Att säga hipp hipp hurra!

 

AT2B3340

 
 

Idag fyller han år.

Min sträva, lockiga, starka –

han som har en tumme böjd åt fel håll, han som alltid har mynt till kundvagnen och skuldror så vackra att de fortfarande gör mig knäsvag. Han som är full av så mycket ömhet; som tankar min bil dagen innan jag ska köra långt, som städar vårt kök varje kväll och som böjd och beslutsam källsorterar precis allting i det här hemmet som går att källsortera.

 
 

AT2B3342

 

AT2B3344

 

AT2B3353

 
 

Han som är min olika like;

han som är tyst där jag babblar på, han som är förankrad där jag flyger och som strukturerad där jag är suddig i kanterna. Han som älskar vår son med samma tålmodighet som han älskar mig, som aldrig brusar upp eller förlorar humöret, som somnar varje kväll med mina fingrar intrasslade i luggen och står ut med mig under samma täcke trots att han egentligen tycker att det är för varmt.

Han är min starkmjuka klippa; mitt stöd, min grund att stå på och min avsats att hoppa ifrån – han är en självklarhet i allting som inte är självklart och den enda man jag någonsin mött som jag vet att jag kan leva med utan att driva honom tokig. Han gör mig lugnare, tryggare, starkare; han ger mig utrymme att vara ett kaos och han finns alltid där, alltid, som en hundraårig, stilla ek i stormen.

Och jag älskar de små sakerna lika mycket som de stora;

som hur han sparar originalkartonger till precis allt, hur han med långsam släpighet står bredvid min studsande framåtanda i hallen och skruvar upp två hall-lampor, hur han blir som en gammal stressig gubbe när vi ska på semester någonstans, hur han lyfter mig i famnen i köket och skrattar åt mina skämt med det där fnissandet som liksom mest kommer ut ur näsan.

Idag fyller han år, min man.

Den enda jag på riktigt behöver.

 

slut

48 kommentarer till “Att säga hipp hipp hurra!

  1. Vilken enormt fin text! TACk för att du delar med dig (och inspirerar! Vi gifter oss nästa år och ibland vet jag inte hur jag ska hitta orden till min blivande man, men du får det att kännas naturligt och ”lätt”). KRAM!

  2. Vad fint ni har det alltså! Älskar bilden du lagt allra överst. Önskar er en alldeles underbar födelsedagstillsammanstid idag!

  3. Så vackert du beskriver kärleken, dina ord blir verkligen till bilder och känslor, allt blir så levande. Jag älskat dina texter Emma, sluta aldrig att skriva! Kram och grattis på makens dag!!

  4. Ditt sätt att beskriva kärleken till din man och ert barn är så vackert. Fantastiskt fint! Det var därför jag fastnade för din blogg! Den enda jag följer! Kram

  5. Alla har inte den begåvningen att sätta text på känslor som du har Emma – fantastiskt, mina ögon tåras av lycka för er båda! Bästa bloggen ever, hjärtan till er båda!!! Misan

  6. ….å tänk att ha en sådan fru som han har…..
    Tänk att få en sådan kärleksförklaring. Jag blir rörd.

  7. Vilken kärleksförklarning till din man. Bästa födelsedagspresenten. Jag har nog aldrig läst en så fin och kärleksfull tex. Du är så duktig på att skriva och uttrycka dig. Nu får jag torka tårarna så att jag inte blöter ner hela tangentbordet.

  8. Får tårar i ögonen, så himla fint skrivet om och till din älskade man Emma!! <3 Tror nog att när han läser dessa rader, din vackra kärleksförklaring här i bloggen så är det i sig en "födelsedagspresent" värd mer än något annat "ting" i världen…. Skulle någon skriva något liknande om o till mig skulle jag känna en enorm lycka och glädje. Tänk att ha den betydelsen för någon…. Det är fint det!! Ha en underbar dag tillsammans hela familjen och grattis till maken från mig 🙂 Kram Sanna

  9. Så himla fint skrivet men du har ju också en sån talang att uttrycka dig med ord.
    Att finna någon och känna som du gör tror jag inte är så himla vanligt så det är underbart att läsa.
    Jag hoppas att ni får en fin dag och en underbar helg tillsammans.
    Kram Bodil.

  10. Appropå presenter… så är du och din blogg som en liten present som man vet kommer innehålla något härligt och därför sparar till en fin stund att öppna! Dvs, när jag ser att det kommit ett nytt inlägg sparar jag det till en stund där jag verkligen kan läsa i lugn och ro njuta av det till fullo!! (Jösses det lät bättre i huvet än nu när jag skrev det, du får ta det på rätt sätt) 🙂 haha! stor kram och hoppas ni får en dundermysig helg!

  11. Så fint skrivet. En underbar kärleksförklaring ❤ Önskar er en fin kväll och stort grattis till mannen

  12. Du skriver helt fantastiskt Emma och du är verkligen värd denna man. Önskar honom och er
    en fortsatt bra födelsedag.
    Catarina

  13. Så otroligt fint skrivet, sitter alldeles varm i hjärtat, du sätter ord på sånt som annars bara känns. När jag nån gång får gifta mig med min fästman, ska jag hämta inspiration från dig för det perfekta ”löftet”! Ha en fin helg!

  14. Va fint skrivet! Och visst är det underbart att känna så för någon!!! Hoppas det blir en bra födelsedag (ja, hur skulle det inte kunna bli det???) Kram till dig och hela familjen!

  15. Hihi! Finns det alltså två likadana män! Beskrivningen av din man känner jag igen nästan exakt i min egen. Han städar också köket varje kväll och blir en stressad gammal gubbe när vi ska resa bort någonstans men även han står stadig som en gammal ek vid min sida och vill inte byta ut honom för allt i världen. Man får njuta och ta vara på lyckan så länge man kan och det tror jag att du gör/ kram

  16. Ja om det där inte är kärlek så vet inte jag vad som är det. Så varmt och kärleksfullt skrivet.
    Grattis till den lockige mannen på födelsedagen.

    /Linda

  17. Underbart skrivet! Har också världens bästa man i mitt liv, som är allt det där för mig, som du beskriver att din fina man är för dig. Du sätter ord på känslor så fantastiskt ibland! Har läst din blogg sen du började blogga, men har aldrig kommenterat någonting, men nu känner jag att jag vill säga tack! till dig! Din blogg har varit lite som terapi för mig. Vi fick vårt första barn i somras och jag upplevde min förlossning väldigt traumatisk. Jag har inte orkat ta tag i mina känslor kring den, utan har bara koncentrerat mig på vår underbara dotter, fram tills nu. Jag har gått tillbaka i din bloggs arkiv och läst dina förlossningsberättelser och det har varit till oerhört stor hjälp för mig i min bearbetning med undangömd ångest och minnen från förlossningen. Jag har läst högt ur dina berättelser för min kille och vi har kunnat skratta åt-och prata om förlossningen nu. Vilket känns väldigt skönt! Jag hoppas att jag om några år ska känna mig redo för ett barn till. Jag önskar dig och din familj all lycka, ser med spänning fram emot att läsa om din andra graviditet och förlossning. Och om allt annat härligt du delar med dig av förstås 🙂 Kram från Victoria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg