Att visa lite vardagsrum också.

 
AT2B4544

 

 

Och så vårt vardagsrum.

Vilket väl egentligen är husets nyaste del; det blev tillbyggt nån gång på sextiotalet och är det enda rum vi har som har högre i tak än 2.10 m. En skånelänga har sin charm, men någon takhöjd har vi inte att skryta med. Mer än här inne då.

Här ryms kaminen, en soffa, en dubbelsitsig fåtölj, soffbordet, skåpet med TV:n och en himla massa kärlek.

Det sista är det viktigaste.

 
 

AT2B4554

 

AT2B4522

 
 

Bjälkarna blev målade vita i höstas och väggarna fick Kalklitir, och sen dess är det ett helt nytt rum. En plats att andas på, på något sätt. Jag tycker om den lugna färgskalan som vi har nu, stillsamheten. Ja, med mitt älskade överkast (härifrån) som en färgklick, då. Allt annat, från de skrynkliga linnelakanen till de paisleymjuka kuddarna, är ganska dämpade och tar ingen plats.

Det är så vi tycker om det. Lugn och ro.

 
 

AT2B6878

 

AT2B4538

 

AT2B4521

 
 

Skåpet är nog det auktionsfynd jag är mest nöjd med, och tillsammans med Himla-mattan från Sleepo blev det komplett på något vis. Det kom i den där gröna färgen, jag har inte behövt ändra någonting – har bara ställt dit det och hållit andan när det knakade under vår beröring. Det är så gammalt att jag inte tror att det skulle klara av att flyttas någonstans, så nu får det stå där. På sin plats, helt enkelt.

Och att byta hissgardinerna från randigt till skirt vitt var en lättnad för rummet det också. Nu kommer det in ännu mer ljus – sånt man verkligen behöver den här årstiden. Och ja; julstjärnan har jag inte haft hjärta att plocka ner ännu. Det kommer. Den får några dagar till på sig.

 
 

AT2B4531

 

AT2B4535

 

AT2B4536

 
 

Så här har ni vårt vardagsrum.

Gammalt och nött och auktionsfyndat samsas med mer nyproducerat; som en ljuvlig TineK-liknande lampa från af Swedala, ett soffbord från Mio som vi fått vaxa bordsskivan på och två älskade mattor som tar upp ljud och gör det mer som ett hem. På fönsterlisterna står små udda ramar med bilder; jag och mannen på smekmånad, ett bältdjur, en lycklig lockig utanför kyrkan på vår bröllopsdag. Sånt som ligger nära hjärtat och som vi vill bli påminda om så ofta det går (utom bältdjuret då, den är med för att den är så fulsnygg att jag inte kan låta bli).

Ännu en liten bit av vårt hem, alltså. Lite rörigt, lite överfullt, men så himla mycket vi.

 

 

soffa & fåtölj | ilva  *   lakan | h&m  *  soffkuddar | soulof maia
afswedalalampa | sleepo   *   matta under soffbordet | day
matta framför skåpet | himla hissgardiner | himla  *  träljusstakar | uddatina
stor kudde på golvet | day  *   marockanskt brickbord | reunionhome
överkast | chhatwal & jonsson  *   väggfärg | kalklitir
taklampor | tine k

 

slut

16 kommentarer till “Att visa lite vardagsrum också.

  1. Så som ett hem ska vara, präglat av dem som bor där! Ska verkligen förskaffa lakan till min soffa, tack för inspirationen till det!

  2. Mycket mysigt och hemtrevligt. Påminner mig om när vi bodde i en gammal skånelänge utanför Svedala. 1,95 i takhöjd i ena änden av rummet och 2, 05 i den andra. Liite snett med andra ord men fantastiskt charmigt 😉

  3. Säger som vanligt: älskar ert hem. Så vackert och mysigt det är. Blekt utan att bli kallt.

    Kalkilitr… ja, jag befinner mig just nu på Island så du kan hälsa färgen lite från mig. Ifall att den får hemlängtan… 😉

  4. Så himlars fint, alltihopa!
    Har målat sovrummet nu i Winter primo och golvet väntar på sitt. Ser att du har en superfin färg på ert golv, minns du vilken färg ni använt?
    Krams

  5. Åh så fint ni har det! Himla mattan beställde jag i veckan från Sleepo (även grå):-) Hoppas den är så fin som jag tror!

  6. Kan de malede gulve godt holde til dine to hundes poter? Overvejer at male mine trægulve, men er bekymret for om malingen kan holde til min labrador. Hvilken type gulvmaling har du brugt
    Vh
    Dorte

    1. Jo det funkar fint. Träplnkorna är ju mjuka så klart blir det spår efter en tid, men det kan vi leva med 🙂 Vi har använt golvfärg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg