Att ha tänt årets första brasa.

 

AT2B5349

Vi tände årets första brasa idag.

Kanske primärt för att värmepumpen i vardagsrummet la av igår kväll (åh heja, köpa ny är ju alltid ett spännande sätt att göra av med pengar på) men vi kan låtsas och säga för att det var för att skapa lördagsmys här hemma.

Oavsett anledning; det är något magiskt med årets första brasa. Ljudet, doften och den där värmen som bara eld kan ge – den som sprider sig i rummet och ligger som ett mjukt täcke över sofforna. Nu väntar jag bara på att Tooka ska vakna där inne i sovrummet och förstå vad som pågår; sen kommer hon att ligga platt på fårfällen framför elden resten av dagen och njuta.

 

AT2B5324

 

AT2B5316

 

AT2B5321

 

Ni har ju det det innan, men inte alla av er. Hur vi förvarar TV:n.

För jo, visst har vi en TV! Men den är gömd i ett gammalt skåp jag räddade på auktion och målade. Skåpet har egentligen dörrar också, men med en klåfingrig Buse var det inte optimalt med gamla dörrar som hängde och slängde så den får numera vara utan.

I korgarna längst ner har jag dvd-filmer och annat skräp som man hittar på vardagsrumsgolvet efter en dag och inte vill ska synas (den stora korgen i brunt kommer från H&M, den underbara vita med talande text hittade jag här. Papplådorna är Tine K och över ett år gamla).

Men iallafall.

Idag är det lördag, värmepumpen har lagt av vilket ger mannen svett på överläppen och får honom att ta fram pannlampan, brasan sprakar hemtrevligt och snart ska Busen få auka onnie i skogen.

Det kunde varit mycket värre.

 

slut

21 kommentarer till “Att ha tänt årets första brasa.

  1. Åh nej så tråkigt med en trasig värmepump, även om det är fantastiskt skönt och mysigt med en brasa. För det är fantastiskt med en brasa att få starta dagen med en sådan. Ha en fin lördag med ponnie!

  2. Fick erbjudande på mailen för någon vecka sen. 5000 el.10 0000 för er gamla värmepump när ni köper en ny av det företaget. Om du vill kan jag försöka gitta den om det ät aktuellt med ny?
    Kram Åsa

  3. Jag har också en värmepump som strular, den blev dock bättre när jag rengjorde filtret. Det har ni säkert redan tänkt på, men om inte, testa det!

  4. Så hade vi det oxå när våra stora killar och även lill killen var liten, med tv i ett gammalt brunt ärvt linneskåp. Smart med pinnen som hindrar tv.n från att tippa!
    Kramis från Mamma Mia

  5. Oh no… Ny värmepump är ju inte roligaste man kan lägga pengar på, men å andra sidan så är det ju ganska skönt att slippa elda en halvtimme före man orkar krypa ur sköna sängen & täcket, när det drar på & blir riktigt kallt.

    Vi rök på en luft avfuktare här när det drog till med minus & det började rinna om fönstren… Tyckte det var avskyvärt att lägga massa tusen på en ful sak som måste stå på golvet & susa!! Men så är det visst när man absolut skall bo i gammalt hus, det är charmen intalar jag mig 😉

    Å bilden på kaninen <3 <3 <3

    Puss & Njut helgen Emma

  6. Mina tjejer har också aukat onnie idag – på kummingården efter att jag läst ditt förra inlägg om det! Succé!! Eller i alla fall för femåringen som aldrig ville sluta, min lilla tjej på 2,5 fick för mycket spring i benen efter 2/3 av turen, men har pratat lyriskt om ”hätten” hela eftermiddagen! Värmer i hjärtat på en hästtjej (i alla fall föredetta) till mamma, även om jag också blir galet ridsugen… Så tackade tipset, kanske ses vi i skogen någon gång!

    Njut av lördagskvällen!
    Maria

  7. Vi har en vedspis i köket och det finns ingenting mysigare än att äta frukost med en sprakande brasa som ackompanjemang.

    Angående värmepumpen så ring en behörig. Kan vara mycket som går fel när man diy:ar….

  8. Tack för en alltid lika mysig blogg. Blev lite kär i korgen med lustiga texten – precis vad jag skulle behöva. Anledningen till att jag skriver är dock att jag undrar vart du hittat den fina kaninen? Om det är något särskilt märke/modell? Jag letar efter den där perfekta kaninen med långa öron att hålla i. Tycker Busens är så fantastiskt fin, tvättad och full av kärlek. Tacksam för din hjälp! Anna

      1. Koi-koi, vilket härligt namn! Förstår att det skulle bli en mindre katastrof om det hände 🙂 Tusen tack för ditt svar. Jag känner till märket, så ska ut och leta genast. Ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg