Att ha riktig fredag.

 
AT2B5899
 
 

Älskade, efterlängtade fredag.

Det gör ingenting alls att du bjudit på ihållande regn och knackande blåst hela dagen, eller att jag vaknade upp aningen svängd som ett s i ländryggen och fick hasa mig ur sängen en millimeter i taget. Det gör heller inget att brödet var slut och att det fick bli Dumlekolor till frukost – jag tror starkt att Dumlekolor hjälper till att höja humöret. Så det gör inget.

Regn, blåst, disk-krångel och sockerfrukost. Det är glömt nu, okej?

Det viktigaste är att du är här.

 
 

AT2B5610

 
 

Och så fick jag en vacker trälåda av Sadolin på posten!

Fylld av små burkar med de nya kulörerna, penslar och nån slags träbestick som jag förvisso inte alls förstår hur de hänger ihop med resten men strunt i det. Det är bara på fredagar det kan komma vackra trälådor och få mig att vandra runt i hemmet och snegla på saker som kanske behöver målas med två, tre kulörer som fick det att liksom spritta till lite i magen.

Jag övergav tanken på mannens cykel, ytterdörren och en korg i flätad bast och har nog istället kommit fram till att några gamla träramar här hemma ska få Sadolinfärg och hängas upp. Kanske även köksstolarna?

Det är farligt med mig och färg, fredag.

Man vet aldrig vart det kommer sluta.

 
 

AT2B5761

 
 

Så varmt, innerligt välkommen!

Jag har väntat på dig hela veckan. För när du knackar på så vet man att med dig följer de två bästa vänner vi har; lördag och söndag, vilket innebär att jag och mannen kan ta den där lockiga lilla älskade på något äventyr som gör honom glad, och sen – på kvällen – kan vi sitta nöjda och äta nån pasta jag tvingat honom att laga för hundrade gången i följd och den kan innehålla obscena mängder vitlök för fredag och lördag bjuder aldrig på några möten eller annat uppstyrt som inte passar sig med just intag av obscena mängder vitlök.

Så kom in, slå dig ner.

Du må tro att jag har längtat.

 

 

jeans med slitning | stylelevel   –  grå tröja | mannens  –  kofta | stylelevel

 
slut

 

 

16 kommentarer till “Att ha riktig fredag.

 1. Det kommer något härligt lugn över mig när jag läser dina rader om den underbara dag som är Fredag. Fast jag inte gjort något speciellt i veckan som får mig att verkligen känna att det är Fredag och helg – så hjälper ditt inlägg mig att verkligen känna av fredagskänslan. Ha en underbar helg med din familj!

 2. Dom där byxorna är jag så sugen på att köpa!! Är dom lika underbart mjuka som stylelevels andra byxor? Och hur ör de i storleken?
  Tack för en underbar blogg! Sjukt mycket inspiration för en som är mitt uppe i totalrenovering av typ alla rum. Är ett måste att gå in minst en gång per dag och kika om det kommit något nytt! Trevlig helg!

  1. Jaaaa de är otroligt sköna! Lite små i storlekarna tycker jag, har 36 i dessa. Perfekt att slitningen inte går rakt igenom utan att det är blomtyg under 🙂

   Och TACK för dina fina ord!

 3. Tack för all inspiration du ger. Är själv i taget att göra vår lilla 10 månaders killes rum, men jag tänkte att du skulle ha en tävling, där du kommer och inreder. Och så tänkte jag att jag får vinna den 🙂

 4. Oj vad jag blev avis nu! Underbart att få hem en massa färg så där! Mys nu ordentligt med penslar, mannen och buse 🙂
  Kramen!

 5. Ha du den korallfärgade eller den rosa? 🙂
  Så svårt att se på bilden,suktar efter denna kofta och jag tror nig jag ska unna mig den då jag fyller 28 snart 😉
  Skulle vara så fin på i sommar!!

  Tack för en fin blogg,tittar in här flera gånger per dag. 🙂
  Kramar

  1. Det är nog bannemig korall! Har inte ens sett att de har 2 olika, det var denna mina ögon fastnade på. Kram

 6. Hej Emma.
  Jag har följt din blogg ganska länge och tycker så otroligt mycket om ditt sätt att skriva och berätta om ditt liv med mannen i ditt liv,din underbara Buse och dina vackra flickor.Din humor lyser igenom mycket av det du skriver och din kärlek till livet går inte att ta miste på.
  Jag arbetar som sjuksköterska på en akutmottagning och just i natt får jag en stund över och sätter mig och läser tillbaka på din blogg. Hamnar då du berättar om din förlossning och om det är min längtan till sängen när kl är 04.00 eller om det är så att jag känner igen mig så mycket i det du skriver…så skrattar jag högt när jag läser för orden kunde ha varit mina egna. Jag ses som en ganska lugn och behaglig kvinna men när det gäller att föda barn förvandlades jag till en riktigt stor,rätt grymtande gravid kvinna med både skrik och jävlaranammaord och kallade läkarstudenten för allt möjligt konstigt när han TYCKTE att det var en bra ide att vara med på min förlossning. Och körde bokstavligen ut honom.Hahaha va skönt det var att läsa att jag inte var ensam om denna förvandling. TACK för att du förgyllde min timme på jobbet mitt i natten med ahaupplevelse. MAssor av kramar till dig från mig

 7. Ja men de där köksredskapen måste ju vara färgredskap – du vet man måste ju alltid röra runt i färgen innan man målar med den. 🙂 Eller så kanske det kan vara ett nytt sätt att måla på, med trägaffel. haha

  Du sätter då verkligen griller i huvudet på mig! Nu önskar jag mig också en sådan där trälåda så jag kan gå loss på diverse saker innan jag får hem min rååååååsa Kalklitir. 🙂

  Kram

 8. Kul med färg och inredningsinspiration. Måste fråga om tapeten ni har i hallen. Vet att du skrivit om det förr men varifrån? Funderar på en lika dan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg