Att recensera en helsikes massa tv-serier.

 

Som ni vet är jag en sucker för tv-serier, och jag får en himla massa frågor om tips på serier och vilka jag har sett och sådär. Så jag tänkte sammanställa en liten lista!

Vi börjar med de som finns på Netflix, så tar vi allmänna serier i ett annat inlägg.

Okej? Here we go:

 
 

Untitled-1

 
 

Homeland +++++
Sjukt spännande serie där Claire Danes spelar en CIA-agent med lite mentala problem som är övertygad om att marinsoldaten Brody som kommit hem till USA efter år i fångenskap har blivit ”omvänd” och nu ska utföra terrorattacker på sina egna. Har ni inte börjat titta på denna serie så är det ett måste. Själv är jag tossig i karaktären Saul. Han får gärna äta muffins med mig.

Lie to Me +++
Jag älskade den här när den kom, men nu har det svalnat lite. Handlar om Lightman som är expert på att avslöja lögner genom att läsa folks ansiktsuttryck. Gillar ni serier som typ Criminal Minds så kommer ni definitivt gilla den här. Skulle fått tre och ett halvt + om huvudkaraktären inte gick som en trettonårig pojke med prostatabesvär.

Breakout Kings ++++
Suverän serie som handlar om en specialgrupp som sätts samman för att hitta förrymda fångar. Gruppen består av brottslingar som handplockats från fängelser på grund av sina speciella färdigheter (bedrägeri etc) och för varje förrymd fånge de lyckas fånga in dras en månad av på deras befintliga straff. Söt, rolig och hjärtevärmande. (Ett minus att det bara finns en säsong).

 
 

tv2

 
 

Supernatural ++
Alltså…. Jag har sjukt svårt för att se poltergeist-filmer, och det här är typ samma sak. Har bara lyckats ta mig igenom två avsnitt men de skrämmer livet ur mig.

Suits +++++
Ännu en kanonserie! Full med vackra män, snygga klänningar och rappa repliker. Handlar om en kille som får jobb på en advokatfirma tack vare att han är överintelligent – men han har ingen examen. Mycket, mycket sevärd.

Better off Ted +++++

Ärligt talat den roligaste serie jag sett på länge. Jag skrattar rakt ut och var helt förstörd när den tog slut. Veronica Palmer är min idol. I-d-o-l.

 
 

tv3

 
 

Sons of Anarchy +++++
Jag var så himla tveksam till den här serien. Hur kul kunde det vara att glo på en bunte MC-knuttar liksom? Jäkligt kul, visade det sig. Eller ja, så värst rolig är den väl inte – men det är en serie som kryper in under skinnet och som man bara inte kan sluta se. Ge det två, tre avsnitt sen är du fast! Jag vill bara starta en klubb nu och vara Gemma och lulla runt med en puffra och känna mig cool.

House of Cards ++++
Jag skulle väl säga att det här är en stark trea, men mannen tyckte en stark fyra – så vi får väl enas om en fyra då. Extremt välgjord, intressant kameravinkling och perfekt för dig som gillar politiska intriger och vill lära dig ett och annat om strategi.

Breaking Bad +++
Nu fasar säkert många; gav jag den bara tre plus?! Men ja. Jag älskade den här serien i början men efter någon säsong så blir det för… jobbigt? Jag klarar inte av när det går åt helvete hela tiden och varje minut. Då får jag ångest och vill stänga av. Handlar om en lärare som får cancer och bestämmer sig för att börja tillverka knark, så intrigen är fantastisk. Men som sagt; det är för mycket djävulskap för min smak. Så slutbetyget? Från en femma ner till en trea, faktiskt.

 
 

tv4

 
 

Orange is the new Black +++++
Herreguuuuud vilken serie! Man skrattar så man tjuter och man gråter som ett barn. Handlar om Piper som måste avtjäna ett fängelsestraff för något hon gjorde i sin ungdom, så hon hamnar på en kvinnoavdelning och måste lära sig leva fängelselivet. Det absolut bästa med den här serien är de fantastiska karaktärerna som man förälskar sig handlöst i. ”Chocolate and Vanillaaaaa”… Jamen, titta bara här så förstår ni. Dör.

Walking Dead +++ och en halv
Ännu en serie som startade bra men som blev liiiite för utdragen mot slutet. Ganska grafisk,så är man känslig så ska man nog undvika den här. Ett plus är att jag, som inte har en thing för zombies direkt, fastnade ganska snabbt.

White Collar ++++
Vill man ha ögongodis är det här serien som gäller. Mmmm-hm. Matt Bomer spelar en ”ekobrottsling” som hjälper till att fånga andra bedragare i utbyte mot att han får vara utanför fängelset. Välskriven, smårolig och en fröjd för ögat.

 
 

tv6

 
 

Fringe ++++
Det var så längesen jag såg den här att jag minns ärligt talat inte vad den handlade om? Något mysko var det iallafall, och jag minns att den är bra. Så gillar du mysko – se denna.

The Borgias ++++
Ännu en serie som uppskattas lika mycket av mannen som av mig. Handlar om familjen Borgias uppgång och Rodrigo Borgias färd mot att bli påve. Full av riktigt vidriga människor, vansinnigt spännande och allmänt sevärd. Dock inget för känsliga.

Hemlock Grove ++++
Även den här är riktigt mysko, man undrar om man råkat få i sig någon olämplig tablett eller så när man ser den – men den är riktigt bra och man fastnar absolut i handlingen. Väldigt mycket rökande åt höger och vänster och en helmärklig mamma. Se den!

 
 

tv7

 
 

Bones ++
Jag fattar inte Bones. Och det stör mig! För det känns som en serie som jag borde tycka om, med tanke på att jag gillar CSI och alla andra former av kriminaltekniska plotter. Men den här? Nej. Fattar den inte.

Arrested Development ++++
Det här är en serie man ska slå på en söndag när man har lite svårt att sova och är lite nere, för man skrattar garanterat och den kräver ingen större koncentration för att man ska hänga med. Handlar om den totalt utflippade Bluth-familjen, där huvudmannen (pappan) hamnar i finkan på grund av att ha fifflat med företagets pengar och hans stackars son ska försöka ta över att driva både företaget och familjen. Rekommenderas!

Mad Men +++++
Alltså… Ja, man blir lite chockad i början över kvinnosynen, men sen när man accepterar att det är en serie och börjar njuta av den istället så är den fenomenal. Hela serien är en orgie i underbara klänningar, fantastiskt snygga kvinnor och välklippta män och efter en säsong eller två vill man införa mer alkohol på kontoret och varje dag vara klädd i pennkjolar och allehanda fodral. Magisk.

 
 

tv8 copy

 
 

Pretty Little Liars ++++
Jo, jag är på tok för gammal för den här serien. Jag erkänner. Men jag har tittat på den sådär i smyg och (även om jag aldrig skulle säga det högt) så har jag fastnat. Handlar om fyra vänner som återförenas när de alla börjar få anonyma meddelanden från någon som verkar ha koll på precis allt som sker och som har skett då deras bästa vän blev mördad. Den är spännande och kräver ingen högre intelligens för att man ska hänga med. Nackdelen? Man känner sig sjuuuukt gammal. Och lite skabbig. Men det får man ta.

Lost ++++
Jamen, alla har väl sett Lost vid det här laget? Om inte – grattis! Du har mängder av njutningsfulla timmar framför dig, och efteråt kommer du att tro att du tappat förståndet. Men det är värt det.

The Fixer +
Vilket jävla skräp! Alltså, jag har försökt se sisådär en fyra, fem avsnitt när mannen har nattjourat men näää-ä. Inte min kopp té. Väldigt brittisk (grått dis, gråa filter, gråa människor, skakig kamera) och med osympatiska karaktärer. Rekommenderas inte.

Japp!

Där har ni alltså min kompletta lista på de serier jag hittills hunnit igenom på Netflix. Hoppas ni hittar någon ny att följa och att tycka om. Och ja, jag är fullt medveten om att det är lite sjukligt att jag ser på så mycket tv-serier – men vad kan jag säga?

För mig är det ren meditation, det där.

 

slut

59 kommentarer till “Att recensera en helsikes massa tv-serier.

 1. Fringe har varit min last de senaste månaderna men nu har jag sett allt som finns på netflix. Det kan ju beskrivas som lite arkiv x fast inte utomjordingar, utan snarare paralella universum och dubbelgångare… Kan ge upphov till existensiella frågor, men ack vad bra! Längtar tills sista säsongen släpps på netflix!

  Tack för tipsen i övrigt, älskar serier, har många att plöja igenom ser jag 🙂
  Kram /iris

 2. Kul med lite tips! Hade varit intressant att veta hur många säsonger du sett av serierna också, vissa ändrar man ju uppfattning om efterhand.

 3. Oj, hur hinner du med att kolla på så många serier??? Själv kollar jag just nu på Downton Abbey, första serien som jag tittar på på väldigt länge, men den har både mannen och jag fastnat för TOTALT.
  Kram
  Rebecca

 4. Tack söta du 🙂
  Precis tittat klart på Homeland som jag tyckte mycket om. Nu måste jag hitta en ny serie att fly in i. Behöver vila från min vardag lite just nu…men vilken är bästa flykten…?! Hm…

 5. Vad många bra tips! Precis som du ger jag full pott till Mad Men, jag ÄLSKAR den serien! Den är så svart, dekadent och snygg! Och Don förälskar man ju sig lite i, trots att han är ett riktigt svin

 6. Ay ay vad du har att göra tjejen! Du har sån koll att jag nästan litar mer på ditt omdöme än mitt eget. MEN. Du har ju missat dom bästa! För söndagar när man har lite svårt att sova; New girl! D är satisfaction guaranteed. Omöjligt att inte bli kär i hesa söta Zoey. O när den är slut. Modern family. Underbara karaktärer o rooolig! Och på temat ”alltgåråthelvetemesthelatiden”: Californication!! Underbar – varning för svår David Duchovny-crush dock… och sist men knte minst Weeds. Har svårt att komma över att det inte blir några fler säsonger. Snyft. Så -dra ner på sömnen o plöj! O som du vet -ge alla serier ett par avsnitt innan du är fast. Happy watching!

 7. Åh jag ÄLSKAR Suits.
  ÄLSKAR, eller älskar är ren underdrift.
  Jag plöjer tre avsnitt per kväll och FASAR för dagen när jag upptäcker att jag är ikapp.
  Jag dregglar över H. Spector och hur j-la snygg han är i kostym och alla fantastiska kavajer och klänningar Jessica Pearson visar som får det att klia i fingrarna över att klicka hem alla dom där svindyra plaggen från nätet.
  Nåväl, ikväll plöjer jag nåt avsnitt till när barnen nattats.
  Tills dess ville jag bara visa, du som äkskar plankbord och gamla möbler med historia.
  Jag byggde om våran ordinära, fula, högst vanliga köksmöbel.
  Älskar den nu.
  Mörk, rustik och plankig 🙂
  http://rundvandring.blogspot.se/2014/01/koksmobel-remake.html

 8. hahha, rolig läsning, men du har missat en riktig pärla som jag var oerhört tveksam till först, men nu ligger på min topp 5 lista. (Six Feet Under… GALET bra och jag sörjde en vecka när jag sett sista avsnittet…minst!

   1. My Bad, blev ivrig att läsa recensionerna och noterade inte att det nu först gällde Netflix, jag har också alla boxarna, så jag vet faktiskt inte. Jag fulstreamar de flesta serier jag ser..

 9. Ja alltså Sons. Jag är HELT kär i den serien och alla som spelar i den. Går nu omkring och typ dräglar på alla män med skägg och vill liksom hitta min Jax, heh. Men bara en säsong kvar, jag dööör.

 10. Ser att vi har ganska lika smak vad gäller Netflix serier, bra med lite nya tips. Ett tips till dig är Chuck om du inte sett den. En gullig spionserie som det finns 4 säsonger av på Netflix.

  /Kina

 11. Duktig lista du! 🙂 Jag är sämst på att följa serier, ger det oftast inte så många avsnitt innan jag tröttnar. En jag ÄLSKAR är Californication, det kommer en till säsong i år, jag kan inte vänta 😀 Ha en fin kväll!

 12. Åh, jag som Ä L S K A R Supernatural. Det finns ju snart 9 hela säsonger av serien och allt! Men oh, well jag ska iaf ta och kolla upp ett par andra av serierna du plöjt.

   1. Det, enligt mig, läskigaste avsnittet är faktiskt från säsong 1 fast avsnitt 5 ”Bloody Mary”. Men det är en underbar serie! 😀

 13. Med iver och feelgood känsla smyger jag in och läser i din blogg. Du har det där fina sättet att uttrycka dig på, ödmjuk inställning till livet, tack! Har precis avslutat ett Homeland race, alla avsnitt, alla säsonger. Helt enkelt en serie med allt, grät floder…Skulle nog gärna ta en fika med Brody;) Ha en skön kväll!

 14. Åh vad bra tips! Ser att vi har rätt lika smak! Jag älskar/älskade också Sons, Orange is the new black, homeland och Pretty Little liars! Pretty är nästan den serie som jag gillat mest fastän jag tom är några år äldre än dig 🙂 Snygga killar och tjejer, spänning och kärlek, det gillar jag! I kväll blir det nog att se sista avsnittet (på Netflix i alla fall, vet inte om det finns fler säsonger) av The Killing som vi fastnat för. En mörk serie som kräver att man ser några avsnitt på raken men sen blev jag fast, gillar den skarpt! Ett annat tips är The Fall med Gillian Andersson, den tror jag du skulle gilla, om en massmördare med mänskliga sidor (och snygg som attans, han som ska spela Mr Grey i Fifty shades of grey). Den serien har bara 4 eller om det var 5 avsnitt men jag hoppas på mer!

 15. The fall! Tyvärr bara en säsong (5 avsnitt), den nya säsongen kommer i år. Säger bara Belfast, snygg seriemördare och Gillian Andersson i ljuvliga outfits. Jag slukade alla avsnitt på ett dygn.

 16. Tänkte häromdagen att du som är en serieätare borde göra precis detta du nu gjort.
  Det blev cmd+A, cmd+c, öppna word och cmd+v
  Tackar!

 17. Av alla serier jag sett säger jag ara till alla som inte sett S O A!!! Jag älskar den! Den etsar sig fast och är så jäkla spännande! När man inte tror det kan hända mer, ojojoj! SE DEN!!!!

 18. Så grymt passande och bra att du gjort förjobbet inför den beslutsångest jag lider av varje gång jag funderar på vad jag ska se. Tack snälla!

  Vill dock tipsa om Whitechapell – brittiskt torr deckarserie som är lite råare än många andra. Gillar!

 19. Två till tips på Netflix-serier, om du inte hunnit se dem, är Bron och The Killing.
  Tack för en underbar blogg 🙂

 20. Är själv en riktig serienörd. Det är ju bara för underbart att riktigt fastna för en serie. Vet inte hur många timmar jag legat vaken sent på nätterna och tittat på Netflix med sambon snarkande bredvid 🙂 Jag ÄLSKAR Sons of Anarchy! Och just Pretty little liars, förstår vad du menar. Jag fastnade också för den trots att jag kanske är lite för gammal 🙂 Jag har sett de flesta serier jag med så nu letar jag febrilt efter en ny att se & fastna för.

 21. Detta inlägget kom preciiiiiiiiiiiis i rätt tid. Jag & min man har inte kollat på EN ENDA serie (jo, du läste rätt) men sedan en tid har vi bestämt att vi ska kolla serier tillsammans.
  Vilken lyx för oss att få serierna recenserade och sammaställt på det här viset!
  Tack snälla.

 22. Detta inlägget kom preciiiiiiiiiiiis i rätt tid. Jag & min man har inte kollat på EN ENDA serie (jo, du läste rätt) men sedan en tid har vi bestämt att vi ska kolla serier tillsammans.
  Vilken lyx för oss att få serierna recenserade och sammaställt på det här viset!
  Tack snälla!

 23. Tack för alla tips! Och håller med om att Homeland och SoA är super! Jag slukade bägge! Att köpa hem en dvdbox att sätta tänderna i är härligt, jag ska börja se mad men nu hade jag tänkt 🙂

 24. Blev också blown away av Sons of Anarchy! fantastiskt bra. Oväntad och händelserik.. och så är han jäkligt snygg också, hihi 😉

 25. Men. Har ni missat Shameless? Det brittiska (inte den amerikanska) är superrolig ju! Tackar för listan f ö!
  //Sanna

 26. Är också helt tokig i serier och plöjer gärna hela säsonger i streck med maken. Måste tipsa om Modern Family som är min senaste favorit. Garanterar riktiga gapskratt, såna som man frustande måste svälja för att inte väcka sonen som sover brevid.

 27. Tack för alla tips! Nu har man att göra ett tag 🙂 Men du har ju missat den absolut bästa (kanske efter SOA) 24 ! Nåt av det bästa jag sett och det var verkligen ”bara ett avsnitt till” hela tiden.

 28. Hääääärligt med recensioner!!! Tack!!! Jag är också TV-seriejunkie och kan plöja säsonger rent fanatiskt om de fastnar! Letar alltid någon ny att följa och blir som ett barn på julafton när jag hittar en ny bra med måååånga säsonger 🙂 Flera ovan är favoriter här med 🙂 Just nu spanar jag på Ravenswood och Secret Circle…också lite tonårsserier men grymt spännande 🙂

  Kram
  /Vivvi

 29. Kan bara hålla med i din poängsättning – Homeland är en av de bästa serierna som någonsin gjorts! Fast om den klarar att hålla samma höga klass även nästa säsong är ju spännande….

 30. Ja, vad kul! Tyvärr har Netflix inte kommit till Belgien ännu (några stora företag som försöker sabba det :-/) men jag är säker att jag kommer att bli en stor fan (om de kommer…)!

 31. Ja, vad kul! Tyvärr har Netflix inte kommit till Belgien ännu (några stora företag som försöker sabba det :-/) men jag kommer säker att bli en stor fan (om de kommer…)!

 32. Bra tips! Jag har sett flera av dem och ja, även Pretty little liars som är min ”skämsserie”. Jag och vår barnvakt (som är tonåring) brukar prata om den. Oj oj, vad jag känner mig gammal då!

 33. Åh herre jisses vad serier du sett. Har bara sett några få av dessa, HOmeland, Mad Men (inte alla säsonger), Borgias och House of Cards. Håller med att Saul är någon man vill äta muffins med.. haha… så himla sympatisk och mysig, man gillar honom skarpt.
  Kram Jannike

 34. Haha. du har då sett allt. 🙂
  Jag håller på att kolla på SUITS nu. Och jag är så fast! Blir som ett barn på kvällarna och vill inte lägga mig. Jag måste fråga vad du tycker om Game of Thrones. Jag har gett det ett försök på 3-4 avsnitt men inte fastnat. Blir det bättre senare?

 35. Visst är det uuunderbart med serier?! Älskar’t 🙂 Håller med dig om flera av dina favoriter men måste också rekommendera Modern family! Ah, den är så bra! Den som valt skådespelarna måste vara ett snille. Kolla! Blue blods är också bra om man gillar deckare med härlig New Yorkkänsla.
  Kram

 36. Men åh!! Tackar:-)
  Kan tipsa om The Killing (lite regnig och melankolisk men väldigt bra) och även Game of Thrones som är fantastisk men lite komplicerad att komma in i. Downton Abbey är väldigt lättsam och charmig.
  Kram!

 37. Tack för alla tips! Kan verkligen tipsa dig om amerikanska ”The Killing” (danska” Brottet”, fast tusen gånger bättre skådisar, känslan de kan få en att känna i tv-soffan utan att säga ett ord samt musiken o miljön. Mycket regn i Seattle…) En annan är ”True Detective”, sett ett avsnitt och my god säger jag bara!!! Bådar gott! kram från Lotta

 38. Vilken gedigen lista! Tack så mycket! Jag och min man har också plöjt Netflix-serier som tokiga, helt underbart. Den senaste vi fastnat för är Hunted, en brittisk serie med en cool agent och hon kan slåss som tusan! 🙂 The Killing är ju också en grymt bra serie!
  Trevlig fredag!!
  Jenny

 39. Tack Emma, underbart! SoA och MadMen, har inte sett men måste ta itu med dom bums. Har gått nedstämd efter min favo Breaking Bad och det fakto, att den tog slut. Gillade House of Cards också sååå jädrans mycket. Utan att avslöja så mycket för eventuella kommentarsläsare, så har äntligen förstått vad som är gemensamt med de båda favoserierna. Borderline psykopatin. Sjukt att man älskar huvudrollerna!

 40. Du måste kolla på Once Upon A Time, trodde inte jag skulle fastna för den för jag är mer för komediserier, men den är helt otrolig. Den är gjord av samma människor som skapade Lost så man känner igen formatet lite med typ flashbacks, men den är helt annorlunda ändå, det handlar om sagofigurer som lever i den riktiga världen efter en förbannelse. Det låter som världens töntigaste koncept, men man fastnar verkligen. Vill inte spoila too much, men det händer så mycket saker hela tiden att man måste ta en paus mellan varje avsnitt för att samla sig haha.

  Och om du inte har gjort det redan vill jag tipsa om ett tillägg som man lägger till på sin webbläsare så att man får det amerikanska utbudet av netflix, verkligen värt det för dem har så mycket mer filmer och serier än svenska netflix. Det heter MediaHint, sök på det så finns det instruktioner där, jätteenkelt att fixa!

 41. Vad skönt att veta att det inte bara är jag som är serienörd =) Det blir alldeles för sena nätter när mannen jobbar! Men det är en sån skön känsla när jag hittar en ny serie som inte sett.

 42. Älskar serier genrellt, men har satsat på HBO:
  Six Feet Under – seriernas serie1
  The Wire – seriernas serie2
  True Detective – svårslaget skådespeleri, grym story
  Girls – älskade tjejer!
  In Treatment – tänk att psykologserie kunde få i gång mig
  Masters of Sex – riktigt spännande serie om tidig forskning kring (kvinnors) sexualitet

  För övrigt tycker jag att Vita huset (West Wing) är en av de bästa serier som gjorts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg