Att auka onnie igen.

 

AT2B2121

 

I helgen var det dags för att auka onnie igen.

Hur skulle man kunna låta bli?

Som några av er tipsade om ligger ju Kummingårdens Ridlekis inte alltför långt bort – men de har egentligen en åldersgräns på 2,5 år. Efter att ha ringt och pratat med dom dock så förstod jag att åldern mer var baserad på att det var under den perioden ungefär det brukade vara okej att få på sig en hjälm och en väst och klara 45 minuter utan att tröttna.

Hjälmen och västen visste jag inte var några problem.

Det var de 45 minuterna jag var mer orolig för. 45 minuter är en evighet när man är två.

 
 

AT2B2129

 
 

Titta.

Jag smäller av.

Min älskade, älskade, älskade i limegrön fleeceoverall, säkerhetsväst, ridhjälm och ridvantar – fortfarande med en viss skepticism över att behöva vänta. Vänta på att ponnysarna ska komma in, att de ska ställas upp, att man ska få gå fram. Denna förbenade väntan.

Det har han fått av sin mamma.

 
 

AT2B2197

 

AT2B2279

 

AT2B2312

 

AT2B2368

 

AT2B2329

 
 

Det var de bästa 45 sammanhängande minuterna i Busens liv, tror jag.

Vi red genom skogen över frasande löv, gick ner för backar och upp för backar, stötte på vandrande hundägare som vinkade från skogskanten, pratade om svamp, pekade ut fåglar och skrattade så vi tjöt när det var dags för trav och det skumpade så mycket att ögonen rullade bak i huvudet på en vansinnigt lycklig liten skrutt i limegrön fleeceoverall.

Och även om jag inte fått så mycket motion sen nån gång i slutet av nittiotalet så kan jag säga att det där skulle jag kunnat göra om, hundra gånger samma dag och efter varann, bara för det där uttrycket i hans lilla ansikte som tar ett stadigt tag om mitt hjärta och hjälper det att slå mer, fortare, större.

Så där kommer vi nog att hänga framöver, så ofta det bara går, men idag är det min födelsedag och jag väntar på en Solsidan-sänggavel som ska fotograferas, och ett sovrum ska målas i Kalklitir och Hellström ska sjunga för mig i timmar medan jag arbetar, målar och arbetar igen.

Denna tisdag har tagit sin början.

 

 

busens fleeceoverall | molo      busens mössa | mini rodini
pälsväst | chillnorway    stickad tröja | chillnorway    mössa | vintage by fé
stövlar | stylesnob    sjal | stylesnob
jeans | twist & tango

 

slut

61 kommentarer till “Att auka onnie igen.

 1. Hej Busen som får ut Morsan i skogen! Snart sitter du själv på en hästrygg och skrittar bakom busen – det lovar jag! Det där är bara början! När jag ser lille gubbens förväntansfulla uttryck – får jag själv en längtan efter att känna förväntan. Ljuvliga unge. Ljuvliga mama.

 2. Men det var väl ändå det sötaste jag sett, vilken rar liten Buse 🙂
  Åh, Stort Grattis till Dig på Din dag – och till mig som har dig och dina fantastiska berättelser att starta dagen med!

 3. Han är ju söt som socker din buse! Vilken lycka! När min buse fyllt myndig för ridlekis ska vi absolut besöka det här i Småland ni va på! Längtar!!
  Stort grattis på din dag!

 4. Grattis grattis på din dag! Men guuuud så härligt att få rida ut med de små. Vilken upplevelse. Busen leende bara lyser av lycka (och din med för den delen).

 5. Bilderna är ju så fantastiska! Tänk med dina ord känns de som om man varit med, nästan i alla fall! Hipp Hipp Hurra på din dag! Stor kram!

 6. Åh, underbart! Och grattis på födelsedagen Emma! Allt gott önskar jag dig och din fina lilla familj.
  Och på tal om ridlekis; är det någon av alla Emmas läsare som känner till något bra ställe runt Örebro eller Västerås där en liten hästälskande tvååring kan få rida? Tacksam för svar!

 7. Visst är det härligt att se glädjen i sina barns ögon? Elias har sån glädje när han spelar innebandy. Hannah har sådan glädje i ögonen varje lördag när bara hon och jag åker till ridskolan. Jag är ju själv hästtjej sedan 7-årsåldern, så jag är så himla glad att hon fastnat för detta med hästar hon också!

  Stort grattis på födelsedagen! Kram, Cissi

 8. Åh vad mysigt det ser ut, jag måste kolla upp om det finns sånt i närheten av där vi bor. Frågan är bara om min ivriga son har ro att sitta stilla så länge men man vet ju aldrig 🙂 Vill passa på att gratulera dig på din dag också, jag har nog aldrig kommenterat förut men hittade till din blogg för en tid sedan och är nu ”fast” :-)Kram!

 9. Jag dör också av söthet genom bilderna, och att du skriver så himla fint. Den sista svartvita bilden är verkligen superhärlig för ni ser så genomlyckliga ut båda två 😀
  Stort grattis på din födelsedag!

 10. Så fina bilder. Busen är så söt och visst är ens barn glädje obetalbar att ta del av. Hoppas du får en fin födelsedag i ovädret. Kram

 11. Underbara bilder och sådan fantastisk lycka. Önskar jag själv kunde få dela mitt (önskade) barns dag någon gång i framtiden. Ser så underbart och fantastiskt ut och en lycka man kan bli grön av avund på.
  Grattis underbara du på din dag. Hoppas den blir mer än fantastisk, precis som du.
  Kram Jenny

 12. Grattis fina Emma på din dag! =)
  Vilka härliga bilder på eran buse,han ser så lycklig ut =)
  Jag skickar ett mail till dig och hoppas du tar dig tid och jag får ett svar.=)
  Vad snyggt det blir hos er.Jag kommer med att beställa denna lätta färg själv,
  jag kommer att börja måla möbler som jag läste att det går bra att använda till,
  innan jag ev går loss på väggarna =) jag har tapeter så det kanske blir lite mera jobb.
  Hoppas att du blir grattad ordentligt idag!
  Kramar

 13. Vad mysigt! Det hade varit spännande att ha där vi bor 🙂 Syns verkligen hur ni njuter båda två

  Stort grattis på födelsedagen också! Hoppas du får en underbar dag

  Kram
  /Vivvi

 14. Åh fina du!
  Grattis!!
  Graaaaaaatttiiiiiiisssssssss…..( jaa-aaa då, jag ropade mig nästan en smula hes där, det gjorde jag, hoppas det hörde ändå ner åt syd)
  Då tycker jag att du ska födelsedags-shoppi shoppi 🙂
  På bloggen min, ja jag vet, alla har dom, bloggarna, men man får nu 20% rabatt på allt hos Isa Couture och det är ju en smula bra inför allt som händer framöver.
  http://rundvandring.blogspot.se/2013/10/isa-couture-rabatt.html

  Kram och GRATTIS..om det nu missades 🙂
  Maja

 15. Åh tänk vad eran lycklige lille buse får erfarenhet som han kan bygga vidare på …Underbart !!

  Hoppas det blir en fin , fin födelsedag .
  Kram
  Pernilla

 16. Grattiskramar i massor fina Emma! Sköna bilder som alltid hos dig, det är som att få
  bomull i magen att kika in här:) Busen är underbar och detta påminner mig om när min lille son red en gång i tiden med…nu är han 21;))
  Har själv ridit hela uppväxten som du och det är verkligen en fantastisk känsla i hästvärlden…en varm djurkropp, en stor mjuk mule, massa frisk luft, motion, vänner och bara kul!

  Kramar
  Adela

 17. Vilken underbar känsla och lycka det måste vara i denna lilla människa. Underbart!! 🙂

 18. Det där uttrycket har Vincent varje gång han får rida på någon av fasters hästar. En ljuvlig känsla.

  Hoppas att din dag är kanonfin!
  Kram

 19. Jag åhhh ár inte så ofta över andras barn, men alltså: -Åhhhhh VILKA HÄRLIGA bilder!!
  Man kan riktigt se förväntningarna & glädjen i han ögon. Hellan snutten alltså vad gulligt med den där pyttelilla gröna mini mannen, i hjälm & säkerhetsväst <3

  Det var dagens söt dos!!

  Puss på dig Emma & njut kvällen

 20. Härliga härliga bilder! Försöker få min 2 åring att förstå att ponnys är typ det bästa som finns, han är ganska skeptisk än så länge… Och Grattis på dagen! Vilken toppendag att fylla år på måste jag säga, för jag gör detsamma!

 21. Men jag dööör vilka sköna bilder, ren lycka när den är som bäst!!! Att auka onnie har blivit ett begrepp här hemma, hi hi, det är ju liksom min vardags rutin och äntligen har jag ett ord att sätta på min tillvaro 😉

  Kram från mig till ER

 22. Grattis på födelsedagen fina du!! 🙂
  Åh ja är lite nyfiken på den där sänggaveln.. letar efter en som kan passa till nya lyan 😉 Nu är vi utan, vilket kanske inte tapeten där vi bor nu är så glad för.. 😛

 23. Oh, trypiskt! En enda dag som jag inte går in och läser din blogg och det var just din födelsedag.
  Stort GRATTIS!!!! så här dagen efter.
  Auka onnie var precis det som Busen blev extra lycklig av. Men jag tror minsann att du vart lika lycklig. Vilka härliga bilder.
  Kram

 24. Grattis i efterskott!

  Underbara bilder, det lyser om Buse! Vilken härlig barndom han har!

  Vid halv fyrasnåret i natt, när vår lille E äntligen somnat om efter en ganska lång stunds kraftigt missnöje, låg jag och försökte också somna. Då dök ”auka onnie” upp i skallen på mig. (Visst är det intressant vilka tankar som poppar upp mitt i natten när man egentligen borde sova? Ibland jobbiga tankar, ibland grymma idéer och ibland bara käcka små funderingar.)

  Jag kom på att Buse ju bor i Skåne! Därav auka? Och då slog det mig att jag nog aldrig hört en tvååring prata skånska. Och så funderade jag lite på i vilken ålder dialekter börjar ge sig till känna bland små barn. Vad är det som får barn att ”välja” en viss dialekt? Du pratar ju inte skånska, men din man kanske gör det? Så vilken dialekt kommer Buse att prata?
  Vad kommer vår son att prata för dialekt? Min nästintill obefintliga göteborgska eller MacGyvers märkliga blandning av värmländska och östgötska, som blivit något helt eget och inte liknar något annat jag hört?

  En kompis till mig är uppväxt i Laholm, med göteborgska föräldrar. Hon pratar Laholmsdialekt. Hennes syster pratar göteborska. Mycket märkligt.

  Ja, sånt kan man fundera på en mörk oktobernatt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg