Att bli rörd till tårar.

 

AT2B6015
 
 

Alltså.

Det här måste jag visa er.

Häromdagen när jag kom hem låg där ett vitt, vadderat kuvert i brevlådan. Tjockt, tungt och hela vägen ifrån Finland.

Jag blev lite konfunderad. Jag hade mig veterligen inte beställt något från Finland den senaste tiden och jag kände inte igen handstilen eller namnet på baksidan som stod som avsändare. Jag fingrade på det hela vägen in i huset, vägde det i handen och tänkte så det knakade.

Men vad det var skulle jag aldrig kunnat lista ut.

 
 

AT2B6016

 

AT2B6018

 
 

Inuti det vita kuvertet låg nämligen en bok och ett långt brev.

Ett brev från en tjej i Finland som läser min blogg och som hade sett att det var författarträff med Märta Tikkanen i närheten och bestämt sig för att gå dit. Inte för egen skull, utan för min. För att hon vet att jag avgudar Tikkanen och tänkte att jag nog skulle bli glad för en liten hälsning.

Glad?

Jag är gråtfärdig.

Denna fantastiska människa har alltså tagit sig tiden att åka iväg på en författarträff, få en bok signerad till mig och dessutom reflekterat över det i ett av de härligaste brev jag någonsin fått. Och det är inte boken i sig jag är gråtfärdig över, hur mycket jag än älskar Märta, utan tiden. Tanken och tiden som en vilt främmande människa lagt ner på mig bara för att hon läser min blogg.

Jag vet att världen är upp och ner ibland och att allt ibland kan kännas jävligt, men sånthär.

Sånthär, och alla era ord och mail och er omtanke, visar på all den kärlek som trots allt finns där, oss människor emellan, och som gör det så förbaskat vackert att leva.

Tack.

 

slut

47 kommentarer till “Att bli rörd till tårar.

  1. Så underbart att läsa det här en regnig, snöig och kall torsdag i december.
    Kärlek mellan människor. Det största.
    Blir tårögd jag också.

  2. Så underbart blir både tårögd och ryser, vilken fin gest och mänsklig kärlek Kram Emma och du fantastiskt fina tjej i vårt fina grannland

  3. Det är helt underbart vilken kärlek vissa människor ger till världen omkring sig. Och det är också underbart att du, Emma, känner igen den, uppskattar den och ger den tillbaka. Du sprider den så att den förökar sig. Och jag blir så glad och alldeles värm i hjärtat att se det. <3

  4. Jag blir tårögd och liksom tjock i halsen när jag läser vad denna underbara tjej gjort för dig. Så vacker och kärleksfull handling!
    Kram

  5. Men wow!
    Blir verkligen helt varm i hjärtat av detta inlägg. Vilka fantastisk fina och godhjärtade människor det finns. Så fint!

  6. Det är så vackert att det gör ont! Det är var precis vad jag behövde läsa idag o få en påminnelse om att det finns en anledning att forsätta… Trots smärtan o sorgen. Medmänsklighet – det har varit min tröst de senaste åtta veckorna. Det är i slutändan det enda som betyder något, på riktigt. När man inte förväntar sig något i utbyte, det är så fint o ger hopp o tro på att livet är värt att leva! ♡

    Tack för en fin blogg Emma o tack alla underbara människor som gör så osjälviska saker o ger av sin tid bara för att… Det är sådant man önskar sig i julklapp – tid o omtanke!

  7. Åh vad FINT! Jag fick verkligen rysningar av att läsa detta. Blir så glad att det finns så underbara människor här i världen 🙂

  8. Fantastiskt, tänk mitt i allt det dystra om näthat och mobbing så finns det ju också så mycket kärlek. Det är du värd!

  9. Vad mkt gott det finns i människan ändå, godhet och osjälvisk kärlek. Härligt och läsa, jag blir glad bara av att läsa det.

  10. En sån fantastisk grej! Totalt oegoistiskt! Gör även mig rörd och så glad för din allas vår skull! Att det är en sån vacker värld som vi lever i! Fint var ordet! Kram Maja!

  11. Jag blir nästan gråtfärdig jag också när jag läser detta. Så fin gjort. Det finns trots allt hopp för världen. Ha en fin kväll. Kram

  12. Ohh så fint! Härliga tider. Jag tänkte på dig härom veckan, på lördagen för att vara mer exakt. Jag befann mig på årtiondets bästa konsert på Nalen med Maria Mena (om du inte redan vet vem det är så är det bara att starta Spotify, ögonaböj!). Börja med I’m only human. Underbar! Anledningen till att jag tänkte på dig var att hon berättade att inspirationen till låten hade kommit från en artikel om en kvinna som fått missfall och möttes av oförståelse ganska snabbt, tex varför hon inte kunde jobba eller prestera eller vara ’på topp’ och då hade hon sagt att hon önskade att det hade synts något på utsidan så att folk kunde förstå hur dåligt hon mådde. För min del handlar det om nattsvart sorg efter min farmor som lämnade mig hastigt och för tidigt (när är det lagom å andra sidan).
    Låten är hurusom alldeles alldeles underbar och jag hoppas att du uppskattar henne som artist och kanske speciellt låten. kramar

  13. Så vackert gjort. Jag är inte förvånad att du möts av detta vackra. Du delar själv generöst med dig till oss varje dag. Och ger oss av din tid. Fantastiskt! Stormkramar!

  14. Men så fint gjort!! Och förstå hur du berör andra människor, som på något sätt vill ge något tillbaka! Helt fantastiskt vilka fina människor det finns.

    Kram fredrika

  15. Med tanke på att du inspirerar så många kvinnor här i världen så vore det inte konstigt om det kommer avbetalning med kärlek tillbaka. Inte bara i gåvor, utan även i ord..
    Din blogg är en utav de få bloggar jag följer där det näst intill enbart finns positiva kommentarer, kvinnor (och möjligtvis män men jag ser de inte så ofta) som samlas här inne på Elsas och överöser varandra med kärlek.
    För det finns så mycket internethat där ute och jag är glad att man kan gå in här och känna så mycket värme och glädje, från alla håll.

  16. Så oerhört fint gjort!!
    Tack för att du förgyller tillvaron för många av oss med din varma fina blogg Emma, läser den varje dag och har ofta ett leende på läpparna o en varm känsla inombords när jag besökt dig här. Så härligt att du får känna denna värme tillbaka genom både ord och så via en sådan här oerhört fin handling från en av dina läsare.

    Kram

  17. Sânt kan bara hända i Sverige !
    Fransmännen är 99% egoistiska och de fâ bloggar som finns ar politiska. Tanten ovanpâ har gett (till mig och min grannfru) 11 stora översvämningar, som tvingar oss att möblera om leva fuktigt och fâ div allergier, utan att det berör henne det minsta. Typ hon tvekar inte att sätta pâ tvättmaskinen i badrummet innan hon reser pâ semester.!….Jag fattar inte sâdana ”fina” grottmänniskor ! Den sista tog 3 âr innan försäkringen kunde rycka in och mâla över.
    Ibland undrar man faktiskt pâ vad som anses gott och ont i de givna euro traditionerna och minns, den stackars Karl den XII som fäktade för religioner och dog i Lützen alldeles i onödan. Tänk om han i stället hade gâtt en kurs i rörmokeri ! Dâ hade han sparat pâ penningarna i statskassan för de trälande svenskarna !

  18. Det är fantastiskt vilka människor vi omger oss av utan att veta om det! Och till dig som skickat paketet; vilken hjärtlig gest du gjort! 🙂

  19. Jag blir så glad att det finns människor som tar sig tid och ger av sig själva och sin energi. Någon som tänker till och inte bara tänker på sig själva. Heja Finland!

  20. Emma. Det är karma. What goes around comes around. Du sprider så mycket gott och skriver så fantastiskt. Inte mer än rätt att lite Finsk SISU kommer till dig. You go girl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg