Att plöja genom huset.

 

AT2B5675
 
 

Ni skulle se mitt hem just nu.

Överallt ligger det kassar och kartonger inburna från garaget; fulla med de tidigare årens julpynt och svagt doftande av jord. Lampsladdar, ljusslingor och kransar ligger som stora nästen på borden och gör mig trött bara jag ser dom, men idag ska hela hemmet rensas och fixas och pyntas inför julreportage-fotograferingen och det kommer att ta sin lilla tid. Det är alltid de som är det mest tidskrävande med hemma hos-fotograferingar; iordningställandet.

Att trycka av och redigera är bara en bråkdel.

 
 

hi

 
 

Men det kommer vara roligt när allting är utplacerat, flyttat, upphängt och klart – min otålighet önskar att det var klart nu! såklart, men det går inte att stressa igenom. Det ska bli så vansinnigt skönt att ta sig tiden att plocka ner och ställa ut sånt som faktiskt inte behövs här inne, att få skapa lite ordning och reda på det där sättet jag aldrig hinner annars.

Vardagsrummet har blivit med nya hissgardiner som ni kan se. Vi har haft de blåvita sen vi flyttade in, men med den nya Kalklitirfärgen behövdes det lite skirare tyg så när Sleepo hade sin rabatt på Himla passade jag på att beställa ett par vita, nätta istället som släpper in mer ljus och inte är lika stumma (jag har de här och gjorde som så att jag använde träskenan från de förra hissgardinerna som fäste, så slapp vi mäta ut hål med mera igen). Amaryllisen är hittepå och har alltså inte slagit ut på riktigt, den hittade jag på ILVA och ser förbaskat verklighetstrogen ut även live.

Men.

Dags att återgå till kaoset. Jag har kartonger att packa upp, stjärnor att hänga och ett hem att fotografera.

Önska mig lycka till.

 

slut

17 kommentarer till “Att plöja genom huset.

 1. Spännande, även om just jag nog föredrar kaoset. Det som gör det hemtrevligt, vittnar om vilken person som lever där. Just nu lever jag i julklappstillverkning, vilket tar upp hela hemmet. Men jag låtsas att det är en verkstad och att det ska vara just så: grejer överallt.

 2. Det där fixar du med en klackspark!!
  Fast i know, det är ett fasligt jobb till en shoot. Jag hade ju IKEA hemma som gjorde köks reportage & även om köket var nytt & dom skickade en stylist hit, så höll jag på i flera dagar & rotade runt.

  Gläder mig att se dina bilder sen & lycka till

 3. Ska bli så kul att se det reportaget för jag tycker erat hem verkar så jäklars mysigt alltså. Sådär att man bara vill flytta in direkt, möblerat och klart och aldrig flytta en pinal 🙂

  kram

 4. Det ska bli väldigt intressant att se det färdiga resultatet! Idag fick jag ”Hus & Hem” nr.14 hit till Tyskland. Kan det vara dina hundar som är med och gör reklam för ”Dog Artist”?

 5. Hej, måste bara säga att jäklar i min lilla låda vad underbart du skriver om man, barn, släkt och vänner och just det inredning och mode. Härligt, roligt, livsbejakande och väldigt,väldigt känsligt. Jag är förskollärare sedan 30 år med en hel skara egna barn och gissa om jag njuter av din tillåtande sköna inställning till hundar, barn i en underbar röra. Om jag stöter ihop med dig på gågatan i Ystad där min härliga storebror bor så kan jag nog inte hålla mig från att säga hej och TACK för en fantastisk blogg . GOD JUL Inger från Göteborg

 6. Åh, du är störtskön ju! Ser så fram emot att få se hur du får till det till reportaget. 🙂 du fixar det galant! Ha en bra fredag o helg!

 7. Åh, det er så fint hos deg! Farger er smashing, den røde blomman og stjernen er så fint i fönstret!
  Gläder meg til å se resultatet av hemma hos når det er ferdig! Hoppas man kan se det her eller på nettet 🙂

  Klemmer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg