Att ta emot förändring.

 
AT2B2236
 
 

När jag kom hem från resan väntade den här vackra presenten på mig i brevlådan; två halsband och en hälsning med önskan om en god fortsättning.

Och det spratt till lite i mig.

Inte bara av glädje över de fantastiskt vackra smyckena (detta och detta) utan även för att det var en påminnelse om att året snart, snart är slut och att något nytt ska börja. Att förändring är på väg att ta vid.

 
 

AT2B2244

 
 

För jag står inför förändring nu, tror jag, på något sätt med ett ben i varje läger. Det finns mycket att fundera kring och väga, jag har ett virrvarr av tankar och ett fågelbo av önskningar i bröstet –

en del saker i livet är precis där de ska vara, andra är upp och ner och åt fel håll och jag försöker hitta den där jämna, raka landsvägen i tankarna som tar mig dit jag tror mig vara på väg istället för att skicka ut mig på slingrande stigar som kanske också leder åt rätt håll; men förbaskat mycket mer omständligt.

Låter jag snurrig? Förlåt.

Jag tenderar att göra det när jag är splittrad.

 
 

AT2B2246

 
 

Mycket kan jag inte berätta, men jag har tappat något dyrbart som fattas mig och måste ta ett steg åt sidan för att skapa lite luft. Minska förvirringen. Och samtidigt har jag en högre röst inuti som gör sig påmind med växande styrka; att den där landsvägen väntar och att det, egentligen, bara är jag som kan styra mig dit.

Det finns så mycket jag vill göra och det finns situationer där jag behövs, och det finns även situationer där jag inte behövs och där jag måste ta det där klivet åt sidan för någon annans skull. För att ge mer vind åt någon som behöver den.

Oavsett, vänner, så står jag inför förändring.

Något som kan vara det bästa jag kan göra just nu, eller som bara är hisnande dåraktigt. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilket. Bara att den är där, snart, och att jag är redo att ta emot den.

Med skräckblandad förtjusning.

 

slut

29 kommentarer till “Att ta emot förändring.

 1. Ja, livet blir så ibland och man vet inte förrän efteråt om det var rätt val man gjorde…Men du tänker både med hjärta och hjärna! ♥

 2. Hur du än väljer så hejar jag på dig. Det blir bra till slut och blir det inte bra så är det inte slut. Kram

 3. Det där virrvarret känner jag igen! Jag har också varit där men nu tror jag mig funnit den rätta vägen och att jag hittat hem efter min långa resa.
  Ska bli spännande att hänga med dig I din förändring och se vart den tar dig…..
  Passar på att önska dig ett GOTT NYTT ÅR om jag nu inte hinner titta in igen innan det är dags.

 4. Lycka till med förändringarna !!Lyssna på både yttre och inre drivkrafter ! Gott nytt år – nya möjligheter !

 5. Önskar dig all lycka att finna vägen som är rätt!
  Känner igen mig i vägskälen när man kanske måste välja, står själv vid ett…
  Vad du än gör fina Emma så hoppas jag du fortsätter att finnas kvar här! Det skulle kännas som något stort fattades om inte…;)

  Många kramar
  Adela

 6. Den är så….den här tiden….precis innan nyår. En tid full av tankar och funderingar. Tankar kring hur man vill att det nya året ska bli. Jag skrev ett inlägg om det igår och idag håller jag på att formulera vad jag ska fokusera på nästa år, för att komma ett steg närmre det jag tror är bäst för mig. Jag tror de där tankarna är oundvikliga vid denna tiden på året. Och jag tror det är bra. Förändring behövs.
  Kram!

 7. Ujujuj vad nyfiken man blir nu då! Haha roligt att du tisslar om att saker och ting händer inom dig och i omvärlden men jisses vad lite vill ha mer. Önskar er en fortsatt trevlig helg!

 8. Hej där!
  Jag har precis målat klart mitt kök med kalklitr. Och medans jag stod där och drog pensel upp och ner längs med väggarna så tänkte jag på dig. Hur mycket du måste påverka människor och hur mycket du inspirerar människor. Jag är förmodligen inte den enda i Sverige som köpt den där färgen för att ha fått inspo från dig. Och förmodligen har alla som köpt färgen efter att ha läst din blog gjort precis som jag medans dom målade. Tänkt på dig. En ganska fascinerande tanke. Jag tänkte väldigt mycket på dig och ditt liv. Jag har följt dig sen innan du fick Busen och låg och badade i hundarnas pool. Ja du är verkligen en häftig kvinna. Jag är förmodligen inte den enda som känner många likheter med dig. Fortsätt vara den underbara varelse du är och tack för att du inspirerar mig så mycket.
  Krama de dina och lev väl,
  Massor av kramar!
  PS. Färgen i köket blev sooouper!!!! Ds

 9. Eftersom du redan verkar ha lättat ankar mentalt, så är det nog dags att spänna fulla segel och låta nya vindar fylla dessa och bära dig till nästa hamn. Med förhoppning om mycket medvind <3

 10. Hej Emma! Följ ditt hjärta så blir det rätt, även om det känns lite galet och snurrigt just nu. Du är helt klart en favorit! Kram på dig!! 🙂

 11. Vad det än är Emma så kommer det bli bra, du kommer att hitta din väg. Jag är helt säker på detta och du har lärt mig att så länge man tror på sig själv så hittar man en väg.

  KRAM

 12. Lycka till Emma , vad det än blir så kommer det säkert att bli bra. Allt blir vad man gör det till. Kram

 13. Låter både spännande och lite läskigt!!! Följ din magkänsla och ditt hjärta så kommer allt att gå bra! Jag är övertygad om att du fixar allt du företar dig – vad den än må vara 😀

  Kram

 14. jag hoppas innerligt att det är något bra som står och väntar på dig ,att det är en förändring av godo. vi står också i ett vägval, men har valt redan och det känns galet, oroande, hjälp, men det kommer bli bra för vad är alla materiella ting egentligen värda när livet kastas på ända? vad kan alla pengar i världen inte köpa dig, jo familj, vänner och hjärtan. jag önskar dig all lycka. precis som jag håller tummarna att vårt liv går ihop <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg