Att få det största tecknet på kärlek.

 

AT2B4614
 
 

Ja, okej.

Det ser kanske lite märkligt ut.

En tom, gapande kamin i vardagsrummet – vad vill jag säga med det här? Jo. Att detta, just det här, är något av det vackraste jag vet.

Att kaminen är tom och gapande just för att mannen kvällen innan tömt den på aska, gjort den redo, burit in ved och tidningspapper som han omsorgsfullt ställt bredvid och sen lagt fram en tändare. Så att jag, när jag vaknar, kan snubbla direkt ut i vardagsrummet och tända en brasa, utan att behöva gå ut i garaget först och trava ved i korgen, tömma kaminen på aska ner i plåthinken och spendera morgonen med att leta efter en tändare.

Omsorgen i de där vardagliga sakerna.

Det är kärlek om nåt.

 

slut

26 kommentarer till “Att få det största tecknet på kärlek.

  1. Vackert… Kärlek visar sig i handlingar. Omsorg om varandra är så varmt och fint, och känns i hjärtat <3

  2. Härligt med rengjord kamin! Hemma använder vi tändkuber (finns på maxi, claes ohlsson m fl) istället för papper. Blir mkt mindre aska.

  3. Åh jag håller med dig!
    De där små sakerna är precis vad kärlek är.
    En lagad favoriträtt efter jobbet, en liten kärleksfull lapp vid tandborsten eller en tömd kammin.
    Kärlek!

  4. Ja. Jag skrev också om det. Vardagskärleken. Värd att påminna sig om tusen gånger och igen. Hos oss var det minus tjugoåtta i helgen. Och kyla gör ont i mig, ända in i märgen. Jag är inte byggd för det. I fredags gav min man mig kärleksförklaringen: Du behöver inte gå ut genom dörren i helgen. Jag fixar allt. Allt. Stanna inne du. Och kallare blev det.

    http://lillamari.blogspot.se/2014/01/kallt-forutan.html

  5. jo häd me ät hello.
    eller jo häd me redan på bilden.
    fattar precis. underbart..!!

    det är fint med Dig och Dina
    nedslag & markerande av det
    vackraste i vardagen, så till
    synes enkelt, men så fint;
    att köra ner en markör i
    marken just där & så.
    tack för léendet, ända in.

  6. Ja precis, just de där små men ack så viktiga sakerna är kärlek. Som att kaffet alltid precis är serverat på morgonen när jag kommer ner, att en latte är redo för mig att ta med mig till tåget, att han håller händerna för mina ögon när det är ormar på tv. Det är kärlek det.

    Kram

  7. Nickar och håller med denna sena kvällskvist. De där små gesterna, omtanken, som visar att vi bryr oss. Så hjärtliga och varma. Underbara alltså!

  8. Jag kan inte annat än att hålla med. Min man är inte den mest romantiska i traditionell mening. Istället för att säga att han älskar mig, så går han efter devisen ”blir det någon ändring så säger jag till” :o) Men att han t ex pumpar mina däck till cykeln när han ser att det behövs rymmer minst lika mycket kärlek som de där orden <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg