lille Skutt

två stycken långörade som såg ut som de nyss kommit ut ur torktumlaren; och som var så sociala och trollbindande att Buse bara stirrade med ett leende innan han sa däääär! och visade för mig med ett styvt pekfinger.

Ja.

Bor ni nånstans i närheten av Tranhult så för guds skull åk dit med era små hjärtan och bered er på den där kärleken som liksom tar över bröstkorgen och väller över när ni får se det vackraste ni har stå och borsta en mild ponny vid namn Molly i en box. Det är oslagbart. (Hennes hemsida hittar ni här, och bara det att hon har grupper som kallas knotten och myggen får mig att vilja bosätta mig i närheten ögonabums och vara där varje dag, året om, med en Buse som säger auka onnie och kan hålla i tyglar med båda händerna).

Den dagen var, så välbehövligt, balsam för själen.

 

slut

46 kommentarer till “Att låta Buse auka onnie.

  1. Alltså…..tänk om mina grannar såg mig när jag sitter här…Skrattar sådär lite halvhögt igenkännande med en massa tårar i ögonen av en varm känsla i kroppen… Galet kvinna så fint du skriver!!
    Stor kram från Värnamo.

  2. Härliga bilder & härlig dag!!
    Påminner mig om hur jag & min syster började rida för närmare 25 år sen.. Hon hade som vana att somna på shettisryggen – så avslappnande var det 😉
    Och ja, kärleken till hästarna & ridningen finns kvar! Inte lika villkorslös (tyvärr!), men i alla fall.. De kommer alltid att ha en speciell plats i hjärtat!

  3. Åh, hest/ponny er så herlig! og det er så fantastiskt å se hur barna gillar det og hur dom tar hand om hesten. Sønnen min, 4 år nå sier hele tiden at han vil rida på sin hest (en liten shetlands ponny, Faier), tycker det er litt ekstra kul når killar gillar at rida. Så får vel ta med barna snart til våran besta Stall her vi bor og rida lite. 🙂

    Som vanlig underbart skrevet og fina bilder! <3

    klemmer

  4. Älska Tranhults ridlekis, Jennie, och dessa små söta ponnies! Fantastiskt ställe dit vi gärna åker! En extra stor kram till dig Emma! Kram en annan Emma i Ljungby

  5. Ååhåå jag förstår precis din känsla. Det är så stort när de små älsklingarna får glädjas och känna det där som man själv känt. Helt underbara bilder som gör att man bara ler mest hela tiden! Så ljuvligt 🙂 Kram på dig

  6. Visst är det där stället så väldigt bra!
    Vi åker ofta dit när vi är på besök i Ljungby och killarna och deras lilla kusin älskar det!
    Väldans söta bilder …

    Ha en fin dag.
    Stor kram,
    u.

  7. Nu blev jag alldeles varm! Hästar och stalltid som var det bästa jag hade i min uppväxt. Som jag längtar att erbjuda min Trollunge det om hon vill det. Numera gnäggar hon som en häst och lyser med ögonen när hon ser dem. Underbara bilder och så fint beskrivit av dig Emma!

    Kram Fredrika

  8. Alldeles alldeles underbara bilder, blir helt varm i hjärtat! Så underbart många ansiktsuttryck och känslor som förmedlas hos lille Buse!

  9. Så nydelig beskrevet, du skriver så vakkert at jeg får ”klump i halsen”! Og bildene av Busen din….,- han må være den skjønneste lille gutten i Sverige 🙂

  10. Där var vi i våras när hon invigde sin rörelse, jätteroligt! Barnen både fick rida och åka sulky, hur kul som helst ju. Nu går vår dotter på ridlekis här i Lagan där vi bor och det är verkligen toppen. Sist hoppade hon små hinder om och om igen och jag fick ju med springa bredvid och hoppa, så kondis får man på köpet, perfekt.
    Kram

  11. Mysigt det ser ut! Kolla ridlekis i Käglinge vid Oxie, där tror jag de kan få rida om de är 2 år. Dock inte helt säkert 😉

  12. När man ser Buses blick så blir det så tydligt, livet. Nyfikenheten och vetskapen om nuet. Mitt i alla känslor så fortsätter livet. Styrkan i att upptäcka tillsammans.

  13. Men Gud så sööööt han är Buse. Klart han ska auka onnie när det finns möjlighet. Sen ska du veta Emma, att du är en helt fantastisk mamma som låter Buse vara med på en massa olika upplevelser och den glädje och kärlek du ger honom. Det kommer att ge honom en enorm styrka i ungdomen och vuxenlivet. (Det vi tycker är en självklarhet , är inte så självklart för en del föräldrar, tyvärr. Jag vet, jag jobbar själv inom förskolan).
    Kram

  14. Vilken fin ponny! Och helt ljuvliga kaniner! 🙂 Tipsar om att en vän boendes mer på era breddgrader brukade ta sina små barn med på ponnyridning i Folkets Park.

  15. Men ååå vad härligt… tänk vilka minnen denna lille skrutt tar med sig… ni är bästa föräldrarna någonsin =) Kram kram Mia

  16. Låter verkligen som balsam för själen.
    Minnesbanken påfylld och placerat i det speciella lilla rummet.
    Min flicka är 8,5 och började på ridskola nu i höst. Den lyckan i hennes ögon, stoltheten, glädjen. Ja den är obeskrivlig och man är så stolt, så stolt. Den finaste man har som fått sin högsta dröm uppfylld. Det är lycka det!
    Kram Anna

  17. Det är så härligt med sådana här ställen som anpassar sin verksamhet för små barn. Men visst har du ett liknande ställe för småttingarna på närmre breddgrader; http://www.kummingarden.com/Ridlekis/valkommen.shtml
    från 2,5 år kan man hänga med på utomhusturer på helger året runt. En vuxen behöver följa med och leda hästen 🙂 Mina flickor älskar stället och hästarna där! Kram från en som dagligen läser din härliga blogg men är alltför dålig på att kommentera 🙁 kram på dig

  18. Åh, Emma. Du är så fantastisk på att skriva. Jag har följt din blogg i ca 2,5 år och har inte kommenterat. Jo, kanske en eller två gånger men inte mer. Jag fick tårar i ögonen och blev varm i magen och hjärtat av hur du beskriver er underbara Buse. Och bilderna är to die for. Dom visar så tydligt hans lycka och glädje över upplevelse. Underbart! Tack för att du påminner oss andra om hur underbart det är att vara med om saker utifrån barns perspektiv. Jag längtar tills min lilla 3:a blir så pass stor för såna upplevelser. Idag är hon 11 månader och är så ljuvlig. Jag tror inte att jag har njutit så mycket av varenda ögonblick just nu med henne. Med storasystrarna så har det alltid varit något som hängt över oss. Kanske är det för att jag är äldre och klokare? 🙂

    Kram på er / Jenny

  19. Vilken lycka för en Buse att komma till Tranhults ridlekis och rida på finaste Molly 🙂
    Vad roligt att se dina fina bilder från min barndoms by och min dotters ridlekis, här trivs vi hela familjen 🙂
    Jennie är en fantastisk kvinna- driftig och kreativ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg