Att ta tillvara på hemmatiden.

 
AT2B2231 copy
 
 

Jo, vi håller oss hemma idag.

Jag har fortfarande en låst nacke och Buse har sina blåsor och vädret är precis lika ovälkomnande som igår. Inte för att vi har särskilt mycket utanför de här väggarna som lockar; Buse skulle gärna fått åka onnie och Mannens systerdotter har ett kalas vi skulle dykt upp på med paket – men så länge Buse är en smittohärd får vi stanna här istället. Lägga pussel, spela trummor, skapa kaos.

Ja, ni vet ju hur ett hem ser ut efter att en tvååring fått gått lös en helg.

 
 

AT2B2198

 

AT2B2219

 

AT2B2184

 
 

Kodjan är framdragen och tar upp halva vardagsrummet, legobitar ligger som livsfarliga minor över golvet (vad är det med de där som gör så fasligt ont att trampa på?!), mjöl har lagt sig som ett mjukt puder över halva köket efter ett gemensamt bak och genom rummen ekar tipp tipp taaaaaaaapp! från en springande, överförtjust liten lockig som, precis som varje dag, har the time of his life.

Det är aldrig långsamt eller tråkigt med barn. Det får jag ju medge.

 
 

AT2B2176

 
 

Och imorgon väntar starten på den där veckan som ska påbörja det nya året.

Vad ska ni göra på nyår?

Vi ska stanna hemma. Så skönt. Jag ska klä mig i något vackert och vi ska hämta ut nyårsmenyn från Johan P och sen ska hela kvällen gå åt att bara umgås. Med varann och med Buse. Äta gott och se en film och benhårt försöka hålla oss vakna till det där tolvslaget jag missat de senaste åren på grund av att jag nu blivit så gammal att jag slocknar. Och framförallt har jag blivit så gammal att jag njuter av att ha stillhet på nyårsafton.

Då vet man. Då har det börjat gå utför.

Men nu har Buse fått tag i två ljusstakar i silver och säger att han ska gau å ajbeta med dom vilket är en viss källa till oro, så nu har jag lite att göra.

Men hörni. Tack för alla hejarop och allt mod.

Vi ses snart igen.

 

 

kofta | lillyofsweden
byxor | stylelevel
favoritblus | custommade
skor | ldir
sjal | malene birger
mössa | samsoe (gåva från Jennie på Langes)

 

slut

28 kommentarer till “Att ta tillvara på hemmatiden.

 1. Är i v 39 och ska också bara vara hemma. Känns ovant då jag antingen brukar styra upp 3-rätters middagar åt ett dussin personer eller försöka hinna med så många sällskap som möjligt. Killen är omåttligt lycklig över ett lugnt nyår dock. Med alkoholfritt bubbel och 5 sorters snittar och 4 semlor från favoritbageriet bara till mig <3

  Gott nytt år i förskott fina!

 2. Oh My! Tröjan och skorna är helt underbara. Jag fick ett presentkort i julklapp och det KAN bli så att det blir en hjälp till ett par Ldir.

  Underbart med barn! Under en 5-årsperiod fick jag 3 stycken. Då var det fullt ös, hejdlöst under några år. Nu är de 24, 23 och 19 år gamla och har växt upp till underbara unga vuxna.
  Gott Nytt År!

 3. Wow så snygg outfit! Skönt när planerna är att bara vara! Det är samma här. På något sätt rogivande att ta avsked av det gångna året och möta det nya i ro. Hoppas ni kryar på er!

  1. Hej Jeannette!
   Såg din kommentar här och tänkte bara meddela att jag har kvar koftan i min butik, om du fortfarande är intresserad =) Just nu 20% Rabatt!

   Möjligheten att få den hemskickad finns!

 4. Hemma är aldrig fel!

  Härligt att Buse är pigg – krya på honom! Vattenkoppor går på vårt dagis nu – men det avverkade vi redan när sönerna var tre och ett, och de var relativt pigga hela tiden 😀 Dock fick stackarns dottern det samtidigt och hon var tolv – inte kul 🙁

  Vi ska ha en lugn nyår hos goda vänner 🙂

  Kramar

 5. Hej!
  Ville bara säja att jag läste dina ord från oktober, då ni fick missfall. Kände igen mej i känslan,och speciellt då du inte visste er adress, sa fel namn osv. (blev ju nästan rädd att mista förståndet)
  Vi gick igenom samma , nu i julhelgen. Missfall, måste genomgå en medicinsk abort för att fostret var dött..Känner igen tankegången, sorgen och Trodde jag höll på och bli tokig där ett tag då jag var så virrig i huvudet. Nu känner jag att kroppen börjar läka, men själen ska ha sitt också,
  Ville bara att du ska veta att jag fick tröst av det du skrev. Tack!
  Gott nytt år!

 6. Go Kväll!
  Hoppas den lille ”strandraggaren” blir bättre snart! 🙂
  Det är så kul när du berättar hur och vad han säger och vad han gör!
  Fortsätt med det.
  Kram

 7. Vi ska vara hemma hos svärmor och det är skönt. Jag gillar inte nyår. Jag har mitt nyår i september, det är då jag börjar om och planterar det som komma ska.

  Lego är fantastiskt skoj att leka med och tydligen är det roligast när man får leka någonstans där vuxna sedan kan trampa på det. Aouch!

  Krya på er!
  Kram

 8. Älskar koftan, jättesnygg!
  Låter som om ni ska ha en underbar nyårsafton, skönt att vara tillsammans med sin familj. Vi är hos mina svärföräldrar i Holland och vi ska fira en ’gammaldags’ nyårsafton med ’oliebollen’ och ’appelflappen’ (friterade bakelser med russiner och äpple).
  Ser helt ärligt sagt inte fram emot det eftersom jag tycker att nyårsafton är så tråkig och 00:00 en slags antiklimax. Jag skulle helst fira med mannen och sonen hemma hos oss men ja, det är ibland också skönt att slippa laga mat, etc…

 9. Hej!! Har bRa en liten stilla undran!! Hittade du ngn som kunde få lyxa till det med den där middagen?! Hoppas verkligen att du kunde glädja någon riktigt behövande!! Kram o gott nytt!!! Lisa S i H-viken

 10. Nej nej nej, du har fått det om bakfoten. Det är då man verkligen kan njuta av livet på riktigt istället för att vakna den 1 januari på en alldeles för knölig schäslong med konfetti i munnen med en redig baksmälla som får en att fundera på man kanske ändå ska lägga ner hela verksamheten och sova bort livet. Eller iaf närmsta månaden. Det är nu det goda livet verkligen kommer igång! 😉 Jo jo, visst, så är det.. 😀 😉 Gott Nytt År snäckan!

 11. Nu har jag ju en klädfråga igen,,,,koftan hur är den i stl? Har ju s-m, men undrar om man ska ha den stooor? Fanns bara s. KRAMIS

   1. Å tack söta du . Jag tycker ju som om ”mycket tyg” och lyckades hitta en S i svart hos Perlan. Ha nu en underbar nyårsafton och ett varmt/gott nytt år! KRAMAR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg