Att ladda för en cementgolvsdag.

 

AT2B5137
 
 

Såhär såg det ut när jag lämnade hemmet igår.

Ett täcke som börjat lägga sig tillrätta på gårdsplanen, snö från åkrarna som vinden fått tag i och vräkt upp till drivor som alla boende på gatan fastnar i med sina bilar (mannen inräknat). Så igår fick han och Buse stanna hemma efter att ha blivit lossdragna av en traktor på morgonkvisten och det helt enkelt inte var läge att bege sig ut på vägarna igen.

Insnöade. Det händer nu för tiden också, tydligen.

Men idag vaknar jag i Borås och ligger i hotellsängen och vickar på fötterna för att få igång cirkulationen inför dagens stående på cementgolv. Tack och lov älskar jag korta, intensiva dagar med mycket möten, men efter några sådana dagar brukar huvudet bli tungt och tankarna trögflytande som honung – därför är det extra skönt att få landa tillbaka en fredag. Så har man en helg att hämta kraft, samla sig igen.

Och mannen skickar sms och berättar att mina hett efterlängtade franska tyger har anlänt och det gör mig tokig! – jag vill bara kasta mig hem och slita upp kartongen tillsammans med Buse och viska mmmy precious med ansiktet begravt i detta guld som jag väntat på i vad som känns som en evighet. Ni kommer förstå min hysteri när ni ser dom.

Idag också, sen imorgon bär det hem igen. Hem, till Buse och mannen och flickorna och det där barnrummet som väntar på att bli färdigt.

Jo. Jag längtar.

 

slut

16 kommentarer till “Att ladda för en cementgolvsdag.

 1. OMG!!! jeg dør! Kan tenke meg hur fina tygerna kommer vara! Fattar hur du har det, med at du vil hem NUH! Sånn er jeg oxå, kan sitte på jobben, tenke på noe jeg vil gjøra og bara vil åka hem nu! Inte lett, hi hi 🙂

  Gleder meg til å se resultatet (og kommer sikkert til å bli så avundsjuk at jeg vil endre rommet til sønnen min ASAP! 😉 kanskje får kjøpe noe interiør når vi åker til usa snart)

  Ha en så fin dag fine du!
  her snør vi bort snart! sækert 2m med snø her nu! stoppar aldri å snø!

  Klemmer

 2. Jag vill också göra om hemma. Fast jag vill ju i sann Helena-anda att allt ska finnas på plats på en gång!! Du är duktig du som orkar fundera och vänta!

  Har en liten fråga om kalklitir som färg. Kan man måla över den sen. Jag hörde av någon att man alltid måste måla över med kalkfärg sen. Vet du om det stämmer. Och om det måste vara ett särskilt underlag. Jag skulle så gärna vilja ha den färgen men jag har inget gammalt lutande hus och jag vet inte hur det skulle passa i vår vanliga tegelvilla. Skulle så behöva en inredare som hjälpte mig sortera tankarna och hitta stilen.

  1. Du kan måla över till vanlig färg sen, du måste bara måla på nån slags primer före. Hoppas du hittar något du trivs med <3

   1. Tack snälla du för svaret. Ha en bra dag. Jag ska hålla tummarna för att min baby sover en stund nu. Men allt kaffe alltså… Varför drack jag nu det.

 3. Jag längtar också nu efter att få se hur er fina Buses rum blir. Själv blir jag ju galen av allt ditt fixande eftersom det liksom spritter i mig för jag vill ta itu med vår ovanvåning. Jag är så glad för att jag kan få lite inspo av dig!
  Lycka till med din cementgolvsdag!

 4. Åh, du lyckas fånga snöflingorna på bild. Vackert! Tyvärr lyckas jag oftast inte med det själv. Hoppas du har en härlig dag och att den går snabbt så du får komma hem till ditt mysiga hem! 🙂

 5. Jag tror vi alla är lika nyfikna som du på hur det blir när det blir klart! Du har verkligen lyckats bygga upp vår nyfikenhet! 🙂
  Ha en fin dag på golvet,
  kram Jennica

 6. För varje inlägg jag läser här blir jag mer och mer nyfiken på lille Buses nya rum 🙂 Finns det någon bild på bloggen av ert hus utvändigt?

 7. Åh är du i min hemstad, jag borde ju tagit dig på stadsvandring med avslutande fika! Hoppas du kommer till Borås igen. Vad har du hittat på för spännande här?
  Ps. Du är lite av en idol för mig 🙂
  Stor kram

 8. Åh nu fick du ju mig att komma ihåg tyget jag fick för många år sedan som bara legat för jag har inte vetat vad jag skulle göra med det. Nu vet jag! Ett tungt vitt franskt linnetyg från 1800-talet ska bli gardiner i mitt köksfönster! Tack Emma!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg