Att se om nån av er kan hjälpa till.

 
logo_small2
 
 

Igår, när jag körde in till jobbet, lyssnade jag på RetroFM som jag brukar göra och där hade dom en tävling där man skulle maila in sitt bästa nyårsminne och ha chans att vinna en trerätters nyårsmeny för avhämtning.

Så jag gjorde det.

Trodde aldrig att jag skulle vinna men tanken hade väckts på nyårsmat så igår kväll bokade jag åt mig och mannen från Johan P. Och idag fick jag ett mail från RetroFM att jag hade vunnit.

Jättekul, såklart, men jag behöver verkligen inte två nyårsmiddagar. Däremot så vet jag att nånstans i Helsingborg eller i trakterna runtomkring så finns det nån som inte har möjlighet till att fira ett fint nyår. Och det är här jag behöver er hjälp.

Jag vill ge den här menyn, för två personer, till någon som verkligen behöver den. Känner ni nån ensamstående mamma kanske, som inte har möjligheten att köpa mat för ett sånt här tillfälle? Någon ensam äldre? Någon som har det svårt ställt?

Snälla, maila mig då (mail finns under ”kontakta mig” i menyn under hedern här uppe) så väljer jag slumpvis ut någon som får nyårsmenyn. Den ska hämtas i Helsingborg på nyårsafton så det måste vara någon som bor där eller som kan ta sig dit för att hämta den.

Menyn kommer från restaurang Tegel och innehåller:

 

 

Förrätt
En halv färsk hummer med saffranaioli

Huvudrätt
Helgrillad kalvfilé med ostgratinerad potatistårta samt murkelsås,
tryffelsky & grön sparris.

Dessert
Vit & mörk chokladmousse toppad med en hallonsås samt knäckflarn

 

 

Visst skulle man kunna gå till Frälsningsarmén eller liknande, men eftersom den bara är för två personer känns det inte riktigt rätt. Det hade känts så bra om den kom till någon där den verkligen skulle ge guldkant på något som annars är så grått. Det är för två personer men borde ju funka precis lika bra till en vuxen och två barn till exempel.

Maila mig om ni, eller någon ni känner, verkligen skulle behöva något sånthär. Såklart förblir ni och vem som än får den anonym.

Ta hand om varann så länge.

 

slut

16 kommentarer till “Att se om nån av er kan hjälpa till.

  1. Fantastiskt bra! Ett tips… titta på ”Matkassen” (finns på Facebook). Såg att det finns en ensamstående mamma med dotter som behöver hjälp med mat i just Helsingborg.

    God Jul till dig och din familj!

  2. Jag 🙂 Sjukskriven pga ett jobbigt 1.5 år med dotter som har adhd o nu är jourhemsplacerad och nu blir jag arbetslös i februari. Så nog tusan är jag värd en sådan kväll?

  3. Åh, vilken toppenidé! Nu blev jag julvarm i hjärtat. Hoppas du hittar någon som kommer att uppskatta presenten.

  4. Kolla gärna med Matkassen, en frivilligorganisation som hjälper människor som just nu har det lite extra kämpigt i livet och inte kan fira en värdig jul eller nyår .

  5. Du är fin du Emma rakt igenom. Så bra att någon får en riktigt fin nyårsafton tack vare dig. Det var meningen att just du skulle vinna.

    Kram!!!

  6. …Ensamstående mammor har det inte så dåligt ställt! Inte de jag känner. Det har helt ok ekonomi faktiskt!!!! Massa bidrag där och härifrån!!! Så är det!!!
    Så hoppas någon äldre tant eller farbror vinner detta med dålig pension!
    🙂

    1. Hej Mia! Vill bara upplysa dig om en liten detalj: ”Ensamstående mammor” är inte en grupp av identiska kvinnor i samma situation med samma inkomst. Jättekul att dem du känner har det så bra! Underbart att höra! Tyvärr har jag ytterst få i min bekantskapskrets som delar dina erfarenheter. De där bidragen du talar om är inte feta. Så har man inte en fet inkomst själv eller ett ex som betalar inkomstbeprövat underhåll så är den ekonomiska situationen inte rolig. Särskilt inte vid jul. Döm inte ut alla bara för att du själv inte känner till problemet. <3 Gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg