Att ha första advent.

 

AT2B7180
 
 

Och så blev det första advent.

Ute är det regnigt och åtta grader varmt och vinden kommer in från havet och ger hela trädgården en doft av tång; men inne är det julpyntat och brasan sprakar i kaminen och ugnen går varm och fyller köket med doften av lussebullar istället för tång.

Lite snö skulle såklart inte skada, men det är trots allt första advent.

Och det känns på något sätt.

 
 

AT2B7332

 

AT2B7335

 

AT2B7334

 
 

Vi äter frukost bestående av vaniljyoghurt, varmt Levain och flera sorters ost –

jag älskar att ha den där tiden på helgerna att kunna sitta ner allihop innan vi riktigt vaknat och äta tillsammans; flickorna står med bedjande ögon och försöker se söta ut och Buse har macka i hela ansiktet och vevar med ostskivor över deras nosar.

Det är en av anledningarna till att Tant tycker att Buse är bäst i världen. Den där givmildheten han har när han äter.

 
 

AT2B7346

 

AT2B7349

 
 

Och Buse har tomtekläder som han fick av farmor och farfar igår och som han vägrar ta av sig; han öppnar första paketet i Banditens julkalender och pratar förtjust om att Banditen nog minsann är en tomte hon också, och att det är mörkt ute och att mamma bör tända lite ljus.

Det är ett evigt snackande nu för tiden. Jag får inte nog av att lyssna på allt som rör sig där inne.

Och annars?

Annars är det första advent och lussebullarna är snart klara och jag ska lägga sista handen på den julkalender som jag gjort klart och som kommer att ge er möjlighet att antingen vinna en himla massa fina julklappar eller kunna sköta hela julshoppingen till bra mycket lägre pris – där är rabatter med upp till 40% i olika butiker.

Men den startar vi lite senare tycker jag. Först får det bli nybakat och lite tända ljus och mer lyssnande på den där lockiga lilla tomten som just nu springer omkring med en grön pruttkudde och skrattar så det klingar inombords.

 

slut

10 kommentarer till “Att ha första advent.

  1. Haha, underbart, var det en pruttkudde i Banditens första ”lucka”? Jag har följt dig länge men inte kommenterat förut så jag kände att det var dags nu. Tack för alla vackra bilder och texter du levererar och delar med oss. Önskar dig och familjen en underbar advent. kramkram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg