Att gnugga måndagen ur ögonen.

 

AT2B6256
 
AT2B6263
 
AT2B6244
 
AT2B6273
 
AT2B6247
 
 

Nu går tiden sådär fort igen.

Och helgerna! Helgerna bara flyger iväg. Dagen försvinner i samma takt som ljuset och gör kroppen sömnig; här hemma går jag i långkalsonger och myser in mig i rummen och klär bara på mig när jag måste lämna hemmet. Det är en sådan tid nu för mig; fokus på hem och pynt och lugn.

Jag blev med en liten ranglig cypress den här helgen; en isgrön vacker sak som fick ställas i en gammal trälåda och få porslinspynt från My Tivoli. På H&M Home hittade jag kuddarna med julmotiv, de var alldeles lagom på något sätt och smälte in bra bland de andra. Och på Butiken igår fann jag någon vacker kruka och lite växter som just nu bara står på köksbordet och väntar på deras tur att placeras ut.

Helgerna alltså, de skulle varit dubbelt så långa. Inte sant?

Men nu;

gnugga måndagen ur ögonen och se till att sätta lite fart. Trots att det känns som natt och trots att mörkret är tungt där ute är det trots allt morgon och snart, snart ljust igen.

 

slut

Rekommenderade inlägg

18 kommentarer till “Att gnugga måndagen ur ögonen.

 1. Jo, men helgerna är verkligen på tok för korta. De bara svischar förbi i ett nafs.
  Men vilken mysig måndagmorgon att få vakna upp till, med juleträd och allt.

  Ha en bra dag vetja!

 2. Vad fint det blev E! Kuddar kan man aldrig ha för många av. 🙂 Idag ska jag börja pynta lite försiktigt, iallafall med dofter – någon hyacint eller så… Ha en fin måndag!

  1. Det som cypressen (och även de rums-enar som börjar säljas nu) kan ha det slitigt med är vårt inomhusklimat, för varmt och för torrt. Men låt inte plantan torka ut, undvik att ställa den bredvid element eller andra värmekällor så går det nog fint. Har man extra tid är det nog inte fel att spraya med blomspruta nån gång ibland. Man får nog se den som en säsongsväxt inomhus, men skulle man klara att få den att överleva vintern så går den att plantera ut i vår. Annars kan man även ha dem ute över vintern, vattna upp dem innan kylan fryser jordklumpen i krukan och passa lite grann för vårvinterns starka sol (man kan då lägga en skuggväv över) så de inte får frostbränna. Obs, inte meningen att ”ta över” bloggförfattarens inlägg, men eftersom jag jobbat med växter tänkte jag dela med mig av det jag visste.

 3. Åh, så vackert!
  Älskar ditt sätt att använda några nya detaljer och blanda med mycket av din egen stil och det du har. Det blir så personligt och mysigt 🙂
  Ha en riktigt fin vecka!
  Kram Malin

 4. Jag är svag för tallar.
  När det blåst mycket kan man hitta grenar på marken. (man kan även fråga markägaren om man får ta en gren, om man inte har en på sin egna tomt)
  Den knotiga grenen får följa med in och sprida sin väldoft och pyntas. Ett bra alternativ till gran för de som inte har så mycket plats men ändå vill ha känslan 🙂
  Ha en skön dag!

 5. Det är de rangliga, skeva, lite tilltufsade cypresserna/granarna som är vackrast, precis som människor..inte så jäkla perfekta utan på det stora hela rätt ”normala”
  Kram!

 6. Ja, håller med! Helgerna är för korta och några fler timmar per dygn hade tacksamt tagits emot. Mycket jobb just nu och lite för lite tid för sånt som är viktigt!
  Kram!

 7. Var faktiskt & spanande på cypress idag, men alltså… -här i Norge skulle dom ha 699 pix för en halvmeters sak som dessutom kändes för grön 😛 & som jag kommer ta livet av…
  Jag måste nog ta en sväng i skogen & ”palla” en en i stället *haha* (Du kan se mig va!?)

  Men det är fasligt snyggt som du gjort det!!

  KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *