Att ha varit nattjours-ensam.

 
AT2B2811
 
 

 

Igår jobbade mannen natt (eller nattajbejtar som Buse säger).

Han gör ju sånt ibland.

Vilket innebär att han åker hemifrån på eftermiddagen och jag och Buse stannar hemma och har en kväll tillsammans, bara vi två, där vi försöker hitta på sånt som får tiden att gå en regntung lördag när man mest vill hålla sig inne och tända ljus och flytta runt på saker. Och baka. Baka vill man gärna göra såna dagar.

 
 

AT2B2815

 
 

Jag fick ett städryck och såg till att äntligen sortera Buses garderob.

Jag säger äntligen eftersom den innan var ett kaos av urvuxna kläder, sommarkläder, ensamma strumpor och annat som enbart stängda garderobsdörrar kunde hålla inne. Så nu är allt som är för litet utsorterat, kläderna ligger i prydliga rader och hans enorma möss-samling har fått plats i en gammal skokartong istället för att ligga utspridd på hyllplanen.

Såntdär. Typ det tråkigaste i världen, men så vansinnigt skönt när det är färdigt.

 
 

AT2B2360

 

AT2B2364

 
 

Och så badade vi badkar eftersom det är det bästa han vet;

jag sitter i så länge jag bara orkar men när jag börjat skrynklas kliver jag ur och sitter istället på golvet bredvid och ser på när Buse gör skägg av skumbubblor och visar hur han kan stå på ett ben.

När vi är klara är alltid hela badrummet plaskblött och rutorna är immiga till och med i hallen utanför – men det är ingenting mot den lycka han har när han får skvätta, blåsa, plaska.

Det andra torkar snabbt. Han? Han är som en sol resten av dagen.

 
 

AT2B2817

 
 

Så, så spenderar vi vår nattjoursensamhet, Buse och jag.

Med att bada och lägga pussel och låta mig rensa ett rum i taget och njuta av hur skönt det är när det är färdigt, och att tända ett Voluspa vi aldrig förut testat och sen konstatera att Vacarro orange & myrhh nog absolut är någonting för oss. Med att klappa flickorna, prova mina skor, baka muffins, flytta på prydnadssaker och

längta.

Efter att den där lockiga vi aldrig tröttnar på ska komma hem och säga godmorgon och berätta att han saknat oss igen.

Mina pojkar, alltså.

Ingenting i världen går upp mot de där två.

 

 

voluspaljus | här
prydnadsfågel i trä | här
garderob | gammalt auktionsfynd
 

 

slut

10 kommentarer till “Att ha varit nattjours-ensam.

  1. Det är så härligt att få längta… Vi har varit tillsammans i snart sex år nu och jag längtar varje dag efter att min sambo ska komma hem från jobbet. Han kommer alltid sent så vi har bara en timme eller så innan vi går och lägger oss, men det är ändå den viktigaste stunden på dan. Och kanske också lite av en förutsättning att en har sin egen tid också, och att man inte alltid är fastklistrad på varann. Fast jag har svårt att tro att jag skulle få för mycket av min Kärlek..! 🙂

  2. Här är vi också själva barnen och jag medan mannen flyger tur och retur till Köpenhamn ikväll/inatt. Igår var det Göteborg. Och det gör att det känns så nära fast det är så långt bort. Fast till sommaren så kommer vi hem igen. Nu ska vi göra oss i ordning för Los Reyes, den stora spanska högtiden.
    Kram
    Rebecca

    http://femme.se/piccolecose/

  3. Att längta är bra. Det är ett stort bevis på att kärleken finns. Njut i att längta. Det gör mötet desto finare.

    Må gott och ha ett fortsatt fint Gott Nytt År.

    //Britt

  4. Måste bara säga att jag vet ingen som kan beskriva sin kärlek till sin familj som du! Man blir alldeles varm av att läsa det. Önskar dig ett underbart nytt år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg