Att förbereda sig för en Bandit-dag.

 
AT2B2114
 
 

Imorgon fyller Banditen år. 25 närmare bestämt.

Och det slår mig hur förbaskat ung hon är! Jag minns skräckinjagande tydligt när jag själv fyllde tjugofem; hur jag satt i den där röda bilen jag älskade på väg hem från Väla med den absolut största kassen anti-age-produkter som gick att uppbringa. Jag hade ett annat liv då, ett annat hus, hade ingen Buse eller några långbenta flickor. Det var ett fint liv det också, såklart. Bara annorlunda. Och jag hade min absolut första livskris.

Jag vill inte ens tänka på hur den yttrade sig eller vad för konstiga saker jag smetade in mig i då. Särskilt nu, i efterhand, när jag kan se tillbaka och konstatera att jag var så ung. Ingenting av det jag var rädd för eller oroade mig över var ju på riktigt, inte alls, utan var bara en fix idé och ett stort slöseri med tid.

Det är ju skönt att man blir klokare med åren.

Men imorgon är det iallafall Banditens tur, och hon ska uppvaktas med pompa och ståt och efter min arbetsdag ska jag gasa hem och försöka komma på hur man bäst uppvaktar en Bandit som fyller stort och helst inte ska få en livskris.

Imorgon smäller det.

 

slut

22 kommentarer till “Att förbereda sig för en Bandit-dag.

  1. Vad kul med en födelsedag att fira. Själv fick jag min åldersnoja när jagfyllde 29. Hela det året är som i dimma, fortfarande. Men nu vet jag bättre 😉

  2. Har en misstanke om att det kan bli storslaget imorgon om jag ’känner’ dig rätt 🙂

    Min livskris kom när jag skulle fylla 20.. jag var helt förstörd veckorna innan och efter den där dagen. Idag vet jag bättre- som du skrev, det är skönt att man blir klokare med åren 🙂

    Ha en fin dag bästa Emma!

  3. jag håller med dig, vart år gör en bara bättre. Jag ser tillbaka på när jag var 20 och tänker att där vill jag aldrig vara igen. förhoppningsvis tänker jag tillbaka på nuet, jag är 27, med samma tankar och känslor. att oro jag har idag var onödig oro. att allt löser sig. när jag är 35 så kommer jag säkert tänka att ”tack gud att jag inte är 27 längre”. kram!

  4. 25 alltså! Tiden man minns med skräckblandad förtjusning. Jag hade tjejfest och drack alldeles för mycket vin men så kul det var. Och dramagenen i mig fick alldeles för mycket eget spelrum så är himla skönt att bli lite äldre med lite mer kontroll över sig själv:) Så roligt ni ska ha och fira Banditen med pompa och ståt!!:)
    Kram Fredrika

  5. Vilken bra dag att fylla år på 😀 Jag fyller 42 imorgon och det känns så bra 🙂 Minns mycket väl min 25 årsdag, Bägge barnen vaknade med vattkoppor, bara det du 😀 och nu fyller stor son 20 i februari. Hur är det möjligt??? funderar jag

  6. Hej!
    Måste bara säga hur otroligt söt, charmig, underbar er lille Buse till son verkar vara! Det fullkomligt strålar glädje o liv ur honom, tack vare er som Goa föräldrar! Underbart att läsa hur du skriver med nästan fonetisk skrift när han pratar 🙂 Emma du är en sådan härlig bloggerska med båda fötterna på jorden och som kan konsten att se livet från den ljusa sidan utan att konstra till det!
    Tack för dina väl valda ord i varje inlägg…..intressanta ord som säger något vettigt! Och inte bara säger saker om nya inköp, frissanbesök , några kilo för mkt etc osv!
    Du är bästa bloggerskan!

    Med vänlig hälsning,
    Marina här ute på bystan 🙂

  7. Du har en härlig blogg och inspirerar i stort och smått!
    Skulle vilja veta om du är nöjd med kalklitir-färgen? Kalkfärg är ju väldigt matt – färgar den av sig??
    Tack återigen för att du skriver! Mvh Catrine

    1. Jag är EXTREMT nöjd! Färgen är otroligt vacker och färgar inte av sig det minsta, som många andra kalkfärger gör. Jag önska att jag hade fler rum att måla! Nästa projekt blir när vi flyttar Buses rum en trappa ner, då ska det målas med Kalklitir igen såklart 🙂

  8. 25 år, så vuxen jag kände mig då och så ung och ovetandes jag var. Banditen känns betydligt mer mogen och vuxen än vad jag var. Jag hade fast anställning på SKV redan då och var nog allt lite mallig över att jag jobbade där, jag som ingen utbildning hade (har). Livet var i min lilla två i huset som aldrig fungerade fullt ut. Mina dagar fylldes av jobb och resten av tiden var det vännerna som fyllde dagen. Jag var ung och trodde att de problemen jag hade var de stora problemen i världen och de var olösliga. Så fel jag hade, så naiv jag var.
    Jag fyller nog hellre 40 om 3 år än att behöva fylla 25 igen.
    Tur Banditen är så mycket klokare än mig!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg