Att ha ett nytt helgnöje.

 

AT2B5367
 
AT2B5379
 
 

Vi ha ett nytt helgnöje här hemma. Auka onnie.

När det finns så nära och gör Busen så glad, så finns det liksom ingen anledning att låta bli. 45 minuters lycka bara en kvart bort med bil; åtta, tio små lurviga shetlandsponnyer som står uppradade och halvsover och låter barnen klappa, borsta, prata bäst de vill.

Det är ju så fint på något sätt.

 
 

AT2B5392

 

AT2B5476

 

AT2B5439

 

AT2B5453

 
 

Igår fick han en ponny vid namn Malva; en svart, tjurig liten sak som rullade med ögonen åt mig men som lätt Busen göra precis vad han ville utan att röra en min. Vi gick en ny runda den här gången; upp och ner för backar, genom skog och över fält och Busen satt lojt tillbakalutad som om det här har jag gjort förr och pekade ut flaggor och träd och räknade svansen av hästar som följde oss.

Både jag och mannen skrattade i vantarna. Alltså; meningarna som börjar komma ut nu när han är äldre; alla dessa funderingarna och detta konstaterande över hur saker och ting är – det är hysteriskt roligt.

Jag önskar att man kunde frysa tiden litegrann.

 
 

AT2B5487

 

AT2B5496

 
 

Och efter att Malva var borstad, klappad, riden och borstad igen var det dags att sätta sig i bilen och åka hem för att trotsa regnet och kylan i Lutande Huset som ångade av värme efter dagens arbetande kamin. Jag gjorde pasta med krämig kantarellsås och full med riven parmesan, vi läste Sagan om Pannkakan femtio gånger och mannen lyckades laga värmepumpen som tydligen hade huserat en mus i några månader och fått en kabel avgnagd. Och på kvällen, när Busen redan sov djupt, kröp vi ner under dunet och påbörjade Sons of Anarchy (som var så bra att vi såg 4 avsnitt på raken, tills klockan var så mycket att jag sov i kors och mannen börjat snarka med glasögonen fortfarande på).

Ja herregud vilken lördag.

Veckans absolut bästa dag.

 

 

kappa | sheinside    mössa | vintage by fé
halsduk | vintage by fé    jeans | please i mörk tvätt
skor | fodrade Ldir   torgvantar | vintage by fé

 
slut

17 kommentarer till “Att ha ett nytt helgnöje.

  1. God morgon Emma 🙂 Sitter och fnittrar lite vid bordet här med mitt hjärta mitt-i-mot och han höjer blicken och undrar… ” Äsch, bara Emma liksom…” svarar jag. Aha svarar han, han vet så väl att jag älskar dig lit epå håll och allt du skriver, alla vackra bilder och levande beskrivningar. Våra barn är ganska stora nu..barn från våra tidigare liv och fler barn ska vi inte ha..Men liiiite kan tänka att jag skulle vilja vrida tillbaka tiden och ha en liten 2-åring ska vill trycka sin näsa mot en varm mule… Grattis till lagad panna förresten 😉

  2. Mina ungar älskar oxå det där stället!
    Nu har vi inte varit där på länge länge och jag tycker det verkar vara fyll mest hela tiden. Men jag får nog se till att vara mer på hugget när nya platser släpps. Det är ju underbart helgnöje!

    Kram

  3. Vilken härlig dag! Och kul du börjat titta på Sons, jag och maken är på säsong 4 och jag vill see meeer nuuu 😛 Är du en sån som gillar zombies också? Då finns ju The walking dead- sååå braaa.

  4. Men vad härligt! Sådan helg är den bästa, älskar dem för de ger så mycket energi:) Om ni inte sett Breaking Bad ännu så måste ni se den..då gör vi som ni och kryper ned när barnet sover..sedan kan det bli flera avsnitt på raken till den förste somnar.
    Kramar Maritha

  5. Det låter helt underbart! Jag hoppas att vi hittar ett åka onnie ställe när Signe blir något år äldre, eller i allafall några månader äldre. Och det här med roliga meningar, jag längtar! Här är det mest roliga ord som kommer, hittills. Ha en skön söndag!

  6. Åååå vad härligt det ser ut. Finfint helgnöje tycker jag det låter som 🙂

    Och Sons of Anarchy….love it. Plöjde fem säsonger på ett par veckor. Helt såld 🙂

    Kram
    /Vivvi

  7. Barn och hästar, ja djur i stort och smått – det är så fint! Men var kan man rida på ponny, är det i närheten av Ystad? Tips vore fint, min kille älskar hästar och är 4 år. Fortsatt mysig helg!

  8. Emma,

    Har varit och krossat Atlanten till USA och är åter i vackra Skåne. Öppnar din Blogg som jag inte läst på en tid. Blir lika glad och får tankar. Dina fina bilder och framförallt Dina ord. Börjar med det senaste inlagda och jag bläddrar vidare, kan inte sluta, utan jag bläddrar vidare. Får en glädje i mig. En varm glädje. När jag kom till bilden på dig och din mamma i juletid och brevet som din mamma skrev. Många tankar, om kärlek, ung kärlek och även gammal. Många minnen som man bär med sig i livet, som är så viktiga. Den första kärleken, idag är han en äldre man, men säkert lika vacker som jag tyckte han var i mina unga år i Italien. Nu lika lång och smal, med kanske grånande tinningar vid sitt vackra hår. Ja, åren går för oss alla, men minnena dom består. Gamla gulnade fotografier finns kvar. Ungdomens härliga tid har idag utbytts mot, kanske lite mer erfarenhet och många skratt, gråt, ledsamhet och Lycka.

    Tack än en gång för Dina ord och att Du delar med dig av Din fina familj.

    Kram

  9. Ja, va härligt!!
    Här har vi samma lördagsnöje då tösen går på ridskola då:)
    Igår var dock hästen ganska bångstyrig när mamman skulle försöka få på tränset o tyglarna…
    Inte lätt för en ovan hästmamma, tur det var nån i närheten som kunde hjälpa till.
    Det var en stooooor häst med och de har verkligen enorma krafter de där.
    Ha en mysig kväll nu.
    Här blir det lite glögg och solsidan:)
    Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg