Att ha en man som snart fyller år. Och lite Kalklitir.

 

AT2B3240
 
AT2B3242

 
 

Imorgon fyller mannen år.

Hans paket ligger inslagna i garderoben, i kartonger och silkespapper, och jag har så förbenat svårt för att inte ge dom till honom redan nu. Jag avskyr att vänta! När jag väl har köpt paketet så vill jag ge det på en gång, fram med det och varsågod! och sen sitta som en liten flicka på händerna och hoppa av förtjusning.

Hela veckan har jag sagt kan jag inte få ge dig paketen nu? och han bara skrattar och säger nej, det får du inte. Däremot har jag kunnat smyga in att jag fått ge ett paket igår, när det helt enkelt knappt var uthärdligt längre. Inte för att det är särskilt fancy paket, utan jag älskar mer känslan kring en paketöppning;

förväntan och nyfikenheten och glädjen.

Det är den jag längtar efter.

 
 

AT2B3244

 

AT2B3246

 

AT2B3248

 
 

Och även sovrummet fick ju sig ett släng av denna älskade Kalklitir –

nu är det i färgen Antique Bleu vilken väl är en slaggs matt, mjukt ankäggsfärgad blå med inslag av oväder och januarikvällshimmel. Älskar den, såklart, som med alla de andra färgerna. Det blir liksom en yta av den som är oemotståndlig som jag skrivit innan; som betong fast ändå mjukt på något sätt.

(Nu har Annelie alla färger inne på Inreda här om ni vill se de olika kulörerna).

Och nu har jag nog slut på rum att måla, tyvärr, tills den dagen köket behöver sig en liten färgklick på de få väggar där inne som går att göra något åt och som inte bär skåp eller göms bakom kyl/frys.

Men iallafall.

Imorgon fyller mannen år, sovrummet bär spår av januarihimmel och snart, snart är det fredag.

 

 

måstavla | inreda.com     vitt skåp | baazar
ramar | ikea

 

slut

Rekommenderade inlägg

21 kommentarer till “Att ha en man som snart fyller år. Och lite Kalklitir.

 1. Det är så himla fint med den färgen, har beställt prover för sovrummet 🙂
  Å jag är likadan, vill ge på en gång 🙂 men då köper jag något spontant ibland som inte har med födelsedag, det är en härlig känsla det med 🙂
  Kram Åsa

 2. Längtar också efter att måla med kalklitir. Beställde av Annelie igår och håller tummen att de hinner få in färgen idag så den kan nå mig innan helgen. Ha en fin torsdag i regnet. Kram och var rädd om dig

 3. Åhhhh, Emma, vad du frestas! 😉 Känner ett sjukt stort Kalklitir begär och fantiserar/drömmer/hallucinerar om hur många väggar i vårt nya (stooora :)) hus som jag skulle kunna lura maken att få måla. Funderar allvarligt på att utöva min makt som målningsgeneral och helt sonika köra över honom…

  Kram på dig!

 4. Jag känner så himla mycket igen mig i det där. Jag vill också att det ska öppnas paket i förtid och det där med att klappa händer. Precis!
  En fråga, hur många påsar färg behöver man till ett vanligt rum?

  Kram!

  1. Det beror ju på rummets storlek (eller snarare väggytan). Här gick det 2 påsar till sovrummet (2 strykningar). En påse är ca 10 kvm väggyta målad 2 ggr.

 5. Hihi, när jag läser om förväntan och spänning så måste jag få berätta om min äldste son som alltid avskytt överraskningar. Alltså, han tyckte och tycker fortfarande att julafton och födelsedag är jobbigt för att han vet inte vad han ska få. Hans bästa julafton var när han var typ 7 år och jag råkade öppna en garderob mitt framför ögonen på honom och där stod julklappen med stort J. Sen var han lugn och glad ända fram till jul! Nu är han 15 och önskar sig mest pengar eller nåt dyrt så det bara blir den paketen, och ser fortfarande väldigt obekväm ut när han får ett paket han inte vet innehållet i. Så olika kan vi vara!
  Kramelikram!

 6. Blev nyfiken på fjädrarna som hänger på ramen.Är det ett fjäderhalsband eller skärp, var kan man hitta det?
  /Fjädergillare.

 7. Det låter ju otroligt fint med era nya väggfärger. Mysigt ombonat!
  Vad härligt med paket och visst är det härligt med förväntan och spänningen när paketen ska öppnas. Tyvärr är min make så himla svår att handla till, han önskar inget och behöver inget! Var glad att du kan komma på presenter att ge.
  Ha en fin dag och hälsa Malmö från en fd Malmö bo.
  Kram Bodil.

 8. Åhh va härligt. Blir ju helt underbart fint. Har aldrig hört talas om detta innan. Måste genast kontakta mina släktingar på Island och höra om dom har fler val. Kul. Takk för tipset.

 9. Idag får ungarna baskemig somna kl 7! Jag bara måste få upp den antikblå på väggarna, den ser ju supermysig ut hos dig!!

  Kraaaaam

 10. Så himla fint!! Är så sugen på att avvara en vägg här hemma hos oss för just Kalklitir efter att ha sett det hos dig. Grymt fint ni har fått det. Kram på dig!

 11. Ja men visst är det så, känslan av förväntan och ansiktsuttrycket när paket ska öppnas.
  Jag gillar att leta fram de där paketen som blir så bra, så klockrena. Det handlar ju inte om hur mycket man ger för utan den omsorg man har lagt ner på paketet.

  Hoppas mannen får en fin födelsedag!

  Kram

 12. 🙂
  Men vad vaaaaaar det i det där paketet då? 🙂
  Herregud jag är värdelös på att hålla paket hemliga.
  Mina barn likadana.
  Julia berättar gärna för mottagaren vad det är i förväg, men hon viskar och så säger hon:
  -Nu får du glömma bort!
  Blir målningssugen men just nu ficm jag ett ryck för två dagar sedan att göra Projekt Hall.
  Så kaos råder nere på entreplan.
  Men bra blir det.
  Jädra bra.
  Kram!
  http://rundvandring.blogspot.se/

 13. Vad fint ni har det i fönstret med alla ljusstakarna och så snyggt det blev med kalklitir även på sovrumsväggarna! Trevlig helg! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.