Att ha firat jul.

 

AT2B1857

 

 

Och så vaknade Buse igår, tillslut, och begav sig ut i huset med sömn och iver i ögonen. Jag kan inte ens med ord förklara hur mycket hjärtat svällde när jag kunde gå där, precis strax bakom, och se hans andlöshet över Tomten som varit där och lämnat efter sig det ena spåret efter det andra.

 
 

AT2B1869

 

AT2B1872

 
 

Tiiiitta! sa han gång på gång, pekade på glasögon och jackbit och handske, stod länge bredvid Tomtens spår med Koi-Koi hängande bredvid sig och med håret på ända. Och Tomtens knapp höll han hårt i, visade den för oss, sa Toumtens napp och kände på den med fingrarna.

 
 

AT2B1904

 

AT2B1908

 

AT2B1885

 
 

Sen var det dags för lite paket.

Han fick fina mimmi-öron och fingerdockor av Banditen, pussel, böcker, ett lego-tåg och en spis i trä som sen underhöll honom i timmar efteråt. Jau laugar suppa sa han viktigt och rörde i sina kastruller. Vad är det i soppan, älskling? frågade vi. Klabba. O pippar.

Soppa med krabba och peppar.

Det kunde varit värre.

 
 

AT2B1893

 
 

Även flickorna fick paket, såklart, löst inslagna i omslagspapper och med en liten etikett med deras namn och en önskan om en god jul.

Det var uppskattat må ni tro.

 
 

AT2B1909

 
 

Sen begav vi oss till Småland; till Mamma och Sockervadds-Göran som tog emot oss nere på gatan med Lisa och Tage i koppel och med plusgrader i luften.

På vägen upp började Buse bli lite hängig, stackaren, och väl uppe i lägenheten kunde vi konstatera att han hade feber och efter en snabb koll med otoskopet fann vi orsaken; en buktande trumhinna i höger öra. Alltid detta öra.

Vår älskade lilla skrutt. Få feber på självaste julafton.

 
 

AT2B1912

 
 

Så vi ringde Tomten ganska omgående, sa att han kunde komma nu.

Och strax efter att mannen gett sig ut för att köpa mig en tidning bultade det på dörren och Tomten kom in; fullastad med klappar och önskningar om julefrid. En ganska otäck tomte om jag får säga de själv, men hans röst var behagligt bekant och Buse kunde inte bry sig mindre – han satt febrig men glad i soffan med stora ögon och tog emot sina paket.

Tack Toumten! Hejdou Toumten! sa han, och höll i sina paket.

 
 

AT2B1917

 

AT2B1928

 
 

Jag fick en hett efterlängtad extern hårddisk av mannen för att få plats med mina bilder, ett par vinter-Ldir av mamma och Sockervadds-Göran (som de hittade här efter att jag visat en klänning – de är inte dumma de där två) och den där chokladen jag älskar. Mannen fick kläder av Tomten, mamma fick Beach House-lakan och Göran en ljudbok.

Och flickorna, som låg halvsovande i soffan och delade lägenheten med Lisa och Tage, fick mer paket och något att tugga på innan de gick och la sig för kvällen.

 
 

AT2B1925

 
 

Och så var vår julafton.

Timmar av barniver, mystik, klappar. Och med en avslutning i en mjukt belyst lägenhet i Småland, bland tusen skåp och med en febertrött men lycklig liten älskad i famnen.

Vi kunde, förutom febern, inte bett om en bättre jul.

 

slut

Rekommenderade inlägg

12 thoughts on “Att ha firat jul.

 1. Jädrans buktande trumhinna, så dumt att den skulle krångla just nu! Önskar er fortsatt sköna dagar i juletid och hoppas att inte örat blir för besvärligt.

 2. Åh, en sån magisk morgon för en Buse, hoppas så han kryar på sig snabbt.
  Och du då, wow, ett par vinterLdir, någon måste ha varit snäll i år 😉 God fortsättning.

 3. Vilken mysig julafton! Förutom Busens öra såklart. Men måste ändå säga, grymt med ett otoskop hemma! Finns gånger man önskat sig ett sånt i byrålådan.

 4. Kan inte sluta och titta på dina fina bilder från Teneriffa hotellet ser fantastiskt ut. Har en liten fråga reste ni reguljärt och i så fall hur? Hälsningar Anna

  1. Vi köpte flygstolarna via Fritidsresor och rummet direkt av hotellet (där beställde vi också hämtning/lämning till flygplatsen).

 5. stackars Buse. Åh det där öronbacillerna har jag svurit många gånger över. Dom gör ju så in rackarns ont. Skönt men en pappa som är doktor iallafall. Hoppas att han kryar på sig snart.

  God fortsättning!
  Kram

 6. Hej!
  Stackars liten 🙁
  Undrar om den modellen Lidr är liten i storleken som de fodrade eller normal? Står ingenting på hemsidan 🙁
  God Jul!
  Magda

  1. Just den var normal, fodringen är tunn så den tar ingen plats. Fick samma storlek som jag är och de sitter som en smäck 🙂

 7. Vilken härlig julmorgon för ett litet barn. Skulle vilja fråga en teknisk fråga vad gäller fotografering – när buse står vid granen har du fått så underbart ljus i bilden, hur? Jag kämpar på med min kamera och HATAR blixt, vill alltid fota i naturligt ljus men de bilderna blir ju inte alltid de bästa med rörelseoskärpa o annat . Jag tar mer än gärna emot lite tips på hur du gör. Lotta

  1. Jag skyr också blixt som pesten 🙂 Här har jag ett objektiv som klarar svårare ljusförhållanden sen har jag ganska mycket skärpedjup och drar ner ISO:t. Sålänge han står stilla funkar det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *