Att ha måndagströtta flickor.

 
AT2B4192
 
 

Vilken storm vi har haft inatt!

Lutande Huset har skakat och rutorna buktat och jag och mannen har legat med duntäckene upp till näsan och sneglat på varann så snart vi hört ett ljud utanför. Det finns bara en sak man tänker på när man bor i ett snorgammalt hus och det är full storm ute –

det kan bli dyrt det här.

Men takpannorna verkade få ligga kvar och inget träd har fallit över bilarna, så vi har nog klarat oss. För den här gången.

 
 

AT2B4187

 

AT2B4186

 
 

Men kaminen får jobba, såklart, och Tooka har tagit sig plats rakt framför den på en mjuk puff som hon nätt och jämnt får plats på om hon gör sig riktigt kringlig. Tant? Hon ligger kvar i sovrummet under ett täcke; man ser bara en svagt ryckande tass sticka fram mellan lakanen.

De är såna livsnjutare de där två.

Allt som oftast slår det mig att jag borde ta efter den där vinthundsmentaliteten lite mer än jag redan gör. Koncentrera mig på att vara varm och mätt och sovande mest hela tiden.

Tyvärr är det väl inte så praktiskt, särskilt inte om det ska kombineras med en arbetsgivare som förvisso är extremt förstående men som jag inte tror skulle tolerera att jag kom insläntrande vid lunch varje dag, högljutt gäspande.

 
 

AT2B4207

 

AT2B4214

 
 

Men det är vackra, vänliga, mjuksinnade djur; mina flickor. De hetsar inte upp sig, vet inte vad morgonstress är, känner ingen ilska. När jag klätt på mig själv och Buse och står och stampar i hallen för att komma iväg till dagis så ligger de där två fortfarande kvar på sina platser. Orörliga. Jag kan ropa mig hes utan framgång; det enda som hjälper är när jag resignerat trampar in i sovrummet, lyfter på täcket och handgripligen föser ner dom från sängen. Då kommer dom, släntrande. Låter mig ta på koppel och täcke, hoppar in i bilen.

Salukisar, alltså. Dom har inte bråttom.

Ytterligare en anledning till kärlek.

 

slut

 

17 kommentarer till “Att ha måndagströtta flickor.

  1. haha jag tycker mig känna igen det där. Stå och gorma i hallen, hota med utebliven mat i en hel vecka osv… men nix inte så mycket som en tass rör sig. Tillslut kommer han utsläntrande och ger mig en blick som verkligen ger belägg för ”om blickar kunde döda”. Väl ute på dagis sen är tröttheten som bortblåst när han inser att en dag med lek väntar 🙂 De är fina de där, små monster som man inte kan annat än älska <3

    Hoppas du får en fin dag utan mer storm!

  2. Jag känner med igen det där! Vår vinthund är precis likadan. Tycker det är så skönt, man behöver aldrig ha dåligt samvete för att man inte aktiverar eller jobbar med dem som en del andra hundraser kräver. Promenader duger så bra, passar mig perfekt.
    Är dina finingar på dagis varje dag? Hur stort dagis är det? Har ibland lite funderingar på att starta hunddagis, därför lite nyfiken vad du tycker om det hela….
    Må så gott!

    1. Nja, inte varje dag. De har en heltidsplats, men de är hemma med mig när jag arbetar hemifrån och de veckor mannen jobbar natt är de också hemma eftersom vi överlappar varann då. Jag ÄLSKAR vårt hunddagis, de är helt fantastiska! Och tjejerna trivs hur bra som helst. De har gigantiska, inhägnade rastplatser där de leker i timmar.

  3. Den där kaminen ni har…är det en sån sk lätt kamin som inte kräver så mycket av underlaget, som man kan montera i princip i vilket hus som helst? Blir den het på ytan? I så fall, hur har ni lärt Buse att inte bränna sej?

    1. Ingen aning om vad det är för kamin, men Buse går inte i närheten av den. Han har en enorm respekt för saker som är varma.

  4. Ja! Stormen. Den här vintern är verkligen blåstens vinter. Jag bor i ett annat hörn av Malmö, i ett annat hus som knarrar och knakar när det stormar, och tänkte precis samma som du igår. Men huset står kvar, tack och lov.

  5. Att skaffa hund var det bästa jag någonsin gjort. Hon får mig på så gott humör och att titta på henne får mig verkligen att omvärdera saker och ting. 🙂 hur ledsen jag än är, kan jag inte låta bli att le när hon kryper intill och ska kela, eller kommer skuttande med en leksak i munnen. Hon blir helt i extas över något så enkelt som en pinne…! Cheferna skulle väl inte uppskatta den mentaliteten på jobbet, men när man är ledig, borde man leva lite mer som hundarna. Mer soffa, mer kel och inga bekymmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg